En iyi sporcu için Laureus ile tanınan ikinci sporcu Duplantis

Atarlı Genç

New member
21 Nisan 2025, 20:38 Pazartesi

| Güncellendi 20: 46h.

İsveç atleti Armand Duplantis, şampiyonu ve dünya atlama dünyası atlama (6.27 metre), Pazartesi günü Carlos Alcaraz, Tadej Pogacar, Léon Marchand ve Max Verstappen'in önünde en iyi 2024 Dünya Atlet Ödülü ile tanındı. Mondo Duplantis, Usain Bolt'tan sonra sporun Oscar'ını alan ikinci sporcudur, genellikle çeyrek yüzyıl boyunca tenis oyuncuları tarafından hakim olan yıldızlar listesinde.

Pole dünyasının rekorunu kırdıktan ve geçen yıl Olimpiyat Şampiyonu'nu ilan ettikten ve kapalı ve Avrupa pistindeki dünyadan, atletizmin büyük şimdiki yıldızı, Laureus'un palmarés'inde beş kez verilen Novak Djokovic'e gerçekleşecek büyük favori oldu. «Bu ödül bir onur. Bana ilham veren ve beni daha iyi bir insan haline getiren insanlar için olmasaydı şimdi burada olmazdım, ”dedi Duplantis, Madrid'deki Cibeles Sarayı'nda üst üste ikinci yıl için Büyük Dünya Spor Galasını karşılayan.

2023 yılında Sporcu Vahiy Ödülü Alcaraz, 2025 Gala'da Yılın En İyi Sporcusu Ödülü'nü seçti, ancak tüm zamanların en iyi kutup jumper'ının yanı sıra adayların geri kalanına, bisiklete binme, yüzme ve araba temsilcilerine teslim olmak zorunda kaldı. 25 yıl önce Lafayette'de (Amerika Birleşik Devletleri) doğumlu İsveçli jumper'a tanık olan Djokovic, “Los Angeles Oyunları'ndan (2028'de) birkaç kez daha fazla dünya rekorunu yenme” arzusunu gizlemeyen Djokovic'di. Şimdiye kadar, Universal Plusmarca'ya bir düzineden fazla püskürttü ve tarih boyunca sadece 21 erkek tarafından ulaşılan bir şey olan 6 metrenin üzerindeki yüz sıçramayı aştı.

Real Madrid ayrıca yılın en iyi takımı olarak tahminleri ve bir vahiy atleti olarak Lamine Yamal'ı tamamladı.

Yorum

Bir Hata Bildir