Seks yapmayı bırakma sonucu alan bayanlar anlatıyor: Gücümü öteki şeylere harcıyorum

bencede

New member
T24 Dış Haberler

Oyuncu Drew Barrymore, geçen hafta yazdığı bir yazı ile 2016’da eski eşiyle ayrıldıktan daha sonra “fiziksel yakınlaşma” yaşamadığını ve seks yapmayarak bir şey kaçırmadığını hissettiğini yazdıktan daha sonra, birfazlaca insan cinsellikten uzaklaşmaları ile ilgili deneyimlerini toplumsal medyada paylaştı.

New York Post’a konuşan iki çocuk annesi 40 yaşındaki Claire, 2018’de 12 aylık alakası bittikten daha sonra “erkekleri şad etmek için sekse fazlaca vakit ayırdığını” fark ettiğini ve o tarihten bu yana kimselerle alakaya girmediğini belirtti.

“Seksin aşk olmadığını anlamak için bir ortaya gereksinimim vardı” diyen Claire, “Seksin emeli yalnızca erkeğe keyif vermek olmamalı. Kendiniz de keyif almalısınız” tabirlerini kullandı.

Claire, seksi bırakma deneyimini “özgürleştirici” diyen nitelendirirken çocuklarına da daha fazlaca vakit ayırdığını hissettiğini belirtti.

Seksi özlemediğini belirten Claire, sarılıp uyumak üzere öbür fizikî yakınlaşma yollarına aralı olmadığını belirtti. Claire, diğer arkadaşlarının da misal kararlar aldığını ve onların da keyifli olduğunu tabir etti.

45 yaşındaki Jennifer da, “Mutlu olmak için bir partnere yahut sekse muhtaçlığımız olmadığı bildirisi bence kıymetli. Ben sekse kıymet veren bir beşerim. Geçen yıl ortasında yalnızca iki defa seviştim zira benim için bundan öncelik değildi” dedi.

“Kendimi tam hissetmek için sekse gereksinimim yok” diyen Jennifer, “Zaman gerçek olduğunda yine sekse açığım” diye konuştu.

Jennifer seksin sağladığı özel ilişkiyi özlediğini, lakin şimdilik fizikî gücünü karavanını yenilemeye ayırdığını söz etti.

Terapist Meaghan Rice, New York Post’a yaptığı değerlendirmede, “Kadınlar, vakit ve güç aldığı için seks yapmayı tercih etmeyebiliyor. Bunlar değerli şeyler” dedi.

Rice, “Seks münasebet yapısının bir kesimi olabilir de, lakin olmak zorunda değil” diye konuştu.