Jenni Hermoso öpücük hakkında: “Bir insan olarak bana saygı duyulduğunu hissetmedim”

Atarlı Genç

New member
“Açıkçası bana saygı duyulduğunu hissetmiyordum, o anda ne oyuncu olarak ne de kişi olarak bana saygı duyulmadı.” Bu, Jenni Hermoso tarafından haftalar önce İspanya Futbol Federasyonu (FEF) başkanı Luis Rubiales’in Savcılık önünde ifade verirken kendisine verdiği tartışmalı öpücükle ilgili olarak ifade edilmişti. Aslında onun ifadesi, Kamu Bakanlığı’nın daha sonra eski federasyon liderine karşı cinsel saldırı ve zorlama iddialarıyla ilgili olarak Ulusal Mahkeme’ye sunduğu şikayetin temelini oluşturdu.

Mahkeme savcı yardımcısının sorularına. Meksika takımı Pachuca’nın şu anki oyuncusu Marta Durántez, “kendimi bu durumda bulmak için asla aramadığım veya yapmadığım bir şeye onu maruz bıraktıklarını” belirtti; “Bunu yaşamayı hak etmiyorum.” Özellikle kendisinin ve takım üyelerinin geri kalanının, Sidney’de İsveç’e karşı oynanan Dünya Kupası finalinde kazandıkları zaferle ilgili olarak “tarihi bir şey” yaşadığını ve sonunda bu olayların gerçekleştiğini ekledi.

Telecinco’nun haberine göre, Savcılık önündeki ifadesine göre -madalyaların verilmesiyle aynı zamana denk gelen- zafer kutlamasında Kraliçe ve İnfanta’yı selamladıktan sonra duygu ve “adrenalin” nedeniyle Rubiales’e sarıldı. gülerek “neyi karıştırdık” yorumunu yapıyor. Daha sonra FEF’in o zamanki başkanı şaşırtıcı bir şekilde üzerine atladı ve “senin sayende bu Dünya Kupasını kazandık” dedi.

“Sonraki şey,” diye devam etti yaşadıklarını anlatmaya, “elleri başımın üzerindeydi ve sonra başka hiçbir şey duymadım.” Rubiales’in savunmasında öne sürdüğü gibi, savcı ona doğrudan meşhur öpücüğün rızaya dayalı olup olmadığını sorduğunda Hermoso, “Kendimi ağzımda öpücükle gördüm ve hemen arkadaşlarımla birlikte sahneye indim” diye hatırladı. Bundan önce Hermoso açıkça şunu reddediyor: “Hayır.”

Tepki verecek zaman yok

Bu noktada tepki verecek zamanı olmadığını belirtti çünkü “Sonunda böyle bir şeyin olmasını hiçbir zaman bekleyemezdim (…) Güvenilen bir insandan sanırım kimse onun böyle bir şey yapmasını beklemezdi. Bu anı bir şeyler yapmak için kullanın.” diye sitem etti Hermoso. Oyuncu ayrıca ödül aşamasından indiğinde Rubiales’le olanları iki takım arkadaşı Alexia Putellas ve Irene Paredes’e anlattığını da açıkladı.

Daha sonra yaşananlara gelince, Federasyon’un o zamanki başkanın versiyonunu vurgulayan ve futbolcunun çevresinden söylenenleri sorgulayan açıklamalarıyla ilgili olarak net bir şekilde şunu söylüyor: “İmajımı zedelediler, ‘Kimse beni korumadı’ diye hissettim. Federasyona doğrudan gönderme. Örgütün, olanlara ilişkin kendi versiyonunu değiştirmeye yönelik çağrıları ve girişimleri hakkında “Benden onları korumamı, onlara yardım etmemi istediler, ancak hiçbir zaman birinin beni koruduğunu hissetmedim” dedi.

Oyuncu, şampiyonlar soyunma odasına girdikten sonra takımın spor direktörü Ana Álvarez’in içeri girdiğini ve başkanın kendisine ihtiyacı olduğunu söylediğini, Rubiales’i gördüğünde ise bu konuda “çok” konuşulduğu konusunda ısrar ettiğini söyledi. öptü ve ona söyledi, eylemi “tekrar” açıklamaya çalıştı.

