Aitor Karanka, Geliştirme ve Seçim Teknik Direktörü

Atarlı Genç

New member
8 Temmuz 2025, 11:52 Salı

| Güncellendi 12: 12.

İspanyol Futbol Federasyonu'ndaki değişiklikler. Aitor Karanka Salı gününden beri yeni teknik geliştirme direktörü ve erkek mutlak seçimi. Bu şekilde, 15 yıl sonra banklarda üretken ve dikkat çekici bir yarıştan sonra FEF'e geri döner. Vitorian, Luis Rubiales Ajansı'nın eski başkanına yakınlığı için sıçrayan Albert Luque'nin tartışmalı işten çıkarılmasından boş bir komplo dizginlerini alıyor.

Karanka şimdi FEF'in teknik planı üzerinde çalışacak ve ulusal koç Luis de la Fuente ve Federasyon Teknisyenlerinin geri kalanıyla doğrudan ve kalıcı bir ilişkiye sahip olacak. «FEF'i her zaman evim olarak gördüm. Güzel bir anda geri dönmekten mutluluk duyuyorum, ”dedi sunumu sırasında.« Çalışma ve yardım etme arzusuyla geliyorum. Mükemmel bir an ”diye ekledi.

Luis de la Fuente, “Bizimle birlikte Karanka'ya sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz, o iyi bir insan ve nitelikli bir profesyonel” olduğunu kabul etti. Buna ek olarak, antrenör yeni teknik geliştirme direktörü} «tüm bilgilerini projenin hizmetine koyacak ve günden güne çok yakın olacak». Federasyon başkanı Rafael Louzan, “Katkınız mutlak istikrarı ve daha düşük kategorilerin ekipmanındaki bir bağlantıyı garanti ediyor.” Dedi. “Karanka, FEF projesine bilgi ve kapasitesini eklemek için geliyor.”

Karanka, 2008-2010 yılları arasında daha sonra mutlaka ulaşan birçok gencin geliştirilmesine ve oluşumuna katılan bir Sub'16 koçuydu. 2010'dan 2013'e kadar Real Madrid'de Yardımcı Teknisyen olarak çalıştı, Kasım 2013'e kadar Middlesbrough'da ana koç olarak imzaladı, Dodne Mart 2017'ye kadar İngiliz ekibini Premier'e tanıttı ve oyun hakkında net bir fikir verdi.

Sub'21'in tezgahı

İngiltere'de, Nisan'dan Kasım 2022'ye kadar olan Granada'ya inmeden önce Notingham Forest (2018) ve Birmingham'a (Temmuz 2020 – Mart 2021) komuta etti. Ana koç olarak son macerası İsrail'i Avrupa yarışmaları için ve İsrail Kupası'nın yarı finali için sınıflandırdığı Maccabi Tel Aviv'e götürdü.

Karanka'nın vermesi gereken ilk kararlardan biri, son Avrupa'daki gizli yarışmadan sonra Santi Denia yürüyüşünden sonra boş olan yeni Sub'21 koçunun seçimi olacak. Julen Guerrero, bu tezgahı işgal etmenin favorisidir.

Yorum

Bir Hata Bildir