Bir numarayı taklit eden adam Ferrero’nun gözyaşları

Atarlı Genç

New member
Novak Djokovic bir insandır ve Juan Carlos Ferrero (Valencia, 1980), kendisini tenis tarihinde en fazla Grand Slam’e sahip tenis oyuncusu olarak ölçmek için öğrencisi Carlos Alcaraz’a bu şekilde aktarmaya çalıştı. Sırp gibi bir efsaneyle yüzleşmenin baskısını nasıl yönettiğini basınla yaptığı bir toplantıda ön izlemede “Devi daha da büyütürsek, onu kazanmak imkansız.” Roland Garros’un yarı finallerinde zihinsel, tenis ya da fiziksel olarak en iyi halini nasıl veremediğini gördükten sonra, bunun onun üzerindeki etkisi.

“Daha sakin, daha akıcı olmak ve tamamen dışarı çıkmak için bir zihinsel egzersiz yapmalısınız” dedi. Son aylarda işler çok değişti, Paris’in pisliğinden Londra’nın çimlerine kadar. Ve Carlos, 20 yaşında harika bir yeteneğe sahip. Gergin başlasa da, güven ve konsantrasyona dayalı olarak yavaş yavaş sinirlenir. Murcian’ın erdemleri, kesin yönergelerle ne zaman, nerede ve nasıl vuracağını bildiği anlamına gelir. Carlos dağılır.

Alakalı haberler

Murcian bugün tenis dünyasının en büyük yıldızıysa, bu kısmen ona zamanı yönetmeyi öğreten ve kendisini bu boyuttaki bir maçın çevresinden izole etmeyi aşılayan Ferrero sayesindedir. “Korkmuyor. Uzun zamandan beri düşünme biçimi, onu bu çok zor dünyada bu kadar hızlı geliştirmeye, tırmanmaya ve tırmanmaya gerçekten iten şeydi.

Eski dünya bir numaralı tenisçi 14 yaşında ona antrenman yapmaya başladığından beri birlikte çalıştıkları için ikisi de birbirini iyi tanıyor.

“Çok iyi oynadım ama fiziksel ve zihinsel olarak yapacak çok şey vardı. Aylar önce, böyle bir oyuncuyu sıfırdan inşa edebilmek beni çok motive etti, “dedi Ferrero, bugün artık onun sembolik Davis Kupası ile değil, Alcaraz’ın hızlı yükselişinin mimarı olarak tanındığını sorunsuz bir şekilde kabul ederek.

başarıyı kucaklamak

Zafer için, her türlü durumu nasıl yöneteceğini bilen bir ortama sahip olmak temel bir koşuldur ve her turnuvada, Murcian’ın Onteniente’nin gözlerine nasıl geldiği, rakiplerine nerede zarar vereceği konusunda bir rehber görevi gördüğü gözlemlenir. , Sırp’ın süpürme ile başladığı bu Wimbledon finalinde Novak Djokovic gibi bir oyuncu onu iplere yasladığında, oyunda veya geri kalanlara veya servis sırasında vuruşları geliştirmek için anahtarlar.

Wimbledon’ı yedi kez kazanmış olan adama karşı kazandığını kutlamak için yaptığı ilk şey, doğrudan yaverlerinin bulunduğu ve çeşitli anlarla yüzleşmek için tam güven duyduğu tribünlere gitmek oldu. Hepsinin “patronu” Ferrero, Murcian locaya koştuktan sonra ona sarıldığında gözyaşlarını tutamadı, “O olmasaydı buraya gelmek mümkün olmazdı, ona sadece teşekkür edebilirim” diyor. ‘All England Club’da çimlerde fenomen olarak patlak veren tenisçi.

«Koşmak ve tüm toplar için savaşmak onun DNA’sında var, onu durdurmak zor. Ferrero, toprak kort turnuvaları sırasında, “Her gün antrenman yaptığını görmek, potansiyelinin ne olduğunu anlamamızı sağlıyor, ancak onu bu hızda büyüten şey her zaman büyük düşünmek olmuştur,” dedi. Bir zamanlar emekli olan Valensiyalı, sahadaki en iyi tenisçileri yetiştirme teklifleri aldı ve kendisini çok özel şeyler gördüğü bir gence adamayı seçti.

«Onu ilk kez 12 veya 13 yaşlarında gördüm. Akademiye geldi ve bir gün antrenman yaptık, çok küçüktü ama herkes ondan bahsediyordu. 14 yaşında ilk ATP puanını aldığında onu yarışmaya resmen izlemeye gittim. Bir seti çok iyi oynadığı ve ikinci sette büyük bir karmaşaya girdiği o maçı gördüm. Ama bir oyuncuda görebileceğiniz farklılıkları verdi. O yaşta biraz dağınıktı çünkü çok fazla drop şut atıyordu ve sağ eliyle fark yaratıyordu ama fiziksel olarak spagetti gibiydi. Onunla çalışabilmek için konuşmamıştık bile, ama ondan çoktan hoşlanmıştım, “dedi eski tenisçi Eylül ayında, öğrencisi ABD Açık’ı kazanıp tarihin en genç ATP numarası 1 olduğunda. Ferrero, ABD Açık’ta bir numaraya ulaşan son oyuncuydu ve bunu Alcaraz’ın doğduğu yıl olan 2003’te de yaptı (19 yıl ve dört ay).

Alman dünyanın ilk beş sırasını işgal ettiğinde sekiz ay boyunca Alexander Zverez’i çalıştırdı ve tenis kortları dışında pek çok dikkat dağıttığı için eleştirdiği disiplin eksikliği nedeniyle onu terk etti. Bu ilişkinin sonunda sadece 15 ile Alcaraz’ı kurmaya başladı ve rekorundaki en iyi ciro olarak 16 yaş altı Avrupa şampiyonasına sahip oldu. «Bir koç olarak genç yaştaki bir çocukla çalışmak ve onu iyi hazırlamak, geliştirmek benim için kişisel bir bağlılık ve profesyonel gelişimdi. Teklif ettim, aileme söyledim ve kabul ettiler ve yakınlık da yardımcı oldu.

“Başlangıçta birçok koç vardı ve Carlos’u aldığımda bana ‘Nereye gidiyorsun? Eğer dünyanın bir numarası olsaydın. Eski tenisçi geçen mayıs ayında El Larguero’da arabayla oradan oraya gitmek için bir çocuğu nasıl bulaştıracaksın?

Alcaraz, dünya tenisinin zirvesine ulaştıktan sonra, profesyonel olmanın ötesine geçen iyi bir dostluk kurduğu Valensiyalı oyuncunun yaptığı fedakarlığın farkında olarak, “Başka harika oyuncular yetiştirebildi ama beni seçti,” dedi. Sizi sözden gerçeğe götüren anahtar.