Jenni Hermoso, öpücüğün rızayla verildiğini reddediyor: “Kendimi saldırganlığın kurbanı gibi hissettim”

Atarlı Genç

New member
Jenni Hermoso, Federasyon başkanının örgütün toplanmasından önce kışkırtıcı müdahalesinden saatler sonra Luis Rubiales’in versiyonunu yıktı. «Açıklığa kavuşturmak isterim ki, hiçbir zaman bana verdiği öpücüğe rıza göstermedim ve hiçbir durumda başkanı ayağa kaldırmaya çalışmadım. Madrid’i temsil eden Futpro sendikası tarafından yayınlanan bir bildiride futbolcu, sözümün sorgulanmasına, hatta söylemediğim kelimelerin uydurulmasına bile tahammül edemiyorum.

“Bu sabah meydana gelen olayların ardından ve İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu başkanı Bay Luis Manuel Rubiales Béjar’ın, son dünya şampiyonu üst düzey takımın oyuncuları tarafından yapılan konuşmanın şaşkınlığı göz önüne alındığında, Jennifer Hermoso’yu destekliyorum, Kadınların onurunu ihlal eden davranışları kesin ve güçlü bir şekilde kınadıklarını ifade etmek istiyorlar” diyor, daha önce ortaklarına bireysel olarak destek vermiş olan diğer İspanyol enternasyonaller.

“Bu açıklamayı, bu büyük başarıyı sonraki nesillere aktarmak için üst düzey takımın büyümeye devam etmesine yardımcı olacak hem sportif hem de yapısal olarak gerçek değişiklikler isteyerek bitirmek istiyoruz. Kadınlar Dünya Kupası’nda yaşananlardan sonra, bu belgeyi imzalayan tüm oyuncuların, mevcut liderlerin devam etmesi halinde milli takıma çağrılmayacaklarını belirtmek isteriz.”

Daha sonra Jenni Hermoso, X sosyal ağ hesabında (eski adıyla Twitter) yayınlanan bir açıklamada daha da ileri gitti. “Bugün yaşananlara istinaden. Kendi adıma, sürmekte olan birden fazla hukuki sürece müdahale etmek istemediğim doğru olsa da, Bay Luis Rubiales’in talihsiz olayı açıklayan sözlerinin kategorik olarak yanlış olduğunu ve bizzat kendisinin oluşturduğu manipülatif kültürün bir parçası olduğunu kınamak zorunda olduğumu hissediyorum. oluşturdu. , altını çizin.

«Bay Luis Rubiales’in bahsettiği konuşmanın hiçbir zaman gerçekleşmediğini ve bunun ötesinde öpücüğünün rızaya dayalı olduğunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Aynı şekilde, o dönemde yaptığım gibi, bu gerçeğin hiç de hoşuma gitmediğini yinelemek istiyorum, “İspanyol milli takımı çok fazla. «Kendimi savunmasız ve saldırganlığın kurbanı, dürtüsel, maço, yersiz bir eylem ve benim tarafımdan herhangi bir rıza olmadan hissettim. Basitçe bana saygı duyulmadı” açıklamasının başka bir noktasında vurguluyor.

Federasyon yanıtı

Bu Cuma öğleden sonra yayınlanan yazılara bakıldığında federasyon, günün ilerleyen saatlerinde Rubiales’in kutlama sırasındaki eylemlerini savunduğu ve Rubiales’in “onurluluğunu” savunmak için yasal yollara başvuracağını duyurduğu bir açıklama yapmaya çalıştı. Sendikanın mektubuna karşı yapılan sert açıklamaya göre, Rubiales’in yaptığı açıklamalar “kesinlikle doğru ve yalan söylemiyor.”

Federasyon, eylemi haklı çıkarmak ve Jenni Hermoso’nun açıklamalarıyla çelişmek için kutlama sırasında dört fotoğrafın (kendi görüşüne göre “kesin” kanıt) analizine dayanıyor ve oyuncunun çağrılara yanıt vermemesini eleştiriyor. Federasyonun şikayetleri değerlendiren organları. Ajanstan, onunla iletişime geçme girişimlerinin “her zaman başarısız” olduğunu temin ediyorlar.

