Alcaraz, Roland Garros'ta dünyanın yeni bir numarası Sinner'ı yenerek finalist oldu

Atarlı Genç

New member
7 Haziran 2024 Cuma 18:49

| 18:56'da güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X

• LinkedIn

• Telgraf

Carlos Alcaraz bu Cuma günü yarı finalde dünyanın yeni bir numarası İtalyan Jannick Sinner'ı yenerek ilk Roland Garros finalini oynamaya hak kazandı. Murcianlı tenisçi, İspanyol'un gösterdiği dört saat dokuz dakikalık zorlu maçta Sinner'ı 2-6, 6-3, 3-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle yenmek için iki kez geri gelmek zorunda kaldı. onun en iyi versiyonu.

Alcaraz, 2022'deki ABD Açık ve 2023'teki Wimbledon'dan sonra spor kariyerinin üçüncü Grand Slam'ini kazanacak konumda. Murcia'lı oyuncu şimdiye kadar hiç Roland Garros finali oynamamıştı ve tenis turnuvalarından birini yenmek zorunda kalmıştı. Devrenin en yetenekli ve en kaliteli oyuncuları olan Sinner, bu hafta dünya tahtını yakın zamanda menisküs ameliyatı geçiren Novak Djokovic'in elinden aldı.

Alcaraz, sezonun ikinci Grand Slam'i şampiyonluğu için, son iki yarışta finalist olan ve 2022'de Rafa Nadal'ın ve 2023'te Djokovic'in kurbanı olan Alexander Zverev ile Carsper Ruud arasındaki ikinci yarı finalin galibi karşısında mücadele edecek.

El Palmarlı genç oyuncu, Sinner karşısında önkol sorunu yaşamazken, İtalyan oyuncu bazı etaplarda kramplar geçirerek Nadal'ın 14 kez fethettiği Roland Garros şampiyonluğuna bir adım daha attı. Alcaraz, Sinner'a otorite darbesi verdikten sonra Pazar günü ilk Roland Garros tacını almaya talip olacak.

“Muhtemelen oynadığı en zorlu oyunlardan biriydi. Jannick harika bir oyuncu ve benim daha çok oynamamı sağlıyor. Onunla oynamayı seviyorum” dedi Alcaraz, İtalyanlara karşı kazandığı zaferin ardından.

Yorum

Hata bildir