Alonso: “Yedinci olduğumuzdan daha iyi”

Atarlı Genç

New member
David Sanchez de Castro

Madrid

9 Temmuz 2023 Pazar, 21:31

Yorum

olman gerek kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• twitter

• LinkedIn

• Telgraf

Fernando Alonso, İngiltere Grand Prix’sini yedinci sırada bitirdiği için istifa etti, ancak tatmin olmadı. Yeniden podyumlara alışmış, bu sonuç hakkında çok az şey biliyor, ancak yine de bağlam içinde bakıldığında iyi bir sonuç.

«Yedinci, olduğumuzdan biraz daha iyi. Sonuçta hızdan daha iyi sonuç. Tüm hafta sonu, tüm seanslarda yavaştık ve yarışta da farklı değildi.” Uzun süre çoraplarla sahada kalmaya çalışıyoruz. Güvenlik aracının başlaması bize fayda sağladı, yumuşak olanları koyma fırsatını yakaladık ve oradan pozisyonu korumaya çalıştık” dedi. Son olarak, Cuma günü bu sonuca imza atacağını doğruladı. “Bütün hafta sonu burada uçan ve dokuzuncu ve onuncu bitiren Ferrari gibi diğer takımlara bakın. İşte bundan kaçınmamız gerekiyor, “diye diledi sonunda.

Sainz: “Her şeyden biraz oldu”

“Her şeyden biraz oldu değil mi? Beşinci başlayıp onuncu bitiren Carlos Sainz, “Yarışın başında kötü geçmediğini düşünüyorum, açıkçası Mercedes ve McLaren’in bizden daha hızlı olduğunu kısa sürede gördük,” dedi. Strateji oldukça tartışmalı olsa da, Madridli adam güvenlik aracının başlangıcında Haas arızası nedeniyle her şeyi haklı çıkarıyor.

Alakalı haberler

«’Sert’ ile hızlı gidebilmek için ortamın ‘sınırını’ iyi bir şekilde uzatabildim. Sert lastikte çok hızlıydım ve yarışımı fiilen etkileyen bir ‘güvenlik aracı’ ortaya çıktı çünkü orta ve yumuşak lastikli tüm arabalara karşı sert lastikte start yapmak zorunda kaldım. Ben de kendimi elimden geldiğince savundum ama sonunda olmadı” diyerek istifa etti.

Neyin iyileştirilmesi gerektiğine gelince, Sainz bunun özellikle rüzgarda “yarış hızı” olduğu konusunda net. “Bugün rüzgar nedeniyle sıkıntı çektiğimiz iki veya üç viraj vardı: 4, 7… Ama hey, bunun bizim zayıf noktamız olduğunu ve onu geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz.”

Yorum

hata bildir