Jorge Martín, şampiyonluğu kazandıktan sonra: “Ducati beni asla yarı yolda bırakmadı”

Atarlı Genç

New member
İsa Gutierrez

Barselona

17 Kasım 2024 Pazar, 20:38.

| 20:56'da güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Kayıt olmak

Barselona Dayanışma Grand Prix yarışı biter bitmez, yeni MotoGP dünya şampiyonu Jorge Martín, birkaç dakika önce hayatının hayalini gerçekleştirdiğinde yaşadıklarını anlattı.

-Böyle bir zamanda nasıl bir duygu?

-Eh, şimdi devirler biraz düştü ama her şeyden önemlisi ekibimle birlikte kutlama yapma heyecanı ve arzusu var. Çok uzun bir yarıştı ama uzun bir yarışa hazırlandım, hatta keyif aldım. Son altı veya yedi turda ailemi hatırladım ancak yaptığım zihinsel çalışma sayesinde yeniden odaklanabildim ve rekabetçi olmayı başardım.

-Bu şampiyonluk kimin için?

-Bu, halkıma, ekibime, aileme, arkadaşlarıma ve beni destekleyen herkese gidiyor. Perşembe günü de söylediğim gibi şampiyon olmak hayatımı değiştirmeyecekti, değiştirmeyecek de ama ailemi, takımımı, uğruna mücadele ettiğimiz her şeyi, zor anları görmenin heyecanı… sona erdi. aklıma gel. Ve kutlamak için burada olmayan büyükbabam Rafa'yı da hatırlıyorum. Montmeló'da değil ama oradadır ve siz onu görebildiniz. Ayrıca burada bulunan büyükbabam Ángel, büyükannelerim, amcam, bütün öğleden sonra isimlerini söyleyebilir… Beni destekleyen ve teşekkür ettiğimde kendilerini özdeşleşmiş hisseden herkese teşekkür ederim. Bütün bu insanlar, başlığın asıl amacı olan kişilerdir.

-O özel insanlardan biri de onu motosiklete bindiren ve her zaman yanında olan babası Ángel.

-Birlikte ağladık ve babam çok ağlayan biri değil ve açıkçası onu ağlatmayı seviyorum çünkü onu ağlattığımda gerçek oluyor. O ana figür ama aynı zamanda annem. İkisi de aynı anda acı çekti, krizin ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yokken, işsizliğin nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yokken beni ayakta tutmak için acı çeken ikisi de. Kavgaya, kavgaya devam, ailem, amcam, büyükannem ve büyükbabam… En yakın ailem. Ama ekibim Pramac bunu herkesten daha çok hak ediyor. Hiçbir yere gitmediğim için minnettarım çünkü sonunda onlarla birlikte kazandım ve bunu hak eden onlar ve bunu ömür boyu yanlarında götürecekler.

-Aprilia'ya imza attıktan sonra Dünya Kupası'nı kazanabileceğinizden hiç şüpheniz oldu mu?

-Evet, açıkçası şüphelerim vardı. Ama sonuçta Ducati beni asla yarı yolda bırakmadı. Tamam, başka bir seçim yaptılar ve ben bunu kontrol edemiyorum, bu yüzden kontrol edebildiğim şeye odaklanıyorum, o da bisiklete binmek. Ancak teknik düzeyde bana her zaman destek verdiler. Bugün bile yarıştan önce Gigi Dall'Igna'ya (Ducati'nin yarış patronu) şöyle dedim: 'Gigi, arka tekerlekle ne yapacağımı bilmiyorum. Bana yardım edin lütfen.' Locaya geldi ve biraz konuştuk. Yani 'Belki de cevap bile vermez, beni yalnız bırakır' diyeceğiniz en kritik anda bile yardımıma geldi. Beni asla yarı yolda bırakmadılar. Ducati bana güvendi ve benim için inanılmaz sözleşmeler hazırladılar. Bu döngüyü tamamlayamamak çok yazık ama hayat bu ve olacaklar için çok mutluyum.

-Jorge Martín'in ocak ayından bugüne ne kadar farkı var?

-Çok fazla. Sonuçta elit bir sporcunun hayatı kolaydır ama baskı, korkular her şey artar. Dışarıdan 'Ah, genç bir çocuk, durumu iyi, her şeye sahip…' diyorsunuz. Ama sonuçta olaylara perspektiften bakmamız gerektiği açık, çok zor durumlar var, hayatta Valencia'da olduğu gibi çok zor şeyler var ama sonuçta herkesin kendi sorunları var ve böyle olmak Genç bir sürücünün pek çok korkuları var ve bunları nasıl taşıyacağını bilmen gerekiyor.

-On yıl önceki, Çaylakları kazanamazsa Dünya Kupası'na katılamayacak olan o çocuğa ne derdiniz?

-Hiçbir şey, sonunda mükemmel bir şekilde başardı. O çocuk zihinsel olarak düşündüğümden daha güçlüydü, sonra yıllar geçtikçe korkular geliştiriyorsun, çok fazla bilgiye sahip oluyorsun ve bunu yönetmek çok zor. Elit kesime çok genç yaşta ulaşıyoruz ve bu bir bomba kutusu gibi, her yerden patlayabilir. Yani bu kafaya sahip olarak ailemin bana verdiği eğitim sayesinde nerede çalışacağımı, buraya gelebileceğimi bilebildim.

-Aleix Espargaró'nun koruma kariyeri boyunca yaptığı çalışmalardan haberdar mıydınız?

-Yarışı izlemedim ama Aleix'in bu zaferde büyük payı olduğunu biliyorum. Sadece bugün değil, çocukluğumdan beri antrenman yapacak motosikletim olmadığında antrenmanlara gitmeme yardım ettiğinde. Ve bugün o 41 sayısını tahtada görmek bana çok huzur verdi. Sana yalan söylemeyeceğim, bir müttefikim olduğunu biliyordum. Ve Aleix bu unvanı hak ediyor ve o benim ekibimin bir parçası, bu yüzden ona her zaman minnettar olacağım.

-Pecco ve rakibiniz hakkında ne söyleyebilirsiniz?

-Pecco inanılmaz bir insan. Padok içinde birbirimize duyduğumuz saygının takdire şayan olduğunu düşünüyorum. Bu beni her gün daha iyi hale getiriyor, çünkü on bir zafere ulaşmış olmak, bu kadar hızlı ilerlemek, sınırlarımı zorlamamı sağlıyor. Bence ikimizin de aynı odayı paylaşması, çocuk olmamız ve şimdi dünya şampiyonluğu kazanmamız güzel bir hikaye.

-Gelecek yıl 1 numarayla devam edip etmeyeceğinize karar verdiniz mi?

-Hayır, hayır, henüz değil. Kolay bir karar olacağı açık. Ama anın tadını çıkarmayı tercih ediyorum. Buna daha sonra karar vereceğim.

Yorum

Hata bildir