DANA'nın spora etkileri: Mestalla gıda bankasına, spor merkezi ise barınak görevi görüyor

Atarlı Genç

New member
31 Ekim 2024 Perşembe, 11:26

| 11:37'de güncellendi

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Kayıt olmak

• Bağlantıyı kopyala

• WhatsApp

• Facebook

• X (eski adıyla Twitter)

• LinkedIn

• Telgraf

• Konular

Salı gecesi Valensiya Topluluğu'nun çeşitli bölgelerini harap eden DANA, spor dünyasını ve onun kahramanlarını da sert bir şekilde vurdu. Ertelenen maçlarla, altyapı hasarlarıyla ve kısa vadede risk altında olan bir olayla sporu etkileyen bu doğal afetten etkilenenlere İspanyol futbol kulüplerinin çoğunluğu ve çok sayıda sporcu dayanışma ve destek gösterdi.

Bu trajedilerde genellikle olduğu gibi spor, en destekleyici yönünü hedefe yaklaştığında gösterir. Real Madrid'in bu cumartesi günü Valencia'ya karşı oynayacağı Mestalla, maçın ertelenmesi talep edilmesine rağmen Gıda Bankası ile işbirliği yaparak stadyumu gıda ve temel ihtiyaçların depolandığı bir noktaya dönüştürdü.

❤
MESTALLA, YEMEK TOPLAMA NOKTASI

Yardım etmek istiyorsanız Valencia Gıda Bankası salgından etkilenenler için Mestalla'da bir toplama noktası kurdu. #DANA

MÜMKÜN OLURSA BOZULMAYAN GIDALARI VE TEMEL MALLARI BAĞIŞLAYIN @valenciacf pic.twitter.com/PHZMljnogj

— Dani Meroño Bori (@Dani_Merono) 30 Ekim 2024
Bu dayanışma dalgası, Valencia Gıda Bankası'nın başkanı Jaime Serra'yı harekete geçirdi; bu bankayla halihazırda İspanya'da 30'a yakın şehirle temasa geçerek işbirliği yapmaya ve mümkün olan her türlü yardımı göndermeye çalıştı. «Hiçbir kelime yok. İnsanlar taşındı ve biz çok güzel şeyler yapıyoruz. Şimdi her şeyi dışarı çıkarmanın ve insanlara Tanrı'nın istediği gibi olabilmeleri için yiyecek ve giyecek ulaştırmanın bir yolunu hazırlıyoruz” diye belirtiyor.

Dört kilometreden daha yakın bir mesafede, tahliye edilen yüzlerce kişi için doğaçlama bir yatakhane olan Valencia Basket'in gençlik merkezi L'Alqueria basketbol sahaları bulunmaktadır. Eurocup'ın altıncı gününde Lietkabelis'e karşı Çarşamba gecesi oynaması planlanan kulüp, bu trajediden dolayı tahliye edilenlere yardım etmek amacıyla genç takımını desteklemek için sahip olduğu dokuz kapalı korttan yararlandı. Kuruluş, diğerleriyle birlikte giysi, yiyecek ve su sağlamak için işbirliği yapıyor. Kızıl Haç, kişisel ilgiye ihtiyaç duyan insanlara yardım etmek için çalışıyor çünkü aile üyelerinden birinin nerede olduğunu bilmeyen ve çaresiz durumda olan insanlar var. «Bu devasa durumların dramasıdır. Evlere girebildiklerinde ne bulacaklarını bilmiyorum… Umarım Tanrı beni düzeltir, ama bence bu daha yeni başladı,” diye yorumladı Valencia'nın eski kalecisi Santi Cañizares, Radio Marca'da.

Bu DANA'nın sonuçları sadece birçok şehrin günlük yaşamını ve altyapısını değil, takvimleri bozulan çok sayıda spor etkinliğini de etkiledi. FEF ve LaLiga'nın yaptığı iki açıklamayla, bu hafta sonu Valencia ve çevresinde maçı olan futbol kulüpleri, erteleme talebinde bulundu. LaLiga'nın talebi bu hafta sonu Valencia Topluluğu topraklarında oynanacak tüm maçları etkiliyor: Villarreal CF-Rayo Vallecano (2 Kasım Cumartesi), Valencia CF-Real Madrid (2 Kasım Cumartesi), CD Castellón-RC Ferrol (3 Kasım Pazar), CD Eldense-SD Huesca (3 Kasım Pazar) ve Levante UD-Málaga CF (4 Kasım Pazartesi). Talebin artık kesinleşmesiyle Rekabet Kurulu yarışma hakeminin kararını beklemek zorundayız.

Dün gece Valensiya kıyılarındaki birçok kulüp, kupa maçlarının bu Çarşamba ve Perşembe günü için ertelenmesini talep etti ve bu talep her durumda kabul edildi. Valensiya Topluluğu'nda oynanan bir Copa del Rey maçı bulunmuyor ve her şey her zamanki gibi devam ederse Birinci ve İkinci Lig'de de aynı şey yaşanacak.

Copa del Rey'in ilk turu, orijinal programında değişiklik yapılması gereken en fazla yedi maçla doğrudan değiştirildi. Etkilenen maçlar arasında Pontevedra-Levante, Parla Escuela-Valencia, Ejea-Hércules, Manises-Getafe, Xerez-Ceuta, Chiclana-Osasuna ve Jove Español-Real Sociedad yer alıyor.

Öte yandan Valensiya Topluluğu'nun MotoGP Grand Prix'sinin kutlanmasından sadece iki hafta önce Cheste'deki Ricardo Tormo Pisti ciddi hasar gördü. Etkinlik organizasyonunun da doğruladığı gibi erişim ve park alanları “ciddi şekilde hasar gördü” ve “acil onarım” gerektiriyordu. Hasara rağmen, koşulların uygun olmayabileceğinin farkında olmalarına rağmen etkinliği düzenleyebileceklerinden eminler. Kuruluşun yayınladığı görüntülerde, pistin ana girişinde büyük bir çukur görülüyor. Ricardo Tormo Pisti, on iki saatten daha kısa bir sürede metrekare başına 200 litreden fazla birikme yaşadı ve Sechara vadisinden ve Rambla del Poyo'dan gelen çamurlu ve diğer malzemelerden oluşan güçlü su akıntıları, erişimlere ve alanlara ciddi şekilde zarar verdi. otopark.

“Durum bu ve her şeyden önce evsiz kalan, şu anda çatısı olmayan, yiyecek ve benzeri şeylere sahip olmayan tüm insanlara yardım etmeliyiz. Büyük ödül kazanıldı mı kazanılmadı mı? Açıkça konuşmak istemiyorum ama benim için… evet, açıkça konuşuyorum: bu bir hata olur. Etik olarak konuşursak, “diyor Marc Márquez, Relevo'dan gelen açıklamalarda.

Yorum

Hata bildir