Atarlı Genç
New member

11 Şubat 2025, 08:36 Salı
| Güncellendi 15: 34h.
Luis Rubiales her şeyi reddetti. Sadece tartışmalı davranışını yaratan Jennifer Hermos medya krizini verdiği öpücüğün rızası eksikliği değil. «Bana onayını verdiğinden tamamen eminim. Bana izin verdi ve onu kucaklayan, kendiliğinden bir jest, sevinçti.
Bu çizgi boyunca, zaten bir saatlik sorgulama ve tüm partilere verilen yanıtlar, İspanyol Futbol Federasyonu'nun (FEF) eski başkanı, kazı versiyonunda sağlamdı, diğer sanıkların rolü ile ilgili bazı çelişkilere rağmen sinirlerini kaybetmedi. Savunmaların elinde, duruşmada onu doğrudan suçlayan diğer tanıkların bazı ifadelerini itibarsızlaştırmaya çalıştı.
Şikayetçinin mantıksal ifadesinden sonra, en çok beklenen görünümdü. Beş yıldır FEF'e başkanlık eden ve inme, duruşmada kabul ettiği bir davranışın ardından cennetten cehenneme nasıl gittiğini gören 47 yaşındaki profesyonel bir futbolcunun “yetersiz.” «Yanıldım, bacağını bir kurumun temsilcisi olarak Federasyon Başkanı olarak koydum. Bir Dünya Kupası kadar değerli bir başarı elde eden bir sporcu gibi davrandım ”dedi. Bugün sözlü duruşmada Jenni Hermoso'dan özür dilerim. “Davranışım yetersizdi, ama hiçbir durumda suçlu,” diye özetledi.
Daha önce, avukatı tarafından sunulan ve Salı günü odada sergilenen dudak okuması hakkındaki uzman raporu doğrultusunda Rubiales, kendilerini sahada bulduklarında öpücük arayan güzel olduğunu korumaya devam etti. Hatta bedeninin fizik yasası çerçevesinde hareketinden bahsetti. Diyerek şöyle devam etti: “Ama diğer durumlarda onu dudaklarında bir öpücükle selamladı mı?” “Hayır,” diye yanıtladı sanık. “Ve genellikle arkadaşlarıyla böyle selamlıyor mu? Bir adam olsaydı onu ağzından öpüyordu?” Salı günü eski başkanlara, “Bu dostluğa bağlı, güzel durumunda iyi bir ilişki vardı,” diye açıkladı.
Zaten stadyum kostümlerinde, Avustralya'nın Tarihi Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra Rubiales, o bölüme müdahale etmek isteyeceğini reddetti. «Ana'ya, başarıyı kutlamak için Ibiza'ya bir geziye çıkan kadroya duyuracağımızı söylemesi için Jenni'yi aramasını söyledim. Bunu biliyordu ve hiçbir durumda öpücük konusunda hiç değil, hiç değil. Her şeyi kaydeden ancak duruşmada kanıt olarak kabul edilmeyen bir FIFA kamera vardı ”dedi.
“Ben hassasiyetten ilham aldım”
Yargılamayı kutlayan bir organ olan Ulusal Mahkeme Savcısı, FEF'nin Haziran 2023'te iki ay önce onayladığı taciz protokolünü neden etkinleştirmediğini sorguladı. Dördüncü noktasında açıkça konuşan bir belge Gücü öpmek gibi davranışların. «Çünkü şiddet, gözdağı gerektiriyor. Öpücükle gösterdiğim şey, sevinç içinde bana hassasiyete ilham veren bir kişiye sevgi belirtisidir, çünkü finalde bir ceza başarısız oldum. Söylediğiniz bir davranış yoktu ”dedi.