Federasyona göre Rubiales, “toplumun geniş kesimlerinde çatışma ve alay konusu olan olayların nasıl meydana geldiğini açık ve basit bir şekilde ortaya çıkardı.” Bu nedenle “yayılan yalanların her birini” ya temsilciler aracılığıyla ya da oyuncunun kendisi tarafından ortaya koyacakları konusunda uyarıyorlar.

İspanyol futbolunun ‘Ben de’si

Rubiales’in konuşması kimseyi kayıtsız bırakmadı ve sert eleştirilere maruz kaldı. Farklı kuşaklardan onlarca futbolcu bir araya gelerek ortak mesaj verdi: “Bitti”. İspanyol futbolunun bir tür ‘Ben de’si olan bu dönüştürücü hareket, 2017’de cinsel saldırıyı kınamak için sosyal ağlarda bir ‘hashtag’ olarak viral bir şekilde başladı. Jenni Hermoso’dan çalınan öpücük, gücün kötüye kullanılmasıydı ve kadın futbolu, gerçekleri inkar edenlere isyan etti.

Sesini ilk yükselten kadın futbolunun kraliçesi oldu. Alexia Putellas, Jenni Hermoso’ya destek mesajlarıyla çifte Ballon d’Or’un arkasına geçen dünya şampiyonu İspanya’nın fitilini ateşledi. Dünyanın en iyi futbolcusu ödülünün son kazananı, güçlü bir tweet’te “Bu kabul edilemez” diye bağırdı.

Milli takımın eski kaptanı ve şu anki Barselona futbolcusu ilk sırada yer alırken, ondan sonra da İspanya’nın ’10’unun etrafındaki sıraları kapatan durdurulamaz bir mesaj yağmuru yaşandı. Avustralya’da kadınlar şampiyonu İspanya’nın kalecisi Mollet del Vallès Cata Coll’a katıldı. Teresa Abelleira, Athenea del Castillo, Misa Rodríguez, Alba Redondo, Ona Batlle, Mariona Caldentey ve Olga Carmona ile aynı görüşte olan milli futbolcu, “23 futbolcunun baş kahramanlar olmamasından dolayı üzgünüm” dedi. okyanus müsabakasındaki final golü veya geçmiş kadınlar Dünya Kupası’nın MVP’si Aitana Bonmatí. “Aşılmayacak sınırlar var ve buna tahammül edemeyiz. Biz seninleyiz ortak,” dedi kategorik bir şekilde. En iyi nesil İspanyol futbolcuların kol bandı olmayan rehberi Irene Paredes, “Kurban sizsiniz” diye vurguladı.

isyancıların desteği

Jorge Vilda’nın başında olduğu Dünya Kupası’nda oynamaktan vazgeçen Patri Guijarro, Nerea Eizagirre, Lola Gallardo veya Mapi León gibi ulusal sahnenin diğer önemli oyuncuları da La Roja tarihinin en golcü oyuncusunu destekledi. . İlki, “Aylar önceki şikayetlerin gerçek olduğuna inanarak bu noktaya gelmek talihsizlik” dedi. Atlético de Madrid’in kalecisi, “Değerleri, insanca ve temel koşulları savunmak için hayallerinden vazgeçmek zorunda kalan insanların çok hızlı bir şekilde haklı olduğu görüldü” dedi. Son Dünya Kupası turnuvası listesinde yer almayan Maite Oroz, yaşananları “izin verilemez, utanç verici ve kabul edilemez” diye eleştirdi.

