Jorge Martín, geri dönüş tarihi olmadan Teksas'ta yeniden ortaya çıkıyor: “Yakınım”

Atarlı Genç

New member
28 Mart 2025, 21:26

Jorge Martín bu hafta sonu ekibiyle ananas yapmak ve bir umut mesajı iletmek için Amerika Pistinde sundu. «Burada olduğum için çok mutluyum çünkü bu bir motosiklete gitmek olan amacıma daha yakın olduğum anlamına geliyor. İki ya da üç hafta önce geri dönecek gücüm yoktu, ama şimdi tekrar pilot olmak istiyorum ». Madrid pilotu, talihsiz yıl başından sonra tünelin sonunda ışığı görüyor.

Başlığı savunması, sezon öncesi ilk gününden itibaren Cross'a başladı ve Malezya testinde düşüş yaşadı. Ve iyileşmesi acele ettiğinde ve şampiyonanın başlangıcı için hazırlandığında, Menàrguens'in (Lleida) kartinginde özel bir eğitimde yeni bir sopa geldi: «Hayatımın en agresif düşüşlerinden biriydi, çünkü çok fazla hasara zarar verdim ve çok, çok çirkindi. Ayrı, karmaşık yaralanmalarla, beni en çok rahatsız eden şey bu. Sol eldeki üç kırık, dördü ayakta ve kaburga, hala orada ne olduğunu açıkça bilmiyoruz. Zor oldu, ama şimdi daha canlıyım. Kendimi daha iyi buluyorum, yürüyebilir ve normal yaşam yapabilirim, bu önemlidir ». İspanyol pilot, bu kazanın Texan düzeninden ilk kez gerçekleştiğinden beri konuştu.

Sadece birkaç hafta içinde ameliyathaneden iki kez gitmek zorunda kaldı ve ikincisinde tekrar koşup koşamayacağından şüphe duydu. «Operasyonu terk ettim ve hareket ettirmek için elimi diğerine tutmak zorunda kaldım. Orada elimin iyileşeceğini veya ne kadar ileri gideceğini düşündüm. Kendinden tereddüt etmedi, onu terk etmek istediler, geri dönüp dönemeyeceğini bilmekten şüphe ediyorlardı. Mevcut MotoGP şampiyonu bu şüpheleri zaten geride bıraktı ve iyileşmesinin son tarihlerini izleyerek sol elinde herhangi bir atel olmadan hayatı yarattı.

Şu anda Jorge Martín sezonun ilk üç büyük ödülünü zaten kaybetti ve bir dönüş tarihi işaretlenmiyor. Takvimdeki bir sonraki randevu iki hafta içinde Katar ve Madrid bu senaryoda yeniden ortaya çıkma olasılığını açık bırakıyor. «Yüzde yüze ne zaman döneceğimi bilmiyorum. Benim fikrim tadı denemek, ama zaman gelene kadar antrenman yapmayacağım. Gelecek hafta Barselona'daki doktorlarla bir inceleme var ve burada kemiklerimin iyileşip iyileşmediğini gerçekten bildiğim zaman olacak. Eğer iyileştirilmezlerse, kendimi iyi bulsam bile, geri dönme seçeneği yoktur. Geri dönersem tekrar kırılmayacağından emin olmak istiyorum ».

Yorum

Bir Hata Bildir