Hükümet, dopingle mücadele kurumu yöneticisini usulsüzlükler nedeniyle cezalandırdı

Atarlı Genç

New member
5 Ocak 2024 Cuma, 19:43.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X

• LinkedIn

• Telgraf

Skandalın ortaya çıkması ve Yüksek Spor Konseyi'nin (CSD), kamu fonlarının kullanımında ve dopingin kontrol ve yaptırımlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İspanya Sporda Dopingle Mücadele Ajansı'nı (Celad) savcılığa ihbar etmesi üzerine, yeni başkanı José Manuel Rodríguez Uribes, bu Cuma günü bu örgütün yöneticisi José Luis Terreros'un istifasını talep etti. CSD, “Bu gerçekleşmezse, Bakan Pilar Alegría ve Yüksek Spor Konseyi başkanı, bir sonraki Celad Yönetim Konseyi çerçevesinde Bay Terreros'un görevden alınmasını önerecek.” dedi.

CSD, José'yi tanıdığını ifade eden bir bildiriyle, “Dopingle mücadele ve adil oyunu, müsabakaların bütünlüğünü ve sporcuların sağlığını korumayı garanti altına alması gereken sistemle ilgili olarak en ufak bir şüpheye veya şüpheye izin veremeyiz.” dedi. Luis Terreros, “olayların doğası ve İspanyol sporunun ve kontrol sistemimizin maruz kaldığı itibar kaybı göz önüne alındığında” görevine devam edemez.

Böylece Hükümet, Celad'in pozitif vakaları örtbas ettiği iddiasının ortaya çıktığı iç şikayet üzerine Milli Eğitim, Mesleki Eğitim ve Spor Bakanlığı bünyesinde yürütülen soruşturma sonrasında İspanyol dopingle mücadele kurumu başkanının görev süresine son veriyor. Çeşitli sporculara ceza kesildi ve suçlulara yaptırım uygulanmadı. “Masumiyet karinesine azami saygı gösterilerek alınan bu karar, Milli Eğitim, Mesleki Eğitim ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı ile Cumhuriyet Başsavcılığının onayına sahip olup, dopingle mücadelenin en üst düzeyde sağlanması taahhüdüne yanıt vermektedir. şeffaflık, etkililik, verimlilik ve güvenlik standartları”, Terreros'un ayrılmasını talep ederken CSD'nin altını çiziyor. “Suçun işlendiğine dair rasyonel belirtilerin olup olmadığını değerlendirecek olanın Savcılık olması gerekir” diye ekliyor.

CSD ayrıca Eğitim ve Spor Bakanı ile Rodríguez Uribes'in “maksimum kontrol ve maksimum şeffaflık adına Celad'ın iç işleyişinin gözden geçirilmesini önereceklerini” duyurdu. CSD'nin yeni başkanı, “İspanya'nın, tüm sporcuların eşit şartlarda rekabet etmesini ve sporun saflığının üstün gelmesini sağlama konusundaki kararlılığını yineledi; bu, Dünya Kuralları ve anti-doping düzenlemelerine sıkı bir şekilde uyulmasını garanti etmeyi de içeriyor; böylece “en sıkı kontroller sağlanabilecek”. Önlemler her zaman uygulanıyor ve tüm müsabakaların etiğine ve dürüstlüğüne değer veren bir spor kültürü teşvik ediliyor.” CSD, “Bu amaçla İspanya, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) ile sadık bir şekilde işbirliği yapma konusundaki tam istekliliğinin altını çiziyor” dedi.

Yorum

Hata bildir