Barri: “Takımın hedefi, taraftarları tekrar heyecanlandırmak için mümkün olduğunca sıkı çalışmaktan başkası olmamalı”

Atarlı Genç

New member
Kültür ve Spor Leonesa yeni sezonda beyaz yedek kulübesini oluşturacak oyuncuları sunmaya devam ediyor. Bu şenlikli Salı, Hırvat NK Osijek’ten ‘Barri’ olarak bilinen Salamanca Diego Hernández Barriuso’nun orta saha oyuncusunun sırasıydı.

Oyuncunun sunumunda kulübün sportif direktörü José Manzanera, görüşmelerin başladığı ilk andan itibaren Cultural ile anlaşmaya varma konusundaki yatkınlığına ve projenin bir parçası olma isteğine teşekkür ederek şunları söyledi: “Geçtiğimiz sezonlardan tanıdığımız bir oyuncu, ancak geçen yıl Hırvatistan 1. liginde oynuyor. Hem teknik heyet hem de teknik sekreterlik ‘6’ profili arıyordu ve o profile uyum sağladı.

Hem kulübün hem de oyuncunun bir yıl daha sözleşme imzalamasına neden olan bir ilgi artı “heyecan verici” olarak gördüğü bir proje için isteğe bağlı bir başka ilgi. Ve onu adım atmaya ikna eden şey, kulübün kendisine ilk dakikadan itibaren gösterdiği ilgiydi. «Bu projenin önemli bir parçası olabileceğimi hissettim ve kariyerimin bu noktasında aradığım şey buydu. Kulübün mutlak desteğini hissettim. Bana bahse girdiler ve ben de onlara bahse girmeye karar verdim” dedi.

Hırvat Ligi

Bu şekilde ‘Barri’, bir Hırvat liginde beklentilerini karşılamayan bir buçuk yıl geçirdikten sonra İspanyol futboluna geri dönüyor, «mantıksal olarak hepimiz oynamak istiyoruz ve Hırvatistan’a gittiğimde sportif düzeyde başka beklentilerle gittim. Kulüp ve takımın seviyesi, şampiyonluk veya Avrupa müsabakaları için çok yüksek mücadele veriyordu, ancak sportif düzeyde beklediğim gibi olmadığı açık.

Buna rağmen, Kültürel ile bu yeni sezona başlamaya hazır hissediyor. “Büyük” gördüğü ve arkasında büyük bir sosyal kitle bulunan bir kulüp, “çok iyi iş imkanlarına, çok iyi tesislere ve her şeyden önce Manzanera ve teknik direktörün bana burada oluşturulacağını ilk andan itibaren söylediği projeye sahip bir takım, çok heyecanlandım ve beni çok çekti”.

Orta saha oyuncusu ayrıca “gerçekten harika şeyler yapmaya can atan ve güzel bir yıl olabilecek” bir takım ve teknik kadro da görüyor, Manzanera ve Llona’nın iyi çalışmaları nedeniyle doğru yolda olduklarına inanıyor.

İkincisi ile ilgili olarak, ‘Barri’ bu konuda net: «Raúl, her şeyi çok net bilen ve aynı zamanda oyuncuya ondan ne istediğini net bir şekilde iletebilen bir koç. Yaptığım sohbetlerde, 6 numaralı pivot pozisyonunda çalışmamı istediğini bana açıkça belirtti ve benden belirli şeyler, bu pozisyonda aradığı belirli yönergeler istedi.

Kulübün hedefi

Hem bireysel hem de toplu olarak kendisine sunulan yeni zorlukların farkında, ancak temkinli: “Ekibin bu yılki hedefinin iyi bir süreç yürütmek olması gerektiği gerçeğinin ötesinde, bu zorlukları kendimize klasman düzeyinde koymuyoruz. Her gün işini iyi yapmak, profesyonel olmak, disiplinli olmak. Kültürel’in takımdan daha fazlasının beklendiği ve bu beklentilerin karşılanmadığı iki yıldan geldiğinin hepimiz farkındayız, ancak takımın hedefi, taraftarları yeniden heyecanlandırmak, taraftarların ilgisini yeniden uyandırmak ve onlara sahada özdeşleşebilecekleri bir şey verebilmek için mümkün olduğunca çok çalışmaktan başkası olmamalı.

Orta saha oyuncusu Kevin Presa ve Javier Fernández ‘Bicho’ gibi birbirini hem bireysel hem de toplu olarak tamamlamayı planladığı diğer iki oyuncuyla aynı pozisyonu paylaşacak: “Biz birbirimizi tamamlayabileceğimizi ve tamamlamamız gerektiğini düşündüğümüz oyuncularız ve koça her maçın yaklaşımlarında ve hatta aynı maçta birçok seçenek sunabiliriz ve bence spor yönetiminin aradığı şey de bu”.