De la Fuente: «11 yıldır Federasyondayım; kimse bana bir şey hediye etmedi”

Atarlı Genç

New member
Luis Rubiales’in İspanya Futbol Federasyonu (FEF) başkanlığından istifasının üzerinden 24 saatten az bir süre sonra, Luis de la Fuente bir kez daha neredeyse tamamen ‘Rubiales davasına’ odaklanan bir basın konferansıyla ilgilenme görevini üstlendi. Daha önceki maçlarında birkaç kötü gün geçiren İspanyol teknik adam, haftalardır federal bölgede depremle ilgili olarak ortaya çıkan soru yağmuru karşısında bu kez konuyu kısa kesip kısa ve öz bir versiyon göstermeyi tercih etti.

«Söylemem gereken her şeyi, karşılık gelen her şeyi zaten söyledim. Bay Rubiales’in kişisel ve devredilemez kararına azami saygı duyuyorum” diyerek, Federasyonun eski yöneticisinin istifasına ilişkin fikrini öğrendiği ilk ipucunu verdi. FEF basın şefinin sonlandırdığı her girişimden önce tekrar tekrar, “Kontrol edebildiğim şeylerle ilgileniyorum, görüşmelerin, kadroların veya antrenman seanslarının ötesinde olanlar benim kontrolümden çok uzak.” .

La Rioja’dan gelen teknisyen, sonuçları ne olursa olsun, sürekli olarak maruz kaldığı sınavlara rağmen kariyerini zorladı. “Rubiales gelmeden çok önce, 11 yıldır İspanya Futbol Federasyonu’ndaydım. Bu, İspanya’daki tüm antrenörlerin isteyeceği bir pozisyon ve bu anlamda kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. “Kimse bana bir şey vermedi” diye hatırladı, etrafındakilerin şüphelerine karşı şeritlerine başvurdu. “Bu hayat sürekli bir öğrenmedir, her gün futbol hakkında da bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum” dedi ve son haftalardaki zor durumun kendisine neler öğrettiğini sordu.

Bu anlamda De la Fuente, Federasyon’da şu anda açılmakta olan veraset sürecine ilişkin her türlü değerlendirmeyi göz ardı ederek, bunun devamlılığıyla ilgili konuları sportif boyutun ellerine bıraktı. «Futbol profesyonelleri ne kadar sakin olursa o kadar iyidir, ancak mevzuatın ve zamanın nasıl olduğunu bilmiyorum. “Futbol hakkında, yalnızca ve özel olarak sahip olduğumuz sorumluluk hakkında düşünmeye devam edeceğiz ki bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Buradan itibaren sayfayı tamamen sportif konulara çevirmek için Haro antrenörü, İspanya’nın 1998’de Kıbrıs’a karşı aldığı tek yenilginin anısından yararlandı ve bu yenilgi Javier Clemente’nin vedası anlamına geliyordu ve bu tiple yüzleşmenin önemini vurguladı. tüm dikkatle yapılan toplantılar. “Bu tür yenilgiler çoğu durumda bu oyunlara gerekli konsantrasyonla yaklaşılmamasından dolayı meydana geliyor” diye hatırlatarak, takımının Gürcistan’daki taahhütleri çözerken gösterdiği ödeme kabiliyetine değer verdi.

Öngörülebilir değişiklikler

Değişikliklerin beklendiği bir takımın performansı, oyuncularını, yalnızca büyük bir zafer beklenebilecek, çok uygun fiyatlı bir rakibe karşı motive etme becerilerine bağlı olacaktır. «Seçim yapmak kolaydır. Bazı küçük şüphelerim olsa da yarının takımı hakkında netim. Tiflis’te kapıyı tekmeleyen genç Nico Williams ve Lamine Yamal’ın öngörülebilir sahiplikleriyle ilgili soruya “Bu öğleden sonra (dün) idmanı izleyeceğiz çünkü bu bir duygu meselesi” yanıtını verdi.

«Her durum benzersiz ve tekrarlanamaz, dolayısıyla pek çok açıdan değerlendirilmesi gerekiyor. İskoçya’da bunun yapılması gerektiğini anladım, işler pek iyi gitmedi ama bu her zaman böyle olacağı anlamına gelmiyor. Her durumda, burada bulunan tüm oyunculara körü körüne güvendi ve oynayan herkesin iyi iş çıkaracağından eminim” diye başlangıç kadrosundaki olası değişiklikler açısından analiz yaptı.

Bu anlamda, Unai Simón ve Rodri Hernández’in tartışılmaz olduğu, Kepa Arrizabalaga ve Martín Zubimendi’nin bir fırsat beklediği kalede ve orta saha pozisyonunda dönme olasılığına değer verdi.

Fabián Ruiz, milli takım antrenmanı sırasında.

EFE

Fabián Ruiz: “Luis Enrique beni aramama kararı aldı ve ben de buna saygı duydum”

Fabián Ruiz, Luis Enrique’nin teknik direktörlük yaptığı dönemin sayfasını çeviriyor, ilginç bir şekilde, artık PSG’de onun antrenörü ve Luis de la Fuente liderliğinde La Roja’ya dönüşünün tadını çıkarıyor. «Luis Enrique’nin beni neden tekrar aramadığını bilmiyorum. Bunlar antrenörlerin kararı, o beni çağırmama kararı aldı ve ben de buna saygı duydum ve geri dönmek için çalışmaya devam ettim” diye açıkladı Sevillian orta saha oyuncusu bu anlamda. “Burada olmaktan çok mutluyum ve gelmeye devam etmeyi umuyorum ki bu benim için bir zevk” dedi.

PSG oyuncusu, Rubiales’in Federasyon başkanlığından istifasıyla ilgili herhangi bir görüşten kaçındı ve takım kaptanlarının geçen Pazartesi günü yaptıkları açıklamaya atıfta bulundu. “Futbol Şehri’ne odaklanmış durumdayız ve dışarıda olup bitenlerden haberimiz yok. Karara saygı duyuyoruz ve Pazartesi günkü açıklamamızla konuyla ilgili görüşümüzü ilettik” dedi.

«Uzun şutlarla maçlardaki engeli kaldıran oyunculara sahip olmak her zaman önemlidir. Yarın deneme fırsatım olursa deneyeceğim” dedi Gürcistan deplasmanının en iyi futbolcularından biri büyük erdemiyle ilgili.