İngiliz bir hayran L’Angliru’da kalp kazası geçirdi: “Bu neredeyse bir mucize”

Atarlı Genç

New member
Şenlikli, spor ve neşe dolu bir günün tatsız haberiydi bu. İngiliz bisiklet tutkunu Matt Peake, bisikletiyle L’Angliru’ya tırmanırken rahatsızlanırken, dünyanın en iyi bisikletçilerini yakından görmek için efsane Asturya limanına giden Leon’lu beş kişi hayatını kurtardı.

Peake, 61 yaşındaki Britanyalının hâlâ hastaneden taburcu olmayı ve memleketine dönmeyi beklediği Oviedo’daki HUCA’dan, sevgisini paylaştığı beş Leonese’nin çalışmalarına bir kez daha teşekkür etmek için leonoticias’la konuşuyor. bisiklet sürmek. .

Peake, Jumbo-Visma bisikletçileri (Sepp Kuss, Primoz Roglic ve Jonas Vingegaard) arasındaki bu üç yönlü düelloya tanık olmak için L’Angliru’ya ilk gelişiydi, ancak Pirene geçitleri, Sa gibi diğer ünlü figürlere zaten tırmanmıştı. Mallorca’daki Calobra veya İtalyan Stelvio: “Ama hiçbir şey L’Angliru ile karşılaştırılamaz.”

Önceki ve sonraki günlere dair hiçbir şey hatırlamıyor.

Zaman zaman esprili bir dil kullanan Peake, ilk kez limanın “profilini ve eğimini görünce” kötü hissetmeye başladığını ancak tıbbi olay anına ilişkin hiçbir şey hatırlamadığını belirtiyor. “o gün bile.” ya da önceki veya sonraki günlerin.

Yaşadığı tıbbi olaydan sonra kabul edildiği Oviedo’daki HUCA’dan Matt Peake.

Bisiklet tutkunu, Tour de France ve La Vuelta’yı birkaç hafta takip ettikten sonra, bu etabı görmek ve önceki günlerde Picos de Europa bölgesinde yürüyüşe çıkmak için Asturias’a geldi: “Burası dünyanın en güzel yerlerinden biri.” öyleydim.

Bisiklet dünyasından hiç kimsenin onunla temasa geçmesine ve durumu hakkında endişelenmesine gerek kalmadan, geçirdiği kalp kazasından bu yana kendisiyle ilgilenen tüm doktorlara, Sivil Güvenlik görevlilerine ve hayranlarına teşekkür etmek istiyor: « “61 yıldır formdayım yaşlısınız ama böyle bir şey olana kadar altta yatan bir kalp rahatsızlığınızın olduğunu bilemezsiniz.”

“Bana ikinci bir hayat verdiler”

Bu nedenle derin minnettarlığını göstermekte ısrar ediyor ve “birçok unsurun bir araya gelerek onu hayatta tutması, bunun adeta bir mucize” olduğunu kabul ediyor. “Limanda görev yapan kişilerin fotoğrafını görünce çok duygulandım ve onlara bizzat teşekkür etmek istiyorum. “Tıpkı Oviedo’daki HUCA’dan Dr. Richard Houghton gibi bana ikinci bir hayat verdiler” diyor.

Peake bir karavanla Asturias'a gitti.

Peake bir karavanla Asturias’a gitti.

Şimdi Peake, kendisi için heyecan verici olacağını umduğu bir günde, kendisine büyük bir korku veren bu kalp probleminden kesin olarak kurtulmak için dinleniyor. Eve döndüğünde bisikletini sürmeye devam edebileceğini umuyor, “ama bunu daha sakin bir şekilde yapacağım ve fiziksel şeklimi yavaş yavaş toparlayacağım.” Çünkü Peake iyi bir bisikletçi olarak bisikletten inmenin bir seçenek olmadığını biliyor.