Atarlı Genç
New member
Rafa Nadal da Indian Wells'te olmayacak. 22 dalda şampiyon olan İspanyol tenisçi, Carlos Alcaraz'a karşı Las Vegas'taki bir gösteriye katıldıktan üç gün sonra bu sabah, Kaliforniya'da düzenlenen Masters 1000'den istifa ettiğini çünkü kendisini en yüksek seviyede yarışmaya hazır hissetmediğini duyurdu. seviye. “Bu muhteşem turnuvadan çekilmek zorunda kaldığım için büyük bir üzüntü duyuyorum. Turnuva tarafından yayınlanan bir notta İspanyol, “Herkes burayı ne kadar sevdiğimi ve Indian Wells'te yarışmayı ne kadar sevdiğimi biliyor” dedi.
Haziran ayında 38 yaşına girecek olan Nadal, şunları itiraf etti: “Çok çalışıyorum ve antrenman yapıyorum ve hepiniz biliyorsunuz ki bu hafta sonu bir test yaptım ancak böylesine önemli bir organizasyonda en üst seviyede oynamaya hazır değilim.” Bu nedenle en sevdiği etkinliklerden birine ve üç kez (2007, 2009 ve 2013) taç giydiği yere veda ediyor.
Nadal, yılın ilk Masters 1000'inde oynayacak ve korunan sıralaması sayesinde ana kuraya girecekti. Perşembe günkü rakibi Kanadalı Milos Raonic olacaktı ancak istifasıyla bu pistte kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu kazanamayacak. Nadal, neredeyse bir yıl boyunca yarışmadan kaldıktan ve geçen yıl ameliyat olduktan sonra arzu ettiği tutarlılığı sağlayamadığı için Indian Wells'te art arda ikinci kez yarışmadı. Henüz belirlenmiş bir takvimi olmasa da Nadal, Monte Carlo, Barselona, Madrid ve Roland Garros'ta forma giymeye çalışacak.
Badosa da düşük
Son saatlerde İspanyol tenisini geride bırakan sadece Nadal'ın mağlubiyeti değil, Paula Badosa da fiziksel sorunlar nedeniyle turnuvadan vazgeçmek zorunda kaldı. Davetli olarak yarışan İspanyol, geçen yıl haziran ayında sezonunu yarıda bırakan omurilik yaralanmasından kurtulamıyor.
“Oynayabilmek için her şeyi denedim ama yeterli olmadı. 2020 Indian Wells şampiyonu, “Sakatlığımla ilgili zorluklar yaşıyorum ancak mümkün olan en kısa sürede geri dönmek için her gün mücadele ediyorum” dedi.
Haziran ayında 38 yaşına girecek olan Nadal, şunları itiraf etti: “Çok çalışıyorum ve antrenman yapıyorum ve hepiniz biliyorsunuz ki bu hafta sonu bir test yaptım ancak böylesine önemli bir organizasyonda en üst seviyede oynamaya hazır değilim.” Bu nedenle en sevdiği etkinliklerden birine ve üç kez (2007, 2009 ve 2013) taç giydiği yere veda ediyor.
5 Ocak'ta Brisbane turnuvasında kas yırtılması yaşadığından bu yana resmi bir maç oynamayan İspanyol tenisçi için “bu kolay bir karar değil.” »Gerçekten çok zor ama kendime ve binlerce hayrana yalan söyleyemem. “Seni özleyeceğim ve bu turnuvanın büyük bir başarı sağlayacağından eminim” diye sözlerini tamamladı. Bu, Mayorkalı'nın bu sezon vazgeçtiği üçüncü müsabaka, daha önce sadece iki hafta önce Doha'da oynamayı reddetmişti ve ondan önce de parkurun ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık'tı.Indian Wells'teki bu muhteşem turnuvadan büyük bir üzüntüyle çekilmek zorundayım.
Burayı ne kadar sevdiğimi, burada oynamayı ne kadar sevdiğimi herkes biliyor. Antrenman yapmak ve hazırlanmak için çöle bu kadar erken gelmemin nedenlerinden biri de bu. pic.twitter.com/gmvs5kfGO2
— Rafa Nadal (@RafaelNadal) 7 Mart 2024
Nadal, yılın ilk Masters 1000'inde oynayacak ve korunan sıralaması sayesinde ana kuraya girecekti. Perşembe günkü rakibi Kanadalı Milos Raonic olacaktı ancak istifasıyla bu pistte kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu kazanamayacak. Nadal, neredeyse bir yıl boyunca yarışmadan kaldıktan ve geçen yıl ameliyat olduktan sonra arzu ettiği tutarlılığı sağlayamadığı için Indian Wells'te art arda ikinci kez yarışmadı. Henüz belirlenmiş bir takvimi olmasa da Nadal, Monte Carlo, Barselona, Madrid ve Roland Garros'ta forma giymeye çalışacak.
Badosa da düşük
Son saatlerde İspanyol tenisini geride bırakan sadece Nadal'ın mağlubiyeti değil, Paula Badosa da fiziksel sorunlar nedeniyle turnuvadan vazgeçmek zorunda kaldı. Davetli olarak yarışan İspanyol, geçen yıl haziran ayında sezonunu yarıda bırakan omurilik yaralanmasından kurtulamıyor.
“Oynayabilmek için her şeyi denedim ama yeterli olmadı. 2020 Indian Wells şampiyonu, “Sakatlığımla ilgili zorluklar yaşıyorum ancak mümkün olan en kısa sürede geri dönmek için her gün mücadele ediyorum” dedi.