Badosa sevincine devam ediyor ve Djokovic Avustralya'da bir fiyaskodan kaçınıyor

Atarlı Genç

New member
Paula Badosa'nın Avustralya Açık'ın üçüncü turunda yer alacağını tahmin etmek karmaşık ve tehlikeliydi. Tenisi bunu hak etmediğinden ve üretebildiğinden değil, altı aylık bir aradan sonra arka arkaya iki maç kazanmak neredeyse kahramanca göründüğü için. Ancak fırtınalara karşı mücadele etmeye alışkın olan İspanyol, Melbourne'de üçlü çeyrek finalist olan Anastasia Pavlyuchenkova'yı 6-2 ve 6-3'lük skorlarla geçerek turnuvanın üçüncü etabına yükseldi.

Badosa, geçen yılın mayıs ayında Roma'da çeyrek finalde oynadığından bu yana ilk kez üst üste iki galibiyet elde etti. Ve onun için en iyi haber, hızlı yolda olmalarıdır. İlk turda Taylor Townsend'e karşı 59 dakikaya ve Pavlyuchenkova'ya karşı bir saat 12 dakikaya ihtiyacı vardı. Üst üste ikinci maçta bir kez bile servisten vazgeçmeyen (turnuvada aldığı sekiz kırılma puanının hepsini kurtaran) İspanyol'un 31 galibi Rus için çok fazlaydı ve Badosa tarafından tamamen geride bırakıldı.

“Bu kadar kısa sürede bu kadar iyi oynamayı beklemiyordum. Adelaide'de kaybettim ama vücudum biraz paslanmış olsa da tenisim iyiydi. Yedi ay sonra bunu beklemiyordum. Katalan, Melbourne Park'ta bar sahası olarak da bilinen 6. kortta zaferini tekrarladıktan sonra “Gurur duyuyorum” dedi, çünkü etkinliğin organizasyonu, yanlardan birinde iki katlı, modern bir içki işletmesi kurmaya karar vermişti. Bu durum tenisçilerin ekstra dikkat dağınıklığına neden olmaktadır.

«Çok gürültülü ve konsantre olmak zor. Ayrıca pist çok hızlı, ancak orada kendimi iyi hissettiğim doğru (iki galibiyetten sonra). Çok fazla gürültü olduğu için pek sevmiyorum. “Rakiplerim de şikayetçi oldu” diye açıklama yapan Badosa, ciddi bir sırt sakatlığı nedeniyle neredeyse tüm sezon boyunca devre dışı kaldığını bir kez daha mükemmel bir şekilde gizledi ve düelloyu ilk servislerde ve gol yemeden %83 puanla tamamladı. Serviste oyun yok.

Wimbledon 2022'den bu yana ilk kez bir majörde üçüncü tura çıkan İspanyol, Melbourne'de iki yıl önceki son 16 turundaki en iyi sonucunu bir başka galibiyetle eşitleyebilir. Bir sonraki rakibi, geçtiğimiz yılın nisan ayından bu yana akıl sağlığı nedeniyle ara veren Amerikalı Amanda Anisimova olacak. 23 yaşındaki oyuncu, 2019 yılında henüz 18 yaşındayken Roland Garros'ta yarı finale yükselerek ilk 25'e girmişti. Madrid 2023'ten bu yana uzun bir aradan sonra Amerikalı, on üçüncü seribaşı Liudmila Samsonova'yı iki sette mağlup etti ve ayrıca Nadia Pododoroska'yı da hızlı bir şekilde mağlup etti. Badosa ve Anisimova ilk kez resmi bir maçta birbirlerini görecekler.

Djokovic kalın kafalı olmaya devam ediyor

Erkekler kura çekiminde Novak Djokovic tereddütlü olmaya devam ediyor ancak üst üste 30 galibiyet aldığı turnuvada ilerlemeye devam ediyor. Sırp oyuncu bu kez yerel Alexei Popyrin'e karşı 6-3, 4-6, 7-6 (4) ve 6-3'lük setlerle tekrar set düşürdü ve başını daha büyük belaya sokmak üzereydi. Djokovic üçüncü sette serviste dört set puanı kurtardı, bu da onu Popyrin'e karşı iki sete bir karşı karşıya getirecekti; mantıken seyircinin çoğunluğu ona karşıydı.

Belgrad'dan gelen oyuncu, kariyeri boyunca dört kez Melbourne'de yalnızca iki sete bir karşı çıktı ve 2014'ten bu yana yalnızca bir kez, 2020 baskısında Dominic Thiem'e karşı oynadı. Senaryoyu tekrarlamaktan bir puan uzakta olmasına rağmen, Sırp oyuncu durumu tersine çevirdi, eşitliği bozmada seti aldı ve dört sette ve üç saatlik oyunun ardından maçı kapattı. Zafer tartışmalara yol açtı ve Djokovic tribündeki bir taraftarın karşısına çıkıp şöyle bağırdı: “Gel ve bana bunu anlat.” Bir numaralı takımın bir sonraki rakibi, 24 Grand Slam'in galibiyle üçüncü kez karşılaşacak olan Arjantinli Tomás Martín Etcheverry olacak. 2023'te Roma ve Paris'teki 1000 Masters yarışında hızla kaybetti.

Öte yandan İspanyol Armadası, Jaume Munar'ın Adrian Mannarino'ya yenilmesiyle erkeklerde yeni bir üyesini kaybederken, favoriler de başarısız olmadı. Alex de Minaur, Taylor Fritz, Jannik Sinner, Stefanos Tsitsipas ve Andrey Rublev tura yükseldi. Kadınlar kura çekiminde Ons Jabeur, 16 yaşındaki Rus sansasyonel Mirra Andreeva'yı (6-0 ve 6-2) gerçek bir mağlup etti ve son şampiyon Belaruslu Aryna Sabalenka, Brenda Fruhvirtov'a karşı galibiyetle ilerledi.