Ana Peleteiro Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

Atarlı Genç

New member
9 Haziran 2024 Pazar, 23:10.

| 23:53'te güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X

• LinkedIn

• Telgraf

'Patron' geri döndü ve her zamankinden daha güçlü. Ana Peleteiro, ilk atlamadan itibaren rakiplerine Avrupa'da üç adım atlamada patronun kim olduğunu gösterdiği bir yarışmanın ardından şimdiden kıta şampiyonu oldu. Galiçyalı oyuncu, atlama sahasına her adım attığında yaydığı konsantrasyon ve kararlılıkla Danışmaz'ın üstünlüğünü sorgulama girişimini boşa çıkardı. Ancak ikinci denemede Türk sporcudan 14.57 metrelik atlayışla Ana Peleteiro (Ribeira, 28 yaşında) testin kontrolünü kaybetti. Ancak dördüncü atlayıştaki tepkisi yıkıcıydı, masaya gerçek bir darbe indirdi. 14.85'lik derecesiyle dünyanın en iyi üç adım atlamacılarından biri olduğunu hatırlatarak, Tokyo Olimpiyatları'nda 14.87'lik derecesiyle İspanya rekoru ile bronz madalya elde etti. Bugün, Paris Olimpiyatları için hazırlığının harika şeylere işaret ettiğini göstermek için bu hedefin iki santimetre yakınına geldi. Kimseyi kayıtsız bırakmayan bu volkanik sporcunun ulaşabildiği altın ve 15 metrelik bariyer var.

Iván Pedroso'nun öğrencisi her zaman ne düşündüğünü söylüyor ve bu da onun eleştirel seslere sahip olmasına ve daha da kötüsü, sporcunun bizzat kınadığı bu Avrupa Şampiyonası'ndan kısa bir süre önce olduğu gibi ırkçı pasajlara maruz kalmasına, her zaman sosyal ağlarda aktif olmasına ve bu talihsiz olayın yaşandığı yere yol açıyor. Bugünkü tepkisi, İspanyol atletizmini üç adım atlamada çok yüksek seviyelere taşıyan dev bir sporcunun yanıtı. Bu, 2022'deki anneliğinden sonra geri dönen bir yıldızın yanıt vermesinin en iyi yoludur ve bu da onun hem o sezonu hem de neredeyse aynı zamanda 2024'te makinelerini yağlamaya başlamak için geri döndüğü ve teklif etmeye ikna olduğu 2023 sezonunu kaçırmasına yol açtı. kendisinin geliştirilmiş bir versiyonu. Şu anda açık havada ilk büyük başarısını elde etti, çünkü şu ana kadarki rekoru Glasgow 2019 kapalı alanda kıta şampiyonluğunu da içeriyordu ancak bugüne kadar açık hava sezonunda altın elinden kaçmıştı. Ayrıca 2021'de Tokyo'da 14.87'ye kadar yazdığı yola devam etmeyi de başardı.

Artık Peleteiro, anne olduktan ve atlayıcı arkadaşı Benjamin Compaoré ile evlendikten sonra her zamankinden daha olgun, daha odaklanmış ve motive görünüyor. «Bana her zaman işleri çok iyi yaptığımı söylediler ama derslerde, atletizmde kendimden daha fazlasını verebilirdim… Ve sonunda, yaptığım her şeye asla değer vermeme neden olmayan o talep bana damgalandı. Ve artık yaptığım şeylere değer vermeyi başardım. Talepkar olmak önemlidir ama aynı zamanda sonuçlara da değer vermek önemlidir,” dedi Galiçyalı geçen yıl bu gazeteye verdiği röportajda. «Oyunlarda üçüncü olduktan sonra sportif gerilimi sürdürmek zordu. Bu 'şimdi ne olacak?' Atletizm dışında, televizyonda, reklamcılıkta beni tatmin eden şeyler yapmaya başladım ve atletizm için kendimi zorlamaya, her şeyimi vermeye değer mi diye kendime sordum. Ve cevap evet. Dahası, anne olduktan sonra, yarışmadan geçen bir yılı aşkın sürenin ardından, atletizmi ne kadar sevdiğimi ve tatmin edici bulduğumu açıkça görüyorum” dedi.

Bu, spor kariyerinde yeni hedefler arayan yeni Peleteiro. Yıllardır Guadalajara'da yaşıyor, burada “ama şimdi çok daha iyiyiz” diye tartıştığı antrenör danışmanı Pedroso'da bulunuyor ve dünya rekoru sahibi Yulimar Rojas'ın da dahil olduğu grupla antrenman yapıyor. Ciddi bir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan ve iyileşme sürecinde olan Olimpiyat şampiyonu Peleteiro, şimdi büyük hedefi olan Paris Oyunları'na hazırlanacak. Bu arada, bu gece her şeyi yapabileceğini gösterdiği Roma'da elde ettiği başarının tadını çıkaracak. “Artık farklı bir insan olduğumu hissediyorum, yaşadıklarımdan, yaşadıklarımdan sonra, yaşadıklarımdan çok mutluyum. Spor yapmaktan keyif alıyorum, dışarıda yaptığım her şey, her şey çok iyi gidiyor, eşim var, bir anneyim… 2016'da bana ne olmak istediğimi sorarsanız, Ana gibi derdim. bugün sahip olduğum bir hayata sahip olmak. O kadar mutluyum ki bazen şöyle yorum yapıyorum: Bakalım rekabet etmem gereken o huysuzluktan kurtulabilecek miyim…” Bugün, atlama salonunda rakiplerinin direnişine son vermek için hala sağlam olduğu ortaya çıktı.

Mohamed Attaoui, gümüş

Peleteiro'nun madalyası, İspanyol orta mesafe takımının bir başarısını daha beraberinde getirdi. 800 metre finalinde podyuma çıkan milli sporcu üçlüsünün temsilcisi Mohamed Attaoui oldu. Beni Mellal'de (Fas) doğan Attaoui, altı yaşındayken İspanya'ya geldi ve ailesiyle birlikte Torrelavega'ya yerleşti ve burada Raúl Gutiérrez'in yanında eğitim gördü. İspanyol vatandaşlığını aldıktan sonra orta mesafenin en büyük vaatlerinden biri haline gelen Attaoui, bugün çok iddialı bir yarış temposu ile çok iddialı bir Alvaro de Arriba'yı geride bıraktığı muhteşem son 300 metreyle bunu teyit etti. Gabriel Tual onu podyumun zirvesinden uzak tuttu. De Arriba dördüncü, Ben ise altıncı oldu. Ayrıca 1.500'de podyuma çok yakın bir finiş yapan Esther Gerrero da dördüncü oldu.

Yorum

Hata bildir