Sergio Rico taburcu oldu: “Tekrar futbol oynamak istiyorum”

Atarlı Genç

New member
“Çok heyecanlı ve mutluyum. Hepsi bir rüyaydı ama çok şükür hayattayım.” Sergio Rico (Sevilla, 1993), El Rocío’da (Huelva) bir atın çarpması sonucu ciddi bir kaza geçirdiği Mayıs ayının sonundan beri tedavi gördüğü Sevilla’daki Virgen del Rocío hastanesinden bu Cuma günü ayrıldı. Talihsizliğin sonucu olarak, Paris Saint-Germain kalecisi, hastanenin yoğun bakım ünitesinde beş hafta geçirmesine neden olan ciddi yaralanmalara maruz kaldı.

«Tüm aileme, arkadaşlarıma, tanıdıklarıma, bana bir dakika ayırıp göz kulak olan herkese ve tüm hastane ekibine teşekkür etmek istiyorum, onlarsız şimdi burada yanınızda olamayacağım. Sevilla altyapı akademisinde yetişen 29 yaşındaki kalecinin ilk mesajlarından biri de bu oldu.

Oyuncuya bu iki ay boyunca koruyucu meleği olan eşi Alba Silva eşlik etti. «Karım günde 20 saatini benimle geçirdi. 4 Temmuz’a kadar 37’si 24 saat yoğun bakımda olmak üzere 83 gün hastanede tedavi gören Montequinto kalecisi, çok minnettarım ve sizlerin desteği olmasaydı olmazdı. tıbbi bakım ve hemşirelik bakımı ile yere. Hastaneden ayrılırken “Umarım bir an önce müsait olur, iyileşir ve futbola dönerim” dedi.

Rehabilitasyona devam etmek zorunda kalacak olan kaleci, gol kadar özel bir pozisyonda Sevilla için dayanak noktası oldu. 1.95 boyuyla Endülüs takımının tüm alt kademelerini aşarak 2014 sezonunda ilk kez forma giydiği ilk takıma ulaşana kadar, 2019’da PSG’ye kiralık olarak geldi ve daha sonra Fransız kulübü için sözleşme imzaladı. sezon sonra Seevilla için altı milyon karşılığında. Fransa’da toplam 24 maça çıktı, iki Lig ve iki Kupa kazandı, ancak petrodolar takımıyla geçirdiği süre Donnarumma ve Keylor Navas’ın gölgesinde devam ediyor. Rico ayrıca Fulham (18-19) ve Mallorca (21-22, ikinci tur) için kiralık oynadı.