Zaten havaalanına giderken otobüste, davanın başka bir önemli bölümü daha vardı: Federasyon beyanının, konuya güzel çıkarma demirinin gerçek kelimeleriyle yayılması. Rubiales, şikayetçiye bu basın bülteni hakkında konuşmasını emrettiğini reddetti, ancak o zaman rolünü açıkladı. «Otobüste hiçbir şey olmadı. İletişim ekibi bunu başardı. Sadece Pablo García Cuervo'ya (departman başkanı) Jenni'nin Cope'de fantastik açıklamalar yaptığını ve onaylanmışsa notu yaptığını söylüyorum ”dedi. Yargıç Juan Manuel Fernández-Prieto soruyu devre dışı bırakmak için müdahale etmeden önce, “Ama çok sayıda tanık yazınıza müdahale ettiğinizi söylediyse,” diye bağırdı.
Benzer şekilde, İspanya'ya geri dönüşte Başkan'ın astları, oyuncunun eski bir videoya katılmasını sağlamaya çalıştı. «Ona her iki görüntünün birlikte bunu sona erdirebileceğini söyledim. Giderek daha büyük boyutlarda bir medya krizimiz vardı. Ama reddetti, mümkün değildi. Uçakta sürekli bir karıştırma olduğu doğru değil ”dedi.
Zorlama ile suçlanan o zamanki teknik direktör Jorge Vilda'nın rolü üzerine, ona baskı yapmak için Beautiful ailesiyle konuşmasını emrettiğini de reddetti. “Hiçbir şey söylemedim,” diye sordu savcının soruları, daha sonra şikayetçinin avukatını ona gerilimi azaltmak için “bir şey” söyleyebilirse. Rubiales, iddia edilen zorlamanın bu bölümünün ortasında çıktığını söyledi. “Jenni'nin erkek kardeşinin yolculukta olduğunu veya kaptan (Ivana Andrés) ile konuştuğunu bile bilmiyordum.” Ayrıca bir mesaj göndermesine rağmen: “Benimle gelen üç politikacı videoyu yapmak için tam olarak aynı şeydi.”
“Her biri ne istediğini imzaladı”
Son olarak, 23 Ağustos'ta savcı ve özel suçlama ile ilgili atamalardan biri olan Federasyon Ofisi'ndeki toplantıda sanık versiyonunu verdi. «Muazzam bir kriz vardı ve bir iletişim stratejisi çizilmesi gerekiyordu. Birkaç saat boyunca toplandık. Bu benim doğum günümdü ve bir arkadaşımla babam da vardı, Dürüstlük Bölümü'nün (Miguel García Caba) direktörü geldi ve bize ne olduğunu açıklamak için bir anket verdi ”dedi.
“Hiçbir durumda müdahale edenlerin modelini veya Patricia Pérez'in ifadesini işaretlemedim,” diye ekledi kadın ekibinin basın başkanına referansla tanıklık çok alakalı olduğu için “Enclerrona” dan bahsederken eski cumhurbaşkanını suçladığı için eski cumhurbaşkanını suçluyor O toplantısında o toplantıda ofisinizdeki toplantıda yayınlamak için. “Her biri ne istediğini imzaladı,” diye yineledi.
Sonunda, Rubiales oyuncularının İbiza'ya yaptığı gezi, mevcut olmadığını ve hiçbir durumda sanık Rubén Rivera veya Albert Luque'den Hermoso'ya baskı yapmak için müdahale etmesini istemediğini iddia etti. «Hayır, hiç, ne de üçüncü taraflar aracılığıyla. Rivera oradaydı çünkü onu organize etti ve Luque Ibiza'ya gitti çünkü bölgedeki Veranea ve tatilde vardı ”diye açıkladı. Diyerek şöyle devam etti: “O zaman savcı için yararlı bir versiyon elde etmek için tüm ortamınızı manipüle etmedi.” FEF eski cumhurbaşkanı, “Jenni ile konuşmak için uçağa Vilda bile göndermedim, ne de Ibiza'ya müdahale etmek ya da Luque'a baskı yaptığını söylemek için konuşmadım.”
Yorum
Bir Hata Bildir