‘Guaje’yi taklit etmek isteyen çocuk Percan: “O Asturyalı ve ben Leon’luyum”

Atarlı Genç

New member
Herkesin Percan olarak tanıdığı Diego Pertejo Canseco, zaten bir FC Barcelona oyuncusu. Leonese futbolcu, eski kulübü Kültür ve Spor Leonesa ve Blaugrana takımı tarafından duyurulduğu üzere ‘culé’ takımıyla 2025 yılına kadar – iki sezonluk – sözleşmesini imzaladı.

Percan, eski futbolcu Rafa Márquez’in liderliğindeki bir yan kuruluş olan Barça Atletic’in bir üyesi olacak.

Alakalı haberler

José Manzanera:

Bu Çarşamba sabahı, oyuncu Joan Gamper Sports City’de tıbbi muayeneden geçti ve Cultural’dan ayrıldıktan sonra Barça lastiğiyle poz veriyordu. Spor direktörü José Manzanera, Leon’lu oyuncunun “kulüp için en iyisini aradığı” bir dostluk gezisi olduğunu söyledi.

culé olarak ilk kelimeler

Diego Percan, bu yeni aşamayı “kariyerinde ileriye doğru atılmış bir adım” olarak kabul ediyor ve dünyanın en güçlü gençlik akademilerinden birinde ilerlemekten çok mutlu olduğunu iddia ediyor.

León’lu oyuncu, geçen sezon Cultural’da yaptığı gibi kendisini “her türlü hücum pozisyonunda” oynayabilen bir stoper olarak tanımladı.

Vegas del Condado’dan gelen oyuncu “pençe ve dövüş” yapıyor ve Blaugrana yan kuruluşunun eski takımlarını ölçmek zorunda kalacakları bir kategoride “yukarı” çıkması için mümkün olduğunca çok gol atmayı umuyor.

Kendini yeni koçu Rafa Márquez’in, eski FC Barcelona oyuncusu ve Meksika’nın kaptanı Rafa Márquez’in emrine vermenin gururunu vurgulayan oyuncu, “Bana inanmadığımı söylediklerinde,” dedi alçakgönüllülükle.

Joan Laporta liderliğindeki kulüp içindeki referansları seçerken, Percan’a iki isim kaldı: David Villa ve Samuel Eto’o; Asturias’ı tercih etmesine rağmen “o Asturias’lı ve ben Leon’lu olduğum için toprağıma yakınlığı nedeniyle”.

percan’ın yarışı

13 Kasım 2001’de Leon’da doğan Diego Pertejo Canseco, futbolda daha çok Diego Percan olarak bilinir, futbol dünyasındaki kariyerine henüz 5 yaşındayken Club Deportivo San Lorenzo’da başladı ve 2016’da Cadet aşamasında Cultural Leonesa tarafından imzalandı. Öğrenci olarak iki yıl ve genç olarak üç yıl geçirdikten sonra, Cultural Leonesa’nın bir yan kuruluşu olan Jupiter’e sıçradı. Leonese takımının yan kuruluşundaki ilk yılında, Birinci Federasyon’daki ilk takımla ilk maçına çıktı ve önceki sezon 38 maçın 37’sini oynadı, sadece 8 gol attığı ve 3 asist yapacağı ceza nedeniyle 1’ini kaybetti.