Albert Ramos emekli | leonoticias.com

Atarlı Genç

New member
31 Mart 2025, 17:04 Pazartesi

Son yıllarda çırpılmış karadaki en sabit tenis oyuncularından biri olan Albert Ramos, 37 yaşında geri çekildiğini açıkladı. Dört başlık şampiyonu, dünyanın 17 numarası ve Montecarlo'nun 1.000 ustası finalisti, bu yıl onu terk edeceğini, ancak bu yıl hala ne turnuva söyleyeceğini bilmediğini söyledi.

«Son aylarda vücudumun artık en yüksek seviyeye ulaşmadığını hissettim ve bu yüzden kariyerimin sonunu profesyonel bir tenis oyuncusu olarak kabul etmenin zamanı geldi. Kalbim devam etmek, tenisi ve rekabeti sevmek istiyor, ama kafam bana her şeyin bittiğini ve kabul etmenin daha iyi olduğunu söylüyor. Yeni aşamalar ve yanılsamalar gelecek ”dedi.

«Son tenis oyunumun nerede olacağını belirlemeye hazır değilim, bu zor zamanlar geçirdiğim bir karar, ama eminim ki bu benim son sezonum olacak. Size açıklanamayan yıllar, zaferler acı çekti, büyük sevinçler, zor anlar, çünkü biri hiç oluşmadı, dünyaya yayılmış arkadaşlar, yanımda sadık bir takım … asla hayal etmeye cesaret edemeyeceğimden daha iyiydi. Hepinize teşekkür ederim, her zaman desteğinizi ve sevginizi hissettim. Şimdi son oyunların tadını çıkarmanın zamanı geldi ”diye ekledi.

Profesyonel olarak 18 yıl boyunca Ramos, Bastad (İsveç) 2016, GSTAAD (İsviçre) 2019, Estoril (Portekiz) ve Córdoba (Arjantin) 2022'de dört döküntü elde etti. Buna ek olarak, RaFa Nadal'e karşı kaybedilen 2017'de 1000 Montecarlo'nun en önemlisi sekiz final oynadı. Bu Monegasco turnuvasında, hayatının en iyisi olan Katalan, Andy Murray'i yolda bıraktı, sonra finalde favori Nadal ile düşmeden önce dünyada bir numara Marin Cilic ve Lucas Pouille. Bu sonuç, 17 Mayıs 2017'de kariyerinin en iyi sıralamasını kazandı.

Davis Kupası'nda Ramos, altı galibiyet ve dört kayıp geçmişi ile yedi çağrıya katıldı, Grand Slams'ta, en iyi sonucu Roland Garros'da ulaşıldı ve mevcut şampiyon Stan Wawrinka'yı durdurduğunda çeyrek finallere ulaştı.

Nadal (0-4) veya Novak Djokovic (0-6) kazanmamış olmasına rağmen, Ramos, 2015 yılında Roger Federer'e karşı Şangay 1.000 Ustası'nda tarihi bir zafer kazandı ve buna ek olarak, çatı altındaki çimento olduğu gibi onun için tanınmayan bir yüzeyde yendi.

Yorum

Bir Hata Bildir