ABD’de 18 kişinin öldürüldüğü hücumların akabinde Biden’dan bir sefer daha Kongre’ye silah denetim yasası daveti

bencede

New member
ABD Lideri Joe Biden son vakit içinderda California’da toplamda en az 18 kişinin vefatına niye olan bir dizi toplu silahlı taarruzun akabinde Kongre’yi taarruz silahlarını yasaklayan bir yasa tasarısını geçirmeye bir defa daha çağırdı.

Başkan Salı günü yaptığı açıklamada, “Son günlerde ikinci kere, California toplulukları sevdiklerini anlamsız bir silahlı şiddet hareketinde kaybetmenin yasını tutuyor” dedi.

Biden açıklamasında şu tabirleri kullandı:

Jill ve ben California, Half Moon Bay’deki silahlı atakta ömrünü kaybedenler ve yaralananlar için taziyelerimizi sunuyor ve dua ediyoruz. California, son günlerde ikinci sefer anlamsız bir silahlı şiddet hareketinde sevdiklerini kaybetmenin yasını tutuyor.

Güvenlik grubumdan aldığım brifingin akabinde, grubuma mahallî yetkililerin ve Half Moon Bay topluluğunun bu iğrenç atağın akabinde federal hükümetin tam dayanağını almasını sağlama talimatı verdim. Dün, Senatör Feinstein – Senatörler Murphy, Blumenthal atak silahları için asgarî satın alma yaşını 21’e çıkaran ‘Saldırı Silahları Yasak Maddesi’ni bir daha sundular. ABD çapında şiddet daha kuvvetli aksiyon gerektirir. Bir kere daha Kongre’nin her iki kanadını da süratli hareket ederek bu maddeyi masama getirmeleri konusunda harekete geçmeye çağırıyorum.

Monterey Park´ta tanınan bir dans salonunda 11 kişinin ömrünü kaybettiği silahlı akından yalnızca iki gün daha sonra, bugün Half Moon Bay kentinde Zhao Chunli (67) ismindeki saldırganın, 7 kişiyi silahla vurarak öldürdüğü belirtildi.