NATO’ya müracaat sürecindeki Finlandiya’da Savunma Bakanı iki ay babalık müsaadesine ayrılacak

bencede

New member
Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ülkesinin NATO’ya üyelik başvurusu sürecine karşın babalık müsaadesine ayrılıyor.

Euronews’da yer alan habere bakılırsa, Rusya’dan kaynaklanan tehditler, şiddetli bir NATO üyeliği süreci ve yaklaşan genel seçimlere karşın Kaikkonen İskandinav ülkeleri içinde uzun ebeveyn müsaadesinden faydalanan birinci erkek bakan olacak.

Euronews’in sorularını yanıtlandıran 48 yaşındaki siyasetçi “Savunma Bakanlığı kıymetli bir nazaranv. Bilhassa bu sene epey uzun seyahatlere çıkmak ve meskenden uzak kalmak zorunda kaldım,” sözlerini kullandı.

kimi vakit ailenize öncelik vermek gerektiğini vurgulayan Kaikkonen “2 yaşında ve altı aylık iki çocuğum var. Bu vakit içinderın anısını biriktirmek istiyorum ve yalnızca fotoğraflarda olmasını istemiyorum,” sözlerini kullandı.

Finlandiya’da ebeveynler annelik müsaadesine ek olarak 158 iş günü müsaade kullanabiliyor. Bu müsaadeler anne ya da babadan tarafınca alınabiliyor. Babalar ayrıyeten 54 iş gününe kadar babalık müsaadesinden faydalanabiliyor.