Djokovic tartışmayı sonlandırdı | leonoticias.com

Atarlı Genç

New member
Bu Pazartesi gününden itibaren Novak Djokovic artık kimseyle rekabet etmiyor, sadece kendisiyle yarışıyor. Sırp oyuncu, on dört yaşında gençken gördüğü, Roger Federer’in 2018’de 20’ye yerleştirdiği, Rafael Nadal’ın 2022’de 22’ye yükselttiği ve kendisinin belirlediği Grand Slams’in tarihi engelini çoktan yıktı. 23, a priori ulaşılamaz bir işaret ve bu kesinlikle genişleyecektir.

“Kimin tüm zamanların en iyisi olduğu tartışmasına girmek istemiyorum. Kendi tarihimi yazıyorum” diye yanıtladı Sırp, Paris’te kazandıktan sonra.

Djokovic, kariyeri boyunca Federer ve Nadal’ın arkasındaydı, her zaman onların arkasındaydı ve bu diken nihayet ortadan kalktı, bu nedenle Casper Ruud’a karşı oynanan maçta, Rod Laver’in Grand Slam’ini eşitlemenin eşiğindeyken ABD Açık 2021’den izler taşıyordu. 1962 ve 1969’da yani; aynı yıl dört şampiyonluğu da kazanın. Bu 23 Büyük ile, en azından eldeki istatistiklerle, hiç kimse Belgradlı oyuncunun en iyisi olduğuna itiraz edemez.

Alakalı haberler

«En iyisi olduğumu söylemek istemiyorum çünkü bunun sporumuzun farklı dönemlerindeki tüm büyük şampiyonlara karşı saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Kendi nesillerinin her büyük şampiyonunun büyük bir iz ve miras bıraktığını ve bu sporu dünya çapında böylesine büyük bir sahnede oynayabilmemizin yolunu açtığını düşünüyorum. Kimin en büyük olduğuyla ilgili bu tür tartışmaları başkasına bırakıyorum.”

Ancak Djokovic sadece en önemli unvanlarda domine etmekle kalmıyor, aynı zamanda tenisinin pençeleri çok daha fazlasını kapsıyor. Bu Pazartesi itibariyle, Sırp oyuncu 388. haftasını zirvede kaydediyor. Tarihte hiç kimse, ne erkek ne de kadın, bir numara olarak daha fazla hafta geçirmedi. 310 hafta ile Federer ve 377 hafta ile Steffi Grafi gitti. Wimbledon sonrasına kadar sadece Queen’s’te Carlos Alcaraz’ın galibiyetiyle sayıyı ayırabilecek olan Sırp için bir sonraki zorluk 400 haftaya ulaşmak. Sadece eğlence için.

Masters 1,000’de Djokovic’in kanıtlayacak çok az şeyi var. Nadal’ın iki önünde ve Federer’in on önünde en çok şampiyonluğa sahip olan (38), en çok final oynayan (56) ve tarihte dokuz Masters’ın hepsini en az iki kez kazanan tek kişi. Monte Carlo ve Cincinnati’de tekrar başarılı olursa, hepsini üç kez kazanmış olacak.

Evet, tüm tarihte en çok unvana sahip olduğu gerçeğiyle motive edilebilir, ancak 36 yaşında hızlanması gerekir. 94’ü var, Ivan Lendl ile berabere kaldı ve önünde sadece 103 ile Federer ve 109 ile Jimmy Connors var. Djokovic, Federer (1.251) ve Connors’tan (1.274) daha az 1.058 biriktiriyor.

Ama şüphesiz en büyük yanılsama Laver markasıyla kendini kabul ettirmektir. Djokovic, New York’ta Daniil Medvedev’e karşı oynadığı o finalde, 50 yıl sonra aynı yıl Dört Büyükler’i kazanan ilk adam olmaktan sadece bir maç uzakta kaldı ve bu kurs şimdiden işin %50’sini tamamladı. Wimbledon’da favori olacak – 2017’den beri orada kaybetmedi – ve geçen yıl aşı olmadığı için kaçırdıktan sonra ABD Açık’a dönebileceğini bildiği için, Laver ile eşleşmesi mümkün.

Paris’te teknik direktörü Goran Ivanisevic, “Bu yıl fırsatı var,” dedi. “Ama daha gidilecek çok yol var. Bence hala elinde. Şimdi 23 yaşında ama daha fazla kazanmak için motivasyon bulacaktır. Sonu nerede kim bilir.”

Son nokta, kariyerinin en büyük köstebeği olan Olimpiyat Oyunları. Pekin, Londra, Rio de Janeiro ve Tokyo olmak üzere oynanan dört Oyunda Djokovic yalnızca bir bronz ve iki dördüncülük elde etti, bu sonucu gelecek yıl Paris’te değiştirmek zorunda kalacak.

“Yolculuk henüz bitmedi. Slams kazanıyorsam neden kariyerimi bitirmeyi düşüneyim ki? Hala bu turnuvalarda oynamak için motive hissediyorum. 3 Temmuz’da turnuvanın şu anki şampiyonu olan All England Club’ın açılışını yapacak olan Djokovic, Wimbledon’ı şimdiden dört gözle bekliyorum” dedi.