Celtics olağanüstü Luka Doncic'i durdurdu

Atarlı Genç

New member
10 Haziran 2024 Pazartesi, 13:08.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Boston Celtics, TD Garden'da Dallas Mavericks'i 105-98 mağlup ederek NBA finallerinde 2-0 öne geçti. Derrick White'ın kararlı bloğu ve Jaylen Brown'un yıldırım müdahalesi kritik anlarda zaferi garantiledi.

Luka Doncic, fiziksel sorunlarına rağmen 32 sayı (%57 saha içi), 11 ribaund ve 11 asistle triple-double'la ustaca bir performans sergiledi. Ancak onun yorgunluğu ve takımının desteğinin eksikliği, Mavericks'in ilk NBA Finallerinde zafere ulaşmasını engelledi.

Maç Celtics için adeta bir inişli çıkışlı bir maçtı. Jrue Holiday 26 sayı ve 11 asistle öne çıkarken, Derrick White kritik blok da dahil 18 sayıyla katkıda bulundu. Jaylen Brown 21 sayı ekledi ve Jayson Tatum 18 sayı, 9 ribaund ve 12 asistle neredeyse triple-double'a ulaştı.

İlk çeyrek Celtics'in üçlüden (1/9) istikrarsız olduğunu gösterdi ve Dallas'ın öne geçmesini sağladı (22-26). Ancak Boston savunmasını ayarladı ve Derrick White ve Kristaps Porzingis sayesinde ikinci çeyreğin ortasında liderliği ele geçirmeyi başardı. Eşitlik ilk yarıya kadar devam etti ve Boston lehine sıkı bir skor (54-51) oldu.


Sonraki iki maç Dallas'ta



İkinci yarıda Celtics savunma yoğunluğunu artırdı ve periferden başarısız olmaya devam etseler de Doncic'in temposunun düşmesinden yararlanarak liderliğini sürdürdü (69-63). Üçüncü çeyreğin sonunda Payton Pritchard'ın yarı sahadan attığı muhteşem üçlük skoru 83-74'e getirdi.

Son çeyrek yürekleri hoplattı. Yorgun Doncic liderliğindeki Mavericks geri dönmeye çalıştı ancak Boston'un savunması ve White'ın iki önemli üçlüğü zaferi garantiledi. Bazıları tarafından olası faul olarak değerlendirilen Beyaz'ın bloğu ve Brown'un basketi ikinci maçın sonunu getirdi (105-98).

Galibiyette kilit rol oynayan Jrue Holiday, kararlı kalmanın gerekliliğini şöyle dile getirdi: “Çok iyi hissettiriyor ama henüz bitmedi. “Neye mal olursa olsun devam etmeliyiz.” Seri artık 2-0'dayken Celtics'in 18. NBA şampiyonluğuna iki galibiyet uzakta.

Seri sonraki iki maç için Dallas'a taşınacak ve Mavericks'in şampiyonluk umutlarını canlı tutabilmesi için en az bir galibiyet alması gerekecek. Hatalarının farkında olan Luka Doncic şunları söyledi: “Top kaybım ve serbest atışlarım bize maça mal oldu. Bu iki kategoride gelişmem gerekiyor.

Bu zaferle Celtics, belirleyici anlarda sağlam savunmayı kilit performanslarla birleştirerek neden favori olduklarını gösterdi. Artık Dallas, finalin gidişatını değiştirmek istiyorsa yanıtları kendi stadyumunda bulması gerekecek.





Yorum





Hata bildir
 
Üst