Rubiales: «İstifa etmeyeceğim; Toplumsal bir cinayetin kurbanıyım”

Atarlı Genç

New member
Luis Rubiales istifa etmiyor İspanyol Futbol Federasyonu (FEF) başkanı pozisyonuna sadık kaldı ve sürpriz bir şekilde, oyuncu Jenni ile rızası olmadan öpüşmenin ardından kendisini istifaya çağıran siyasi güçlerin ve kamuoyunun çoğunluğunun tutumuna karşı çıkmayı seçti. Kadınlar Dünya Kupası finali sonrasında ve final sırasında Hermoso ve ceza sahası içindeki müstehcen hareketleri.

“İstifa etmeyeceğim, istifa etmeyeceğim, istifa etmeyeceğim. Ben ne yaptım diyorum. Beni buradan çıkaracak şımarık bir zirve mi? İspanyol futbolunun başkanı kendisini “toplumsal bir cinayetin kurbanı” ilan etmeden önce, sonuna kadar savaşacağım” diye güvence verdi. Bu, federasyon liderinin futbol üzerindeki gücünün sahnelenmesi olan yönetim kurulunun ve meclisin desteğiyle atağa geçtiği ve kendini sağlamlaştırdığı, en saf Rubiales tarzındaki hararetli konuşmanın ortak noktasıydı. .

Ve Rubiales, güçlü önlemler alınması çağrısında bulunan kurumlara karşı verdiği mücadelede, figürünün etrafında giderek daralmaya devam eden çitlerle doğrudan yüzleşmeyi seçti. «Yolanda Díaz, Irene Montero ya da Pablo Echenique gibi politikacılar bu eylemi cinsel şiddet, rızasızlık, saldırganlık gibi terimlerle anmışlardır… Gerçekten cinsel saldırıya uğrayan kadınlar ne düşünecek? Bu insanlar bana herkesin önünde suikast düzenlemeye çalışıyorlar ve ben de tüm İspanyollar gibi mahkemede kendimi savunacağım. Bu kişiler hakkında işlem yapacağım” diye uyardı.

İspanyol futbolunun üst düzey liderinin ileri uçuşta başı açık bir kukla bırakmaması, karakteri hakkında çok şey söylüyor. “Sahte feminizmin ve basının sansasyonelliği iyice arttı, beni öldürmeye devam edecekler. Gerçek gerçektir. Bu kampanyaya devam edebilecekler, kalbimin derinliklerinde umurumda değil, bu bir tevazu meselesi” diye devam etti.

Alakalı haberler

Rubiales'in kariyeri: mütevazı savunmadan çatışmalarla dolu bir başkanlığa

Başkan, locada ellerini cinsel organlarına koyduğu “talihsiz” hareketi kabul etmesine rağmen, bunun önemini küçümsedi ve Jenni Hermoso’yla olan öpücüğünü anekdot kategorisine indirgedi. İlk davranışına gelince, bunu, zaferden sonra tribünlere gidecek olan Jorge Vilda’ya bir tür selam vererek haklı çıkarmaya çalıştı. İkinci gerçekle ilgili olarak, oyuncunun sözde rızası ve jestin karşılıklılığı konusunda bir kez daha ısrar etti.

«Öpücük, zirve. Bu bir öpücükten çok bir zirve. Videoyu milyonlarca insanın önünde izleyen kim olursa olsun, o öpücükteki arzu, kızlarımdan birinin önündeki arzuyla aynı. Arzu ya da hakimiyet yoktur. Bay Thebes ve feminizm hakkında medyada neler satılıyor? Kendiliğinden, karşılıklı ve rızayla oldu” diye açıkladı bu konuda.

“Bu oyuncu penaltıyı kaçırdı. Bana sen bir çatlaksın diye cevap verdi. Jenni kalçalarımdan tuttu ve beni yere indirirken beni vücuduna doğru çekti ve sarıldık. Daha sonra kendimize bir zirve verdik. Bir nebze? Tamam dedi. Bunun bir anekdot olduğunu söyledi. Anekdottan videoya ve ardından anlamadığım açıklamaya kadar gidiyor” diye ekledi, Jenni Hermoso’nun FEF’den gerekli protokolleri uygulamasını istediği Futpro açıklamasından çok farklı bir versiyonla. ” ve “oyuncuların haklarını” güvence altına alın ve “örnek tedbirler” alın.

Federasyon lideri her tehdit edildiğinde bölge yetkililerini aramak, Deportes Yüksek Konseyi’ne bağlı bir organ olan Spor İdare Mahkemesi tarafından diskalifiye edilen görevdeki selefi Ángel María Villar’ın eskiden yaptığı bir manevraydı. (CSD) ve Rubiales’i görevinden alacak anahtarın onda olduğunu söyledi.

Yeni Spor Kanunu’na göre, zorla öpme fiilinin “kabul edilemez davranış” olarak sınıflandırıldığı anılan yönetmeliğin 104 ve 108. maddelerine göre, uygunsuz davranışı nedeniyle 2 ila 15 yıl arasında diskalifiye edilebilecek. sonuçları hemen ortaya çıkar.” Kadının savunulması ve korunmasında en ön saflarda yer almakla övünen koalisyon hükümetinin bayraklarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliğine tamamen dokunan bir eylem.

Kadınların sadece %4’ü

Başkanını görevden almak için gensoru önergesi sunabilen tek doğrudan organ olan meclis, 140 üyeden oluşuyor (20’si resen ve 120’si seçilmiş), neredeyse tamamı Rubiales’in kontrolü altında ve mutlak erkek çoğunluğa sahip. Turnuvaya yalnızca altı kadın katılıyor: dört profesyonel olmayan oyuncu, bir futsal ve bir hakem. Bu, temsilin %4,3’üne eşdeğerdir.

İspanyol Futbolcular Birliği’nin (AFE) hukuk danışmanı María José López, “Eşitlik yok, çok başkanlık niteliğinde ve pek de demokratik değil” diye yakınıyor. Kendi örgütleri tarafından seçiliyorlar, “birçoğu Rubiales’e bağlı” çünkü onlara federatif organizasyon şemasında belirli bir konum veren o.