Günahkar bir Dimitrov yaralanmasıyla Wimbledon'a düşmekten kurtarıldı

Atarlı Genç

New member
Pazartesi, 7 Temmuz 2025, 23:33

Muhtemelen Pazartesi günü Londra çim ipuçlarında görülen Wimbledon turnuvasında en yürek parçalayıcı görüntülerden biri. Grigor Dimitrov ağlayarak merkezi yoldan ayrıldı. Skor o zamana 6-3, 7-5 ve 2-2'ye baktı, ancak pektoral onu başarısızlığa uğrattı ve kolunu bile kaldıramadı. Jannik Sinner ve Başkan Hakemine veda etmeyi pek başaramadı. Turnuvanın hikayelerinden birinin, Dimitrov'un Sinner'a karşı olası zaferinin çok dik bir şekilde sona erdiğine inanmayan Roger Federer'i bile bırakan bir geri çekilmeydi.

Bulgar tenis oyuncusu yıllarca gerçekleşmediği için Wimbledon fabrikasında duruyordu. Son yıllarda yaralanmalardan en çok zarar gören tenis oyuncularından biri olan Wimbledon ve Dimitrov çeyrek finallerine adım atmadan on yıldan fazla bir süre, ilk oyunda düşen bir günahkarın önünde iki set vardı ve dirsekte acı çekti.

Bouzas çeyrek finallerin dışında kalıyor

Dimitrov kazanan bir darbeyi 2-2'ye bağladığında skor 2-1 ve 40-0 gösterdi. Bununla birlikte, el sağ pektoral atılır. Bir şey iyi gitmiyor. Haskovo'yu ağrı jestleri arasında yere gitmeye götürmüyorum. Günahkar pistini geçer ve yeni geçtiğiniz şey için de olmanıza yardımcı olur. Doktor, pistin ortasında pozisyona girmesi ve ona hizmet etmesi bir dakika sürmez. O zaman, yaralanmanın ciddi olduğu ve devam edebilseydi bunun bir mucize olacağı zaten açıktı.

Gözyaşlarının eşiğinde ve raketini taşıyan ve tezgahında destekleyen günahkarlarla Dimitrov, soyunma odasındaki tedaviye devam etmeyi önerene kadar birkaç dakika tıbbi yardım aldı.

“Onu böyle görmek”

Wimbledon'u ziyaret etmeye gelen Federer, inançsızlık ve endişe arasında baktı, Dimitrov'un izlemeye nasıl geri döndüğü. Şimdi, ağlıyor ve tamamen kırıldı Sinner'a hitap ediyor ve ona şimdiye kadar bunu söylüyor. Bitti. Acı doğru kolunu tutamaz. Kimse bu son istememiş olsa da, alkışlar merkezde gürültü.

“Ne söyleyeceğimi bile bilmiyorum,” diye başladı Sinner kazananın röportajında. «İnanılmaz bir oyuncu, en çok eserlerden biri. Bugün gördük. Son yıllarda yaralanmalarda kötü şansı oldu. O benim harika bir arkadaşım, birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve onu böyle görüyoruz. Bir sonraki turda oynama fırsatım olsaydı, bunu hak ediyorsun. Bunu bir zafer olarak almıyorum. Herkes için büyük bir şans oldu ».

Jannik Sinner, Grigor Dimitrov'un zorla çekilmesinden önce oyunun bir mızrakında.

Jannik Sinner, Grigor Dimitrov'un zorla çekilmesinden önce oyunun bir mızrakında.

AFP

Günahkar, nasıl olduğunu bilmeden, görevli olmayan bir yenilgiden kaçmıştı, ama yakın. Tabii ki, en üzücü bir şekilde, fiziksel problemlerin ateşkes vermediği bir Dimitrov'dan önce. Son beş büyük slamdan emekli oldu. Bu durumun şimdi Londra'daki çeyrek finallerine koyduğu İtalyan tenis oyuncusu, şimdi Lorenzo Sonego'ya 3-6, 6-1, 7-6 (1) ve 7-5 kazanan Ben Shelton'a sahip olacak.

Çarşamba günü oynanacak diğer çeyrek final toplantısı, Marin Cilic (6-4, 6-4, 6-7 (4) ve 7-6 (3) ve Avustralya Álex de Miñaur'u (1-6, 6-4, 6-4 ve 6-4) izleyen Novak Djokovic'i kazanan Flavio Cobolli'yi oynayacak.

Yorum

Bir Hata Bildir