İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçan eski Nissan CEO’su: Hakim karşısına çıkmak istiyorum

bencede

New member
T24 Dış Haberler

Yolsuzlukla suçlandığı ve konut mahpusunda tutulduğu Japonya’dan iki yıl evvel gizlice ülkesi Lübnan’a kaçan ve bu biçimdedan bu yana suçsuzluğunu ispatlamaya çalışan eski Nissan CEO’su Carlos Ghosn, ismini paka çıkarmak için hakim karşısına çıkmak istediğini belirtti.

Fransa’nın hakkında milletlerarası tutuklama sonucu çıkarmasının akabinde BBC’ye konuşan Ghosn, “bu biçimde bir atılım beklediğini” fakat “zaman içindemanın kendisini şaşırttığını” belirtti.

Ghosn, Japonya’da kendisine yöneltilen suçlamalar ve Fransa’nın soruşturmasından doğacak yeni suçlamalar hakkında Lübnan’da yargılanmak istediğini söylemiş oldu ve hatasız olduğunu kanıtlayabileceğine inandığını vurguladı.

Fransa’daki savcılar, Ghosn’ın Suhail Bahwan Automobiles aracılığıyla Renault’tan milyonlarca Euro hortumladığı savlarını inceliyor.

Ghosn, BBC’ye yaptığı açıklamalar, “Nissan’dan yahut Renault’tan bana yarar sağlayan tek bir Euro bile direkt ve endirekt biçimde cebime girmedi” dedi.

Eski Nissan CEO’su, bir kere daha kanun kaçağı olmadığını ve adil yargılanmayacağına inandığı için Japonya’dan kaçtığını söylemiş oldu.

Ghosn’un gözaltı ve kaçış süreci

Eski Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance’ın İdare Konseyi Lideri da olan Ghosn, yıllık hasılatını düşük gösterdiği ve şahsi yatırımlarından doğan ziyanı şirketine ödettiği sebebi öne sürülerek “mali usulsüzlük” ve “gorevini berbata kullanma” suçlamalarıyla 19 Kasım 2018’de Japonya’da gözaltına alınmıştı.

bir süre gözaltında kaldıktan daha sonra kefaletle özgür bırakılan Ghosn, isimli denetim altında tutulduğu Japonya’dan 31 Aralık 2019’da özel uçakla İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçmıştı.

Brezilya doğumlu 67 yaşındaki Ghosn, Milletlerarası Kriminal Polis Teşkilatının (Interpol) arananlar listesinde yer alıyor