Cesc Fábregas botlarını asıyor

Atarlı Genç

New member
İspanyol takımının en görkemli döngüsünün seçkin kahramanı Cesc Fábregas botlarını asıyor. 2010 dünya şampiyonu bu Cumartesi emekli olduğunu açıkladı. 36 yaşında, Barça, Arsenal, Chelsea ve Monaco kadrolarını geçerek 21 yıllık elit futbolculuk kariyerine son sezonda İtalya Serie B’de Como forması ile karşı karşıya gelen Katalan, hissedarı olduğu bir kulüp.

Arenys de Mar’dan bir adam, “Profesyonel olarak oynadığı 21 sezondan sonra, botlarımı asma zamanı geldi” diye yazdı ve burada zafer geceleriyle dolu ve neredeyse tüm olası unvanlarla tatlandırılmış bir kariyeri gözden geçirdiği sosyal ağlarında yazdı. , aracılığıyla Şampiyonlar Ligi hariç. Katalan, Arenys, Mataró, Barça, Arsenal, Chelsea ve Monako’da geçirdiği zamanı hatırladıktan sonra “Dünya Kupası’nı, iki Avrupa Şampiyonası’nı kaldırdım, İngiltere ve İspanya’da her şeyi ve neredeyse tüm Avrupa kupalarını kazandım” diyor. ve Como.Bir gezi, diyor, “unutulması imkansız.”

«Bana yardım eden herkese, takım arkadaşlarıma, koçlarıma, direktörlerime, başkanlarıma, takım sahiplerine, hayranlarıma ve menajerime yürekten teşekkür ederim. Rakiplere, beni güçlendirdiğiniz için teşekkür ederim. İspanyol futbolunun yetiştirdiği en yetenekli orta saha oyuncularından biri, ebeveynlerimden kız kardeşime, karım ve çocuklarıma kadar tüm aileme, bu uzun ve inanılmaz yolculukta verdiğiniz tavsiyeler, yardımlar ve rehberlik için teşekkür ederim” diyor.

«Bir milyon yıl geçse bile yaklaşacağımı hiç düşünmediğim deneyimler yaşadım. Üç dil öğrendim ve bu beni daha şefkatli ve bilge yaptı diyebilirim. Yol boyunca edindiğim tüm harika anılar ve arkadaşlar için buna çok değdi, “diye devam ediyor Cesc, bundan böyle koç olarak yerinin yedek kulübesinde olacağını tahmin ettiği bir metinde.

«Beyaz çizgiyi aşacağımı ve B takımına ve çok heyecanlandığım bir kulüp ve proje olan Primavera del Como 1907’ye koçluk yapacağımı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu harika kulüp ilk dakikadan itibaren kalbimi kazandı ve bana kariyerimin en mükemmel anında geldi, elimden gelen her şeyi vereceğim”, bir oyuncu olarak keyif aldığı bir spora “her zaman” veda etmeden önce değerlendiriyor. dakika sahada.

lüks onur

Cesc Fábregas, İspanya ile birlikte yükselttiği iki Avrupa Kupası (2008 ve 2012) ve Dünya Kupası’nın (2010) öne çıktığı, 110 kez forma giydiği, 15 gol attığı ve 36 asist yaptığı bir takımla lüks bir rekorla emekli oluyor. . Fuentealbilla’dan gelen adam, Johannesburg’daki Soccer City’de Hollanda’ya karşı oynanan finalin dengesini bozmak için yararlandığı Andrés Iniesta’ya pasıydı.

FA Kupası (2018), Carabao Kupası (2015) ve Avrupa Ligi’ni (2019) kazandığı bir kulüp olan Chelsea (2015 ve 2017) ile Premier Lig’i iki kez kazandı. Ayrıca 21 yaşında kaptanlığa ulaştığı ve 57 gol attığı 303 maça çıktığı Arsenal ile FA Cup (2005) ve İngiltere Süper Kupası’nı (2004 ve 2005) kazandı. La Masía’dan sadece 16 yaşında ayrıldıktan sonra sekiz sezon boyunca 95. belirleyici pas attı.

Halihazırda Premier Lig’in en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen Cesc, 2011 yazında Barça’ya döndü. Barça oyuncusu gibi giyinerek bir Lig şampiyonluğu, bir Kral Kupası, bir Avrupa Süper Kupası, bir Dünya Kulüpler Kupası ve bir de Dünya Kulüpler Kupası kazandı. Chelsea saflarına katılmak için İngiltere’ye dönmeden önce üç sezon boyunca iki İspanya Süper Kupası. Bir futbolcu olarak son maceraları onu Monaco ve Como’ya götürdü, burada yedek kulübesinde şimdi çabalarını yoğunlaştıracak yeni bir aşamaya başlama fikriyle sona erdi.