Samsak Döveci Müziğini Söyleyen Elif Buse Doğan Kimdir? Elif Buse Doğan Kaç Yaşında, Nereli, niye Gündemde?

Leila

Global Mod
Global Mod
Elif Buse Doğan, son haftalarda toplumsal medyada konuşulan isimler içinde yer alıyor. Küme Laçin’in de söylemiş olduği Samsak Döveci adlı şarkıyı bir anda tanınan hale gelmesini sağlayan Elif Buse Doğan, bir daha konuşuluyor. Hoş sesiyle dinleyenlerin beğenisini kazanan Doğan, viral olan şarkı için tek başına single çıkarma sonucu aldı. Bu karar karşında Elif Buse Doğan’la bir arada program yapan Serkan Davet reaksiyon gösterdi ve ‘Yakıştıramadım.’ dedi. Durum bu biçimde olunca Elif Buse Doğan’ın ömrü merak konusu oldu. Peki Samsak Döveci müziğini söyleyen Elif Buse Doğan kimdir? Elif Buse Doğan kaç yaşında, nereli, niye gündemde? İşte tüm ayrıntılar…

Elif Buse Doğan ve Serkan Davet, Samsak Döveci isimli anonim şarkıyla geniş bir hayran kitlesine erişti. Elif Buse Doğan kısa müddette dinlenme rekorları kıran ve toplumsal medyada viral olan müzik için tek başına single çıkarma sonucu aldı. Programda klarnetiyle beğeni toplayan Serkan Davet ise arkadaşının yaptığını yanlışsız bulmadı. Yaşanan olayın akabinde ikili bir daha gündem oldu.

Elif Buse Doğan Kimdir?

Elif Buse Doğan 1993 yılında Kocaeli’nde dünyaya gelmiştir. Lise eğitimi dahil tahsil ömrünü Kocaeli’nde tamamlamıştır. Sesiyle herkesi büyüleyen Elif Buse Doğan’ın müzik hayatına girişi 2000 yılında dedesinin öğrettiği bağlama ile olmuştur.

İlköğretimler içinde yapılan ses müsabakalarında 3 yıl üst üste Türk Halk Müziği kolunda 1. olmuştur.

TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler korosuyla pek fazlaca konsere katılmıştır.

Elif Buse Doğan, 2008’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’ndan mezun olmuştur. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda tamamlayan Doğan, birincilikle mezun olmuş. Yüksek Lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda yapmıştır.

Doğan, 2016-2017 yılları içinde bir süre TRT MÜZİK’te her hafta canlı yayınlanan ‘Aşk İçin’ isimli cümbüş programını hazırlayıp sunmuştur.

Elif Buse Doğan, TRT Müzik’te her hafta yayınlanan ‘Nefesten Sese’ isimli müzik programını Serkan Davet ile birlikte sunuyor.

Hoş müzikçi Elif Buse Doğan, Samsak Döveci modülünü tek başına söyleyeceği bir single çıkarmak istedi.

Argümanlara nazaran; bu duruma reaksiyon gösteren Serkan Davet, müzikleri takımıyla bir arada bir daha hazırlayan türküyü de diğer bir isme okutarak dijital platformda yayınladı.

Serkan Davet yaptığı açıklamada ‘Buse, küme olarak yaptığımız parçayı, kendine mal etmeye çalıştı. Hakkaniyetli bir davranış olmadı, bana ayıp etti. Kardeşim üzere gördüğüm birinden bu biçimde bir davranışı hiç beklemezdim. Yakıştıramadım’ dedi.

Doğan ise ”kimselerle küs falan değilim, bunlar profesyonel işler. Serkan Davet ile TV programımız devam ediyor, diğer projelerde de bizi yan yana gorebilirsiniz” dedi

İşte son devirlerde her insanın lisanına dolanan müzik…