Kaynaktan: “Unai Simon çok kötü muamele gördü, umarım tanınır”

Atarlı Genç

New member
5 Haziran Perşembe 2025, 23:48

| Güncellendi 23: 55h.

Son acılara rağmen Happy, İspanyol antrenörü Luis de la Fuente'yi, Fransa'ya karşı en garip bir zaferden sonra, Milletler Ligi'nin yarı finalinden daha tipik bir sezon öncesi maçtan daha tipik olarak sona erdi. Mevcut şampiyonlar 5-1 aldı, Gauls'un 1968'den beri resmi bir yarışmada almadığı küçük bir el aldı, ancak son streçte bağlantısı kesildiler ve zamanını bile istediler.

Gerçek şu ki, kırmızı Pazar günü Münih'teki Portekiz'e karşı finalde oynayacak ve üst üste üçüncü unvanını zincirleyebilecek: 'Uluslar', Eurocup ve yine 'Uluslar'. Böyle genç bir takımda barbarlık ve olağanüstü saldırıda bir güçlükle, Fransa'ya karşı bu düellodan, oyun erken çözüldüğünde yapılamayacak bir ders çıkarmak da uygundur.

“Ben çok mutluyum. Alternatiflerle ve dünyanın en iyilerinden ikisi arasında çok önemli, çok zor bir oyun oldu. Her biri anından yararlandı, ama neyse ki oyun bizim için seçti. Beş golü bir rakibe ve Fransa'nın potansiyelinin rakibine daha az koymak kolay değildir. Fransız antrenörle konuştum ve bu tür maçları görmenin güzel olduğunu kabul ediyoruz, çok fazla figürle ”dedi.

RTVE'de İspanya'nın José Antonio Camacho gibi bir klasiğin her zaman konuştuğu diğer futbolu ele alması gerekip gerekmediği soruldu: «Bu teori, ne yükseliyor, ama bazen tam tersi sizi terk etmiyor. Oyunu kırabilir ve oyunu durdurabilirdik, ancak önünde bu kadar güçlü bir rakibiniz olduğunda zor. Ama tekrar ediyorum, umarım tüm oyunlar böyle bitiyor ”diye yanıtladı.

İspanya'daki en iyi iki oyuncu olan Lamine Yamal ve Unai Simón'un sorgulanması, her ikisini de, özellikle kaynaktan uzun yaralanmasına ve Joan García'nın yaptığı büyük mevsime rağmen mutlak güven duyduğu atletik kaleciyi iddia etme fırsatını yakaladı. “Dünyanın en iyi oyuncusu olan ve altın topu hak eden Lamine için çok mutluyum. Özellikle çok kötü muamele gören ve sorgulanan Unai için ve umarım tanınır.”

Portekiz'e karşı final?: «Harika, dengeli bir rakibe karşı harika bir oyun bekliyorum ve bugüne benzer olabilir. Şimdi yaptıkları büyük çabaların oyuncularını kurtarmalısınız. Portekiz ile yüzleşmek için çok heyecanlıyım çünkü bizim gibi saldırıda sevinçle başka bir rakip ve büyük bir final olabilir ».

Lamine Yamal: “Sizi acı çekmeleri normaldir”

Fransa'ya karşı bir çift imzaladıktan sonra yarı finalin en iyi oyuncusunu seçen Lamine Yamal, Teledport'ta oldukça ciddi görünüyordu. Barça Star ve İspanyol ekibi, “Onlar dünya sınıfı oyuncular ve sonunda sizi acı çekiyorlar, normal, ama zafer için çok mutluyuz.” Dedi.

Portekiz'e karşı Pazar günkü final?: «Biz çok iyi iki seçim ve elbette en iyisi kazanacak, umarım İspanya. Performansını ve Dembélé'yi gördükten sonra altın top daha yakın mı?: “Futbol oynuyorum ve her şeyi vermek için sabah kalkıyorum ve ekibimin kazandığı, bireysel başlıklar için harika oyuncularla rekabet etmeyi düşünmemesi.”

Merino: “En üst düzeyde bir oyun için bir oyun veremezsiniz.”

Eurocup sırasında aynı aşamada Almanya'ya karşı zafer mimarı Mikel Merino, Fransa'ya karşı tekrar gol attı ve zafer yolunu açtı. «Bir 'déjà vu' gibiydi. Stuttgart'ta bir başka hedef, burada benim ve benim için harika bir gün ve gol attıktan sonra köşe bayrağına bir başka geri dönüş, “dedi Real'in eksantrocpicisti Arsenal'deki forvet com Mikel Arteta'ya dönüştü.

Son acı?: «Gerçek şu ki, zaman istemeyi beklemiyorduk, ancak bu, seçkinlerde en üst düzeyde, son bip sesi çıkarana kadar bir oyun alamayacağınızı gösteriyor. Kuvvetleri biraz başarısızlığa uğrattığımızda bizi yanlış yaptırdılar, ancak başka bir unvan için savaşacak takımdan gurur duydular ». Final? “Portekiz, tıpkı Fransa gibi inanılmaz kaliteye sahip ve hepimizin oynamaktan hoşlandığı oyunlardan biri olacak.”

Yorum

Bir Hata Bildir