Djokovic, yuhalamaların ortasında ve “zulmün” kurbanı olarak turnuvadan yaralı olarak çekildi

Atarlı Genç

New member
24 Ocak 2025 Cuma, 17:55

-Sırp, ilk turu Zverev'e kaptırdıktan sonra Melbourne'u terk etti ve İtalyan ikinci yarı finali kramplarla tamamlamasına rağmen Shelton'ı geçen İmparator Sinner'ın önünü açtı.

Madrid, 24 Ocak (COLPISA, Ignacio Tylko)

Avustralya Açık'ın en az 10 şampiyonluğu bulunan efsanesi Novak Djokovic, bu edisyonda hayalini kurduğu finale benzer bir performansa sahip olamadı. Yedinci sıradaki Sırp pilot, Pazar günkü büyük finalde Jannik Sinner'a karşı ikinci seribaşı ve rakibi olan Alman Alexander Zverev'e karşı ilk turda eşitliği bozan rakibini kaybettikten sonra Melbourne'de yuhalamaların ortasında yaralı olarak çekildi. İtalyan oyuncu başarısız olmadı ve ikinci yarı finalde Amerikalı Ben Shelton'a (20) karşı tartışmasız bir numara ve en büyük favori olduğunu gösterdi.

Zverev, Nole'un sadece eşitlik bozmada pes ettiği (7-5) bir saat yirmi dakikalık mücadelenin ardından ilk seti henüz kazanmıştı. O anda Balkan filelere yaklaştı ve rakibine devam edemeyeceğini söyledi. Erken emekliliği, başarılarından dolayı kendisine saygı duyan Avustralyalı taraftarlar arasında pek çok ıslık çalmasına neden oldu, ancak aynı zamanda Djokovic'in sonuç kendisine uymadığında sakatlanma eğiliminin de farkındalar.

Kavganın sahada başka kavga olmadan sona ermesinin ardından, Sırp oyuncu bir basın toplantısı düzenledi ve Çarşamba günü Murcia'dan Carlos Alcaraz ile karşılaştığı zorlu çeyrek final karşılaşmasında “kas yırtılması” yaşadığını belirtti.

“İlaç, tedavi ve bandaj bana yardımcı oldu, ancak ilk setin sonunda giderek artan bir ağrı hissetmeye başladım ve bununla başa çıkmak zordu. Fırsatımı aradım. Eğer ilk seti kazansaydım birkaç oyun daha oynamayı denerdim, belki bir set, bilemiyorum” diye itiraf etti özgeçmişinde 24 dal bulunan tüm zamanların en başarılı oyuncusu. Bazen gördüğü muameleden zarar gören Djokovic, başarılarını “sürekli baltalamak” için uzun süren “zulmü” kınadı.

37 yaşındaki Belgrad devi, aniden kapanan bu yarı finalin Rod Laver Arena'daki son maçı olma ihtimalini bile açık bıraktı. “Böyle olma ihtimali var. Kim bilir? Yılın nasıl geçeceğini görmem gerekecek. Devam etmek istiyorum. Eğer motive ve sağlıklıysam, geri dönmemek için bir neden göremiyorum” diye vurguladı, sakatlıklarına Rafa Nadal'dan çok daha fazla saygı duyulan ancak halihazırda mantıksal fiziksel ve zihinsel aşınma ve yıpranmayı gösteren bir yıldız.

Nole savunması

Zverev, efsanevi merkez sahadaki saygın kişinin düdüklerine başparmağını kaldırarak karşılık veren Djokovic'i savunmak için kazananın tipik saha konuşmasından yararlandı. «Lütfen Novak şöyle dursun hiçbir oyuncuyu yuhalamayın. Bu spor için akla gelebilecek her şeyi yaptı, sorunlarına rağmen yarışmaya çalıştı, giriş ücreti ödediklerini biliyorum ama 20 yıldır bu spor için her şeyini verdi ve bu turnuvayı karın ağrısıyla kazandı. Biraz sevgi gösterin” dedi 27 yaşındaki oyuncu. «Sakatken onu yenmek için turnuvanın en iyi setini oynamam gerekiyordu. Hamburg doğumlu tenisçi, Rus asıllı olmasına rağmen büyük bir sportmenlik ve efsaneye büyük bir saygıyla “O çok iyi” diye ekledi.

Sinner'ın neden şu anki şampiyon ve devrenin en iyisi olduğunu açıkça ortaya koyduğu ikinci tur düellosunda daha az yaygara ama biraz heyecan vardı. Shelton'ı üç sette 7-6 (7-2), 6-2 ve 6-2'lik setlerle yenerek art arda yirminci zaferini elde etti ve kariyerinin en iyi galibiyet serisini elde etti. Basit bir düello gibi görünüyordu ancak bu, İtalyan'ın kramplar yaşamasını engellemedi, bu da onu son mücadeleyi düşünürken endişelendiriyordu.

Çok zayıf olan ve her zaman Günahkar'ın darbelerinin insafına kalan Shelton, mücadelenin son bölümünde transalpin'in fizik tedavi görmesinin avantajını bile kullanamadı. Günahkar o kadar küçülmüş görünüyordu ki, zafer ilan ederken hafif bir topallama bile yaşadı.

Seviyesi, gençliği ve ilerlemesi nedeniyle önümüzdeki 10 yılda Carlitos Alcaraz ile taht için yarışacak olan San Candido'lu büyük oyuncu, servisinden vazgeçmesine rağmen ilk turda eşitliği bozmayı kazanarak finale yükseldi. hemen ardından iki kez iyileşti. Shelton eşitlik bozmadaki baskıya dayanamadı ve Sinner 5-0 öne geçip rahat bir 7-2 kazanana kadar hatalar yaptı.

İlk set oldukça dengeli olsaydı ve 70 dakika sürseydi, o andan itibaren Sinner, görünüşe göre durumun üstesinden gelmiş, düzensiz, tutarsız bir rakibe karşı daha fazla zorluk yaşamadan kazandı. Ve 22 yaşındaki Shelton, 2023'te ABD Açık'ı da kaybettikten sonra Grand Slam turnuvasında ikinci yarı finaliyle karşı karşıyaydı.

Artık gözleri finalde olan Sinner ve Zverev, şu ana kadar Almanların lehine bir dengeyle yedinci kez karşı karşıya gelecekler ve ikide dört galibiyet elde edecekler. “İnanılmaz bir maç olacak, her şey olabilir. Sinner, belirleyici düello hakkında şunları söyledi: “O, ilk Grand Slam'ini kazanmak isteyen muhteşem bir oyuncu, çok fazla gerilim olacak.” Bir gün önce, kadınlar finalinde ilk favori olan Belaruslu Aryna Sabalenka, şaşırtıcı Madison Keys'i (14.) mağlup ederek Melbourne'de üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etmeli.

Yorum

Hata bildir