Alex, Silverstone Sprint'te Marc'ı yener

Atarlı Genç

New member
24 Mayıs 2025 Cumartesi 17:43

| Güncellendi 19: 35h.

Cumartesi günleri Sprint'te Marc'ın tertemiz çizgisini kıran Alex olmalıydı. Şimdiye kadar, önceki altıda, ağabey her zaman ikinci pozisyonda küçük olanı kazanmıştı. Ancak Silverstone'da kayırmacılık daha fazla dağıtıldı ve aslında Grezin'inki hafta sonu ve ızgarada görülenlerin önünde bir adım bıraktı, çünkü Álex ikinci ve Marc dördüncü ayrıldı. Her ikisinden önce, arka arkaya üçüncü zaman için polis olan Fransız Quartararo ve yarışta tekrar başarısız olan Pecco Bagnaia.

Marc çıkışta çok agresif ayrıldı, başlangıçta iki pozisyonu kurtardı ve Quartararo'nun direksiyonunda durdu. Fransız yarım tur sürdü ve ilk tam dönüşü geçti. Sekiz zamanlı dünya şampiyonu Sprint'e olan yedinci zaferine yönelmiş gibiydi, ancak hala dokuz tur vardı ve senaryo değişmeyecekti. Aslında, o ikinci dönüşte liderin bir hatası kapıyı açık bıraktı, böylece arkadan Álex, üçüncü olan Fransız pilotun geri alınmasından sonra ve İspanyollar ve Pecco Bagnaia arasında bir köprü kurduktan sonra ilk pozisyona ulaştı.

Sadece bir buçuk sırada, üç pilot yarışı görmüş ve Silverstone'da bir adım önde olan Márquez kardeşler arasında çok sıkı bir kavga çizmişti. Ancak, sadece Alex'in başka seçeneği vermediği için liderlikte daha fazla sollama olmazdı. Ve bunun nedeni, Marc'ın ona baskı yapmadığı için olmazdı, çünkü sonundan iki turdan, bu Cumartesi zaferinin mümkün olmadığı için kendini giymesine izin verene kadar mavi Ducati'nin stelinde kaldı. «Denedim, yakın oldum, ama Álex'in başka bir şeyi vardı. Tur boyunca kauçuk yaptı, çünkü bazı sektörüm daha hızlı ve diğerleri vardı, ama saldıracak kadar yakın değildim, bu yüzden havluyu sondan iki tur atmaya karar verdim, ”diye açıkladı şampiyonluğun şu anki lideri.

Pazar için de favori

Álex, Marc'ın son iki turda taşındığını ve riskleri varsayarak sonuna kadar sıkıldığının farkında değildi. «Sondan bir önceki geri dönüşte tahtaya bakmamıştı ve Marc'ın geride olduğuna ikna olmuştu. 1'59.4'te çok hızlı bir dönüş yaptım ve hatta kapıları kapattım. Yarın kontrol etmem gereken bir hataydı çünkü artık çok fazla risk almak gerekmiyordu ». Álex Márquez'in zaferi, bir süratteki hayatının üçte biriydi ve bu sezonun ilki oldu.

Evet, uzun bir Pazar yarışında kazanmanın ne olduğunu biliyor. Jerez'de yaptı ve Cervera tahminlerle temkinli olmayı tercih etmesine rağmen, Silverstone'da tekrarlanacak ana favori olarak ayrılacak. «Tüm hafta sonu favori posteri koydular, ancak kelimeler rüzgar tarafından alınıyor. Bir şeyleri onaylamalısın. Sprint'te bunu yaptım, ama yarış olan en önemli şey. Diğer zamanlarda Marc'ın başka bir şeyi olduğunu ve maksimumun ikinci olduğunu söyledim, ama burada daha eşleşiyoruz. Bu yüzden maksimumun önce yapmak olduğunu söyleyeceğim ».

Podyumda, Fabio di Giannantonio yeni bir Ducati üçlüsünde Márquez kardeşlere eşlik etti. İtalyan, üçüncü ızgara sırasından başladığından beri daha azdan daha fazla bir sürat yaptı. Ancak geri dönüp yedinci sona eren Yamaha de Quartararo'nun zayıflığından yararlandı. Ve ayrıca Pecco Bagnaia'dan, büyük olan bu Cumartesi yenildi. Ve Turin, altıncı sırada yer aldı ve yılın en kötü Cumartesi olduğunu kabul etti. «Motosikletle ilgili bir sorunumuz olduğu açıktır ve neden işe yaramadığını anlamaya çalışıyorum ve geçen yıl kadar hızlı olamıyorum. Her zaman lastiğe çok önem verdiğim bir pilot oldum ve bugün beşinci turda kauçuğu yok ettim ».

Bagnaia, yarışın son gerginliğinde çok yavaştı ve sadece Ducati ile Di Giannantonio'nun değil, aynı zamanda Honda ile Aprilia ve Zarco ile Bezzecchi'nin nasıl bir muhalefet olmadan aştığını gördü. Bu altıncı pozisyonla İtalyan, Marc Márquez ve 37'den ve 2024 Ducati ile rekabet eden Álex'ten 56 puan kalıyor. Arkasında, Pedro Acosta, ızgarada 14. sırada kalan ve sekizinci pozisyonla, bu sprint'in oyunundaki son noktayı alan Avustralya Jack Miller'ın hemen önünde kötü bir Cumartesi günü kurtardı.

Küçük kategorilerde, bu Cumartesi İspanyol anketleri ile nitelikler yapıldı. Moto2'de Arón Canet, haftasonunun egemenliği olan kategori lideri Manu González'den direği kaptı. Bu Valencian kutbunun, ilk çeyrekten geçmek zorunda olduğu için mümkünse daha fazla değer kazandı, Cuma günü onu oyuna gönderen bir düşüş yaşadı. Ve Moto3'te, kategorilerin güçlü adamları başarısız olmadı, lideri José Antonio Rueda'nın direği, ortağı Álvaro Carpe ve Ángel Piqueras'ın üçüncü pozisyonu önünde.

Yorum

Bir Hata Bildir