Jorge Martín, dünya şampiyonu MotoGP Olympus'a giriyor

Atarlı Genç

New member
İsa Gutierrez

Barselona

17 Kasım 2024 Pazar, 13:46.

| 21:25'te güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

17 Kasım 2024, dört yıl sonra kraliçe sınıfı tahtına yeniden kavuşan İspanyol motosiklet tarihinde şimdiden bir gün oldu. Bu başarının sorumlusu, 26 yıl önce San Sebastián de los Reyes'te doğan ve odasından gelen motosiklet seslerini dinleyerek büyüyen bir pilot. Ángel ve Susana'nın oğlu Jorge Martín Almoguera, iki tekerleğin yeni kralı ve gezegendeki en hızlı sürücüdür. Kısacası MotoGP dünya şampiyonu.

Madridli sürücü bunu başarmak için ter dökmek zorunda kaldı, çünkü önünde tarihteki en iyi ikinci olan Pecco Bagnaia vardı; tek bir yıl içinde on bir Pazar yarışı kazanma kapasitesine sahip ve MotoGP unvanını yeniden doğrulamaya sadece 10 puan uzaktaydı. üst üste üçüncü kez. İtalyan sürücü, görevini kendisi için neredeyse mükemmel bir hafta sonunda, Cumartesi ve Pazar günü pole pozisyonu ve çifte zaferlerle tamamladı, ancak bunlar Jorge Martín gibi Martinator statüsüne ulaşan bir sürücüyü devirmeye yetmedi ve o bir cyborg gönderdi. zamanın içinden geçti ve bu Pazar itibariyle ölümsüz oldu. Sadece ikonik şampiyonluk kupası olan Tower of Champions'a adını koyduğu için değil, aynı zamanda bunu bir uydu takımdan kazandığı için de, bu MotoGP döneminde hiç yaşanmamış ve 500'ler zamanından beri görülmemiş bir şey. Dünya Şampiyonası DC.

“Kolay bir yola sahip olmadım çünkü hepiniz nereden geldiğimi biliyorsunuz. Annemle babam hayalimi gerçekleştirebilmem için çok mücadele etti ve o da şuydu: MotoGP dünya şampiyonu olmak. Biz bunu başardık. Ama bu beni daha da güçlendirdi, bugün burada olmamı sağladı. Elbette karmaşık olmasaydı daha erken pes edebilirdim. Umarım çok şeyim kalmıştır. Tadını çıkarmak istiyorum. 2018'de kazandığımda zaten şunları düşünüyordum. Artık başardım, hayatımın hayalini gerçekleştirdim. Yarın durabilirdim ve dünyanın en mutlu insanı olurdum. Az önce Montmeló'da şampiyon olan Madrid sürücüsü, “Çok şey kaldı, umarım bir süreliğine Martinator olur” dedi.

Uzun bir yarış ve sakin bir üçüncü

Jorge Martín'i en çok endişelendiren şey başlangıç ve kaosun her zaman hüküm sürdüğü ilk virajlardı. Neredeyse her zaman olduğu gibi İspanyol sürücü, trafik ışığı söndüğünde roket gibi fırladı ve gridde dördüncü sıradan ilk durakta Bagnaia'nın hemen arkasında ikinci sıraya yerleşti. Hiçbir dokunuşun olmadığı temiz bir başlangıçtı ve Madridli sürücü, önünde hala 24 sonsuz tur olmasına rağmen işin büyük bir kısmını zaten olduğu gibi kabul etti.

Bagnaia, Barselona'ya spekülasyon yapmak için değil, yarışmak için gittiğini bir kez daha gösterdi ve rakibini sinirlendirmek için yavaşlamayı veya arkadan kaos yaratmayı düşünmeden ilk turdan itibaren yarışını yaptı. İkinci turun başında Márquez, bitiş çizgisinde fren yaparken Cervera'nın güvenli bir şekilde geçmesiyle Martín'i geride bıraktı ve Madridli sürücü buna da direnmedi. Bitiş çizgisine üçüncü koşan Martín'in yarışının geri kalanındaki tek pozisyon değişikliği bu olacaktı.

Madridli sürücü, startta dördüncü olan ve bu pozisyon için dişe diş mücadele eden yakın arkadaşı Aleix Espargaró'nun çalışmaları sayesinde üçüncü pozisyonda nispeten sakin bir şekilde sürüş yapmayı başardı. Katalan, mümkün olan en iyi yaverdi ve önce Pedro Acosta'nın ve hepsinden önemlisi daha sonra Enea Bastianini'nin sollama girişimlerine karşı koruma görevi görüyordu. Son etaplarda, pozisyon kazanan ancak sondan yalnızca iki tur sonra geçebildiği Espargaró tarafından bloke edilmiş yetişkin bir Álex Márquez de vardı.

İleride Bagnaia, belki de tüm sezonun en acı olanı olan yılın on birinci zaferini kutladı. Márquez bu sonuçla ikinci oldu ve Bastianini'nin yedinci final pozisyonu sayesinde genel klasmanda onu geride bıraktı ve Gresini Racing 'ailesine' veda yarışında şampiyonada üçüncü oldu. Üçüncü sırada ise, MotoGP şampiyonluğunu şeref kucağında kutlayan, Martinator kıyafetiyle ve gelecek sezon 2025 motosikleti Aprilia'ya götüreceği fuarda 1. sırada yer alan coşkulu Jorge Martín geldi.

«Çok ağladım. Son turda gözyaşları akmaya başladı. Hala ağlamam gerekiyor, önümde uzun bir gün var. Ben çok mutluyum. En iyi Pecco'yu ve harika Marc'ı yendim. Bu hayatım boyunca yaşayacağım bir şeydi ve bunu zaten başardım. Jorge Martín, “Bir hayalimi gerçekleştirdim” diye ısrar etti. Odasından Jarama'da yarışan motosikletlerin sesini duyan bir çocuğun rüyası.

Yorum

Hata bildir