Yalnız değiller; atlet Ana Peleteiro veya basketbolcu Marta Xargay gibi diğer futbolcular ve sporcular da Rubiales’in görünümüyle ilgili görüşlerini dile getirdi. «Konuşma korkutucu ama orada bulunanlardan gelen alkışlar daha da korkutucu. Hangi dünyada yaşıyoruz?” diyerek üç adım atlama sporcusunu eleştirdi. Tüm tepkiler, İspanyol futbolunun baş yöneticisinin feminizmi ve LaLiga başkanı Javier Tebas’ı Federasyon’daki kariyerini sonlandırmak istemekle suçladığı konuşmanın ardından geldi. “Bu bir toplumsal cinayet, beni öldürmeye çalışıyorlar” dedi.

Eleştirilere bir istifa dalgası da eklendi. Navarra Futbol Federasyonu başkanı ve aynı zamanda Ulusal Kadın Futbol Komitesi başkanı Rafael del Amo veda ettiğini duyurdu ve FEF’in toplantı sırasında Rubiales’in istifasını talep eden tek üyesi oldu. “İlkelerime borçluydum ve istifasını istedim. Bana güvendiğiniz için teşekkür ederim ancak bardağın aşıldığını düşünüyorum” dedi. Kendisine La Rioja’dan Itziar Díaz, Bask’tan Javier Landeta, Kanarya Adaları’ndan José Juan Arencibia ve Cantabria bölgesel federasyonu başkanı José Ángel Peláez katıldı. Önümüzdeki birkaç saat içinde bunlara Endülüs’ten Pablo Lozano ve Valensiya’dan Salvador Gomar Fayos gibi birkaç başkanın daha katılması bekleniyor.

“Başkalarının ayıbı”

İspanyol Futbolcular Birliği (AFE) de bir açıklama yayınladı; bu, Rubiales’in yıllardır liderliğini yaptığı birlikti. AFE, eski başkanının konuşmasını “utanç verici” olarak nitelendirdikten sonra, “grotesk başroller karşısında Luis Rubiales’in RFEF’ten bir dakika daha sorumlu olmaya devam etmemesi gerektiğini” değerlendirdi. Hemen ardından sendika, “Meclis’teki açıklamalarıyla kendisini inanılmaz derecede mağdur olarak sunmak isteyen bir amirin önünde kendisini zayıf bir konumda bulan kişinin Jennifer olduğunu” üzüntüyle karşıladı. AFE ayrıca bu Toplantının ardından “İspanyol sporunun hem ulusal hem de uluslararası imajının, her gün eylemleriyle İspanya’nın 2030 Dünya Kupası’nı düzenleme adaylığını ortaya koyan Luis Rubiales tarafından bir kez daha ciddi şekilde zarar gördüğünü” belirtti.

Isco ve Borja Iglesias, federasyon başkanının davranışını kınayan ve orta saha oyuncusuna desteklerini gösteren ilk oyuncular arasında yer aldı. Futbolculardan yavaş yavaş gelen ve sosyal ağlarda neden bu kadar sessizliğin yaşandığını merak eden bir tepki geldi. Ortaya çıkanlar arasında açık ve net bir şekilde konuşan Iker Casillas da vardı: “Başkalarına yazıklar olsun.” Bir süre sonra zaten şunu belirtti: “Bu beş günü kızlarımızdan, onların hepimize verdiği mutluluktan, kadın futbolunda sahip olmadığımız bir unvanla övünmek için konuşarak geçirmek zorunda kalacaktık ama…”. Federasyon Başkanı’nın bu ‘konuşması’ birçok futbolcunun gözünden kaçmadı, hatta David De Gea gibi medya üzerinde pek dikkat çekmeyen bazı isimler sessizliğini bozdu. Eski Manchester United kalecisi “Kulaklarım kanıyor” diye ekledi.

Öte yandan Borja Iglesias, medyada “korktuğunu” itiraf ederken, “işler değişene kadar” Milli Takım’dan istifa edeceğini de duyurdu. Betis’teki takım arkadaşı Héctor Bellerín de bundan bahsetti: “Bu gerçekten utanç verici. Bunlar kimsenin cezasız kalamayacağı gerçeklerdir.