2023 Dünya Kupası kura çekiminde şans İspanya’ya gülümsüyor

Atarlı Genç

New member
İspanya, 25 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında Filipinler, Japonya ve Endonezya’da düzenlenecek Basketbol Dünya Kupası’nda rakiplerini şimdiden biliyor. Çin 2019’da dünya şampiyonu unvanını koruyan Sergio Scariolo liderliğindeki ekip, maçlarını Endonezya’nın başkenti Jakarta’da oynayacak olan İspanyollar için uygun fiyatlı bir ilk etapta Brezilya, İran ve Fildişi Sahili ile karşılaşacak.


İspanyol ekibi 26 Ağustos’ta Fildişi Sahili’ne karşı ilk maçına çıkacak, ikinci maçını 28’inde Brezilya’ya karşı oynayacak ve ilk aşamayı iki gün sonra İran’a karşı kapatacak. İkinci aşamada, Fransa, Kanada ve Letonya gibi önemli takımlardan oluşan ‘ölüm gruplarından’ rakiplerle karşılaşacaklardı. İspanya, Manila’da (Filipinler) yapılacak varsayımsal yarı finalde her zaman korkulan ABD takımıyla karşılaşacaktı. Daha önce çeyrek finallerde İspanyol takımı Almanya, Avustralya veya Slovenya ile karşılaşabilirdi.

Bir sonraki Dünya Kupası’ndaki mevcut şampiyonun hedefi, madalyalar için mücadele etmek ve Paris 2024 Oyunları için ev sahibi Fransa dışında iki Avrupa biletinden birini almak ve böylece her zaman karmaşık olan Olimpiyat playofflarından kaçınmaktır.

İspanyol takımı, FIBA sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’nın önünde şu an bir numara, ancak bu Cumartesi Manila’da yapılan Dünya Kupası çekilişinde ilk sırayı almadı. O koşul, 10 Eylül’de çeyrek finalden finale kadar şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan Filipinler’e aitti.

Ortaya çıkan sekiz grupta grup başına Afrika’dan yalnızca bir, Asya’dan ve Amerika’dan bir takım olabileceğini dikte eden coğrafi koşullarla dolu bir kuraydı. Ve Avrupa’dan en fazla iki kişi. Son olarak masum el, törenin ünlü konuklarından biri olan ve Dirk Nowitzki ile birlikte Dünya Kupası elçisi olarak boy gösteren Luis Scola idi. Scariolo’nun takımının ilk etapta karşılaşacağı ve dünya sıralamasında 13. (Brezilya), 22. (İran) ve 42. (Fildişi Sahili) sırada yer alan erişilebilir üç rakip arasından ikisi de topları aldı.

İspanya Basketbol Federasyonu (FEB) başkanı Jorge Garbajosa, Çin 2019’da kazanılan Naismith kupasını teslim etmek için yapılan çekilişte hazır bulundu. şampiyonanın başlangıcı. Uzaktan da olsa Pau Gasol da oradaydı.


Cakarta’dan Manila’ya



ABD ise Giannis Antetokoumpo’nun Yunanistan, Ürdün ve Yeni Zelanda ile karşılaşacak. Çeyrek finalde Fransız takımına yenildikleri Çin 2019 gibi başka bir başarısızlıktan kaçınmaya çalışacak Kuzey Amerikalılar için önceden uygun fiyatlı bir yol. Grup aşamasını garantili bir şekilde geçerlerse, Steve Kerr’in öğrencileri, gruplarının favorileri olan Litvanya veya Karadağ gibi rakiplerle karşılaşacaklar.

Üç farklı ülkede oynanan ilk basketbol Dünya Kupası olacak. A ve B grupları Manila’daki Araneta Coliseum’da oynayacak. C ve D maçlarını yine Filipinler’in başkentindeki Mall of Asia Arena’da oynayacak. E ve F gruplarının evleri Okinawa Arena’da (Japonya), İspanyol grup (G) ve H ise Endonezya Arena’da oynayacak. Böylece İspanya, birinci ve ikinci etapları Cakarta’da oynayacak ve son etap için muhtemelden fazlasını onaylayarak, çantalarını Manila’da oynamak için toplayacak.


Fransa ‘ölüm grubu’nda



Grup H, ‘ölüm grubu’ statüsüne sahip olacaktır. Fransa, Kanada, Letonya ve Lübnan, ikinci aşamaya erişim sağlayan iki yer için yarışacak. Kesinlikle, bu grubun en iyi iki tanesi İspanya ile karşı karşıya gelecekti.

Tahmin edilmesi zor olan bir diğer grup ise Almanya, Avustralya, Finlandiya ve Japonya’dan oluşan E grubu. Luka Doncic’in Slovenya’sı, Gürcistan, Venezuela ve Cape Verde’nin eşlik ettiği uygun fiyatlı bir gruba sahip olan Slovenya’ya daha fazla şans verdi.

Kura, son aşamaya ev sahipliği yapacak 50.000 seyirci kapasiteli bir stadyum olan Manila’daki Araneta Coliseum’da tüm parti için yapıldı. Muhammed Ali ile Joe Frazier arasında 1 Ekim 1975’te dünya ağır siklet şampiyonluğu için yapılan üç dövüşün sonuncusu olan ‘The Thrilla in Manila’dan bu yana spor dünyası için tarihi bir mekan.


Birinci aşama:



A Grubu: Angola, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler ve İtalya.

B Grubu: Güney Sudan, Sırbistan, Çin ve Porto Riko.

C Grubu: Amerika Birleşik Devletleri, Ürdün, Yunanistan ve Yeni Zelanda.

D Grubu: Mısır, Meksika, Karadağ ve Litvanya.

E Grubu: Almanya, Finlandiya, Avustralya ve Japonya.

F Grubu: Slovenya, Yeşil Burun Adaları, Gürcistan ve Venezuela.

G Grubu: İran, İSPANYA, Fildişi Sahili ve Brezilya.

H Grubu: Kanada, Letonya, Lübnan ve Fransa.
 
Üst