Zorlandığını hissetti

Hemen ardından birlikte kızların soyunma odasına girdiler ve dönemin başkanı, Dünya Kupası’nı kazandıkları için İbiza’ya ücretli bir gezi yaptıklarını açıklayarak “konuyu biraz başka yöne çevirdi”. “Sanırım o zaten biraz gergindi ve tabii ki ben onun yanındaydım ve o beni her zaman becerdi” dedi. O an, görüntüyü görene kadar farkına varamayan futbolcular, “daha ciddi bir şeyler olduğunu ve yaşananların pek de normal bir şey olmadığını” anladılar.

Zaten otobüste olan Rubiales’in ekibi, Hermoso’ya inmesini emretti ve FEF basın şefi Patricia Pérez, ona öpücük tartışmasını durduracak ve “sorunu ortadan kaldıracak” bir açıklama gösterdi. Kendi adına yazılan metnin kendisinin söylediği hiçbir kelimeyi içermediğini itiraf eden Hermoso, “‘Ne istiyorsan onu yap’ dedim” dedi. Bu göz önüne alındığında savcı, kendisini baskı altında hissedip hissetmediği konusunda ısrar etti ve o da evet yanıtını verdi: “Kendimi bir şeyler yapmaya zorlanmış gibi hissediyordum.”

Hermoso, Rubiales’in uçakta kendisiyle konuşmak istediğini ve çıkan tartışma nedeniyle kendisinden yardım istediğini belirterek açıklamasına devam etti. “Kendimi çok rahatsız hissettim” diye vurgulayan eski federasyon liderinin, meseleyi çözmek için ikilinin bir videoda görünmesini istediğini söyledi. Onun reddiyle karşı karşıya kalan oyuncu ısrarla şunu söyledi: “Bunu ağlayan iki kızım için yapmalısın.” diyen oyuncunun anlatımına göre, bir kez daha amiri tarafından baskı altında hissetmişti. O sırada bir takım arkadaşı ona eski koç Jorge Vilda’nın ailesiyle iletişime geçerek onu konuşması ve öpücüğü önemsiz gibi göstermesi gerektiğine ikna etmeye çalıştığını söyler.

Luis Rubiales, İspanya Futbol Federasyonu (FEF) başkanı olarak son kez sahneye çıktı.

afp

Mahkeme, Birlik’in Rubiales’e karşı diğer davalar için yaptığı şikâyeti yeniden faaliyete geçirdi

Luis Rubiales ile ilgili olarak Ulusal Mahkemeden Hükümete dikkat çağrısı. Mahkeme, Yüksek Spor Konseyi’nin (CSD), Federasyon (FEF) başkanı olduğu dönemde Profesyonel Futbol Ligi’nin (LFP) kendisi hakkında yaptığı şikayeti işleme koymama kararının “yasaya uygun olmadığına” karar verdi. bunun için daha yüksek bir bedene karşılık gelen güçleri öne sürerek. Bu durumda kulüp işverenleri, Suudi Arabistan’da oynanan İspanya Süper Kupası’nın organizasyonuyla ilgili soruşturma açılmasını istedi.

Bu nedenle LFP’nin itirazının kabul edilmesinin ardından 4 Nolu Merkezi İdare Dava Mahkemesi, CSD’ye Lig tarafından sunulan şikayeti Spor İdare Mahkemesi’ne (TAD) sunarak “uygun kararı almasına” karar verir. ». Özellikle, Haziran ayında bir şikayetin kabul edilmesinin ardından Majadahonda’nın 4 Numaralı Talimatı ve İlk Derece Mahkemesi tarafından halihazırda soruşturulan bir konu olan, o Basra Körfezi ülkesindeki Süper Kupa kutlamalarına ilişkin komisyonların ödenmesinden kaynaklanan usulsüzlük iddialarını kınadı. 2022. Rubiales ve eski Barselona oyuncusu Gerard Piqué’ye, ticari yolsuzluk ve adil olmayan yönetim iddiaları nedeniyle dava açıldı.

Lig ayrıca, o zamanki federasyon liderinin 31 Ekim ile 4 Kasım 2018 tarihleri arasında New York’a yaptığı gezilerdeki ve Rubiales’in Lig tarafından işgal ettiği evin kirasının ödenmesindeki usulsüzlük iddialarını da kınadı. Ayrıca, Futbolcular Birliği liderinin davranışları hakkında casusluk yapmak üzere dedektif kiralandığı iddiasının ve Reus’un idari olarak küme düşmesi nedeniyle İkinci Lig B’deki boşluğu doldurma prosedüründeki olası usulsüzlüklerin açıklığa kavuşturulmasını talep etti.