İspanya, İsviçre'ye karşı daha az geliyor

Atarlı Genç

New member
31 Ocak 2025 Cuma, 15:19

| Güncellendi 18: 12h.

İspanyol Davis Kupası takımı, bu hafta sonu (1 ve 2 Şubat) İsviçre'ye karşı kravatta yeni formatı yayınlayacak. David Ferrer'in adamları, Roger Federer ve Stan Wawrinka olmadan bir sahneye uyum sağlamaya çalışan İspanyolların kayıpları ve İsviçrelerin gençliği tarafından işaretlenen bir kavşakta Biel'deki helvetiklerle karşılaşacaklar.

Ferrer, bir hafta önce Pablo Carreño ve Alejandro Davidovich'in çağrıdan düştüğünde takımı değiştirmek zorunda kaldı. Asturian, Avustralya Open'da elendi, Montpellier'i oynamaya gitti, sıralamaya tırmanmak için puanlara ihtiyaç duyuyordu, ancak önceki aşamaya düştü, Davidovich Melbourne'deki yolculuğunu yaraladı ve burada iki oyunu beş sette izledi. .

Gelen ikameler, Roberto Carballés ve Pedro Martínez'e katılan Jaume Munar ve Martín Landaluce idi. Ferrer, takıma beşinci bir oyuncu ekleme seçeneğine sahipti, ancak bu vahşi kartı kullanmadı.

Martínez, Munar ve Carballés'in deneyimiyle İspanya, ilk 100'de oyuncuları olmayan bir İsviçre ile uğraşmaya çalışacak. , Marc-Andrea Huesler (170), Jerome King (136), Remy Bertola (283) ve Dominic Stricker (287). Buna ek olarak, bunların hiçbiri çiftlerin disiplinindeki sıralamada en iyi 200 kişi arasında değil.

İsviçre'nin sahip olacağı en büyük avantaj, pistin koşullarıdır. İsviçre Federasyonu, Biel Pavilion'u ev elemelerinde üst üste yedinci zaman için kullanacak. 2015 yılında Cenevre'de Hollanda'ya karşı oynadıkları için bu muhafazadan ayrılmıyorlar. Sonra, Wawrinka ve Federer kravat mahkum edildi ve İsviçre'yi dünya grubunda tuttular.

Biel'de İsviçre, deniz seviyesinden 400 metreden fazla yer yüksekliğine sahip bir 'kapalı' çimento pistine sahiptir. Bu, Madrid 600 metreden fazla olduğu için devredeki en yükseklerden biri değil, ancak yine de İspanyolların değişimlerini bozan topa veriyor.

Bu koşullar altındaki silahlardan biri, 19 yılında Davis'te piyasaya sürülebilecek Landaluce. “Geliyordum,” dedi bu hafta. «Madrid'de antrenman yapmayı planlıyordum ve hepsiyle Davis Kupası'na gideceğimi biliyordum. Çok güzel bir deneyim. Atmosfer çok iyi, kaptan çok iyi geçiniyorum ve eğitimde harika zaman geçiriyorum. Bu günlerde devam etmeye istekli çünkü çok şey öğreniyorum ”diye ekledi.

Geçen sezon ilk meydan okuyanını kazanan ve kariyerinde ilk kez dünyanın en iyi 150 en iyisi arasında yer alan Madrid, Avustralya'nın bir öncekini geçirdi, ilk büyük slam maçını oynadı ve ayrıca Canberra'da bir yarı finallere ulaştı. Challenger. «Ben büyük bir seviyedeyim. Her hafta daha iyi oynuyorum, ekliyorum, büyüyorum … çok güzel bir yol. Sanırım işleri iyi yapıyorum, iyi antrenman yapıyorum ve birkaç iyi gün gelebilirim ”dedi.

Pedro Martínez ve Carballés kravatını açacak

Pedro Martínez ve Roberto Carballés bu Cumartesi bu İspanyol zamanını açacaklar) İsviçre'ye karşı Davis Kupası bağı. Bu kravatta dünyanın 44 numaralı ve İspanya'daki ilk kılıç olan Martínez, sıralamada 287 numaralı ve geçen yıl Kasım ayından bu yana bir maç kazanmayan Dominic Stricker ile karşılaşacak. 22 yaşındaki İsviçre ilginç bir vaat oldu, ancak yaralanmalar ve tutarsızlıkları dünyanın en iyi yüzünden ayrıldı (Eylül 2023'te ulaşılan onur). Stricker ve Martínez arasındaki ilk oyun olacak ve İsviçre bu yarışmada üç toplantı yaparken, Estonya'ya karşı bir zafer ve Avusturya ve Fransa'ya karşı yenilgiler, İspanyolca geçen Eylül Alexei Popyrin'e karşı yenilgiyle sadece bir tane oynadı.

«Kravat başlatmaya hevesliyim. Sonuçlar aşırı derecede iyi olmamasına rağmen, son turnuvalarda oldukça iyi oynuyorum. Ama kendime güveniyorum ve yarın oynamak istiyorum ”dedi.

Martínez'in başlangıcından sonra, Carballés onu takip edecek, bu da sıralamadaki en iyi ikinci İsviçre olan Kym'e ölçülecek (136), bu yüzden Severin Luthi dünyanın 123 sayısı Alexander Ritschard'dan vazgeçti.

Tenerife, Davis Kupası'nda kariyerinde sadece bir ATP seviyesi maçı oynayan (ve kaybeden) bir rakibe karşı çıkış yapma fırsatına sahip olacak, ancak Davis Cup'ta, 2021'de Estonya'ya ve Peru'ya karşı iki çatışmayı kazandı. geçen sene.

«O, İsviçre takımını en azından bildiğim. Ama iyi, onun harika bir ceket olduğunu biliyorum, oldukça hızlı oynayacak, bu yüzden oyunumu yapmaya ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Zor bir oyun yapmaya çalışmalıyız ve puanları kazanmak için rakibi daha zor hale getirmeye çalışmalıyız. Ve oradan oyunu almak için oyunumuzu empoze edin ”dedi.

Pazar günü, Jaume Munar ve Pedro Martínez'in Huesler ve Stricker'a karşı, gerekirse Martínez ve Kym arasındaki düelloların ardından çiftler oynanacak; ve stricker ve carballés.

Üç puan kazanan, bir sonraki turda Tie ve Tedbirini Danimarka veya Sırbistan'a götürecek. Bu daha sonraki dizinin galibi, bu yıl mevcut şampiyon İtalya'nın fiefinde oynanacak Davis Cup Finalleri'nde pozisyonunu alacak.

Yorum

Bir Hata Bildir