Avustralya'da Márquez yönetimi ve favoriler çılgın bir Cuma gününü kurtarıyor

Atarlı Genç

New member
18 Ekim 2024 Cuma, 11:18

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• WhatsApp

• Facebook

• X (eski adıyla Twitter)

• LinkedIn

• Telgraf

• Konular

Bir antrenman seansı sağanak yağış nedeniyle iptal edildi, pisti geçen bir kazın neden olduğu kırmızı bayrak (daha önce aynı türden bir grup Moto2'de de aynısını yapmıştı ve başka bir geçici duruşa neden olmuştu) ve milimetrelik bir mesafeyle kurtarılan bir tavşan. MotoGP'nin lideri Ducati'ye hayran kalacaksınız. Yılın en çılgın Cuma günü Phillip Adası'ndan tipik bir resim.

Yoğun yağmur, birinci sınıfın ilk serbest antrenmanının iptal edilmesine neden olmuştu. Evet, Moto3 ve Moto2 yarışları yapılabilmişti ancak ara kategorinin son dakikalarında fırtına daha da kötüleşerek tüm MotoGP sürücülerini pitlerde ve günün yapılıp yapılamayacağı belirsizliğiyle karşı karşıya bıraktı. Sonunda güneş çıktı ve Phillip Adası'nda yılın dört mevsimi görülür sözü bir kez daha gerçek oldu.

Öğleden sonraki seans, küçük deplasmanlı motosikletlerin asfaltı kurutması nedeniyle pistin neredeyse kuru olmasıyla başladı, ancak su parçaları ve ufukta tehditkar bulutlar vardı. Çukurlardan gelen önerme açıktı; fırtınanın geri dönmesi ihtimaline karşı ilk dakikadan itibaren zamanı bulmamız gerekiyordu. Sorun şu ki, Cuma öğleden sonra antrenmanı çok önemli çünkü en iyi on zaman doğrudan 2. çeyreğe gidiyor ve geri kalanı 1. çeyrek play-off'una mahkum ediliyor.

Bu tür değişen koşullar, Marc Márquez'in fark yarattığı ve seansın ilk anından itibaren tonu belirlediği yerdir. “Ayrılır ayrılmaz, tekrar yağmur yağması ihtimaline karşı sıralamalara iyi bir şekilde girmeye karar verdim. İlk turlarda risk almak her zaman güçlü yönlerimden biri olmuştur. Normalde bu konularda iyiyim çünkü koşullara hızla uyum sağlıyorum ama şimdi hafta sonunun nasıl gelişeceğini görmemiz gerekecek, çünkü benim gelişme marjım zaten gelecek diğerlerininkinden daha az ve Martin onu çok güçlü gördü kullanılmış lastikle ».

Pistin ne kadar geliştiği önemli değildi çünkü Marc, belirli anlar dışında antrenmanı baştan sona pratik olarak yönetti. Ve Gresini takımı ve Márquez ailesi, kornanın ters çevrilmesi sayesinde ağabeyinin onda bir gerisinde kalan ikinci sıradaki Álex ile mükemmel bir günü kutladı. Cumartesi günü nasıl sıralama kazanırsa kazansın, Pazar günü Japonya'daki son turdan devredilen uzun tur cezasına tabi olacak. “Burada daha çok acıtıyorum çünkü bu, iyi iş çıkarabileceğim bir senaryo, ancak bu cezayı çekmem gerekiyor ve olan da bu.”

Favoriler geri yüklendi

Şampiyonada ne Martín ne de Bagnaia cuma gününü huzurlu geçirdi. Madridli İspanyol, ilk antrenman turunda sonuçsuz bir düşüşle başlangıçta sorunlar yaşadı. Seansın büyük bir kısmını geciktiren bu kaza şans eseri bir anekdot olarak kaldı çünkü Marco Bezzecchi'nin Ducati'sinin arkasında dördüncü oldu. MotoGP lideri dördüncü sırayı iyi olarak değerlendirerek “Yoğun bir gün” diye tanımladı. “Sabahları sürüş yapmamak beni etkiliyor ancak ilk turda sürüş yapmak ve kaza yapmak… bunun doruk noktasıydı.” “Çok fazla stres var ama durumu ileriye taşımayı başardım ve hedefimiz olan ilk 10'da yer aldık.”

Prosedürü tamamlayan beşinci isim Pecco Bagnaia da oldu ve ilk Ducati'si ona sorun çıkardığı için pite dönüp motosiklet değiştirmek zorunda kaldığı için zorlu bir başlangıçtan sonra toparlanan beşinci isim oldu. Böylece antrenmanın ilk dakikalarında zamanlaması olmayan tek sürücü MotoGP şampiyonluğu için yarışan iki yarışmacı oldu. Ve eğer o sırada yağmur yağsaydı…

Maverick Viñales, Cuma günü Ducati olmayan ilk isim olarak altıncı sırada iyi bir başlangıç yaptı ve tüm antrenman seansını en iyi şekilde sürdürdü. Binder, Di Giannantonio, Morbidelli ve Álex Rins ikinci çeyreğe katılmaya hak kazanan ilk 10'u tamamladı. Pedro Acosta, son dakikalardaki zamansız düşüşü nedeniyle dışarıda kaldı ve Murcian, yalnızca en iyi iki zamanın kalabileceği 1. Çeyrek play-off'una katılmak zorunda kalacak.

Moto2'de Fermín Aldeguer, Arón Canet, Alonso López ve Manu González'in günün ilk dört sırasını aldığı bir İspanyol festivali vardı; Bu hafta sonu şampiyonluk balosunu elinde bulunduran lider Ogura ise 13. sırada yer alıyor. Artık ikinciliğin ötesinde hiçbir şeyin tehlikede olmadığı Moto3'te, ilk kez yarışa çıkan Ángel Piqueras en hızlısı olurken, onu şampiyon David Alonso takip etti.

Yorum

Hata bildir