Tarık Papuççuoğlu yıllar daha sonra “Hayat Bilgisi” Hakkında İtirafta Bulundu!

Leila

Global Mod
Global Mod
TRT 2’de yayınlanan ve Hülya Koçyiğit’in sunduğu sevilen programlardan birisi olan ‘Film Üzere Hayatlar’ programının yeni kısım konuğu Tarık Papuççuoğlu oldu. Usta oyuncu 2003 ve 2006 yılları içinde yayınlanan ve yayınlandığı devrin en çok izlenen dizilerinden ‘Hayat Bilgisi’ne dahil olduğu süreç hakkında dikkat çeken itiraflarda bulundu.

Aslen Samatyalı olan Tarık Papuççuoğlu ‘İkinci Bahar’ın çekildiği yerde doğdum. 50 yaşında doğduğum yerde dizi çektim. Diziye daha sonradan girdim lakin benim için epeyce özel bir yeri vardır’ dedi.

Üniversite periyodunda tiyatro yapmayı fazlaca isteyen lakin mimarlık okumayı yeğleyen Tarık Papuççuoğlu ‘niçinini tam bilmiyorum fakat epey derinlerden şu biçimde bir şey düşünmüş olabilirim, fazlaca net bir fikir değil bu yalnız. ‘Tiyatroyu nasılsa yaparım, tiyatroyu yapmak için öteki bir meslekte olmak pürüz teşkil etmez, şayet öteki birinin yanında çalışmıyorsanız. Kendi işinizse siz onu çok organize edersiniz’ diye düşünmüş olabilirim. 30 yıl sanayicilik ve tiyatroyu tıpkı anda yaptım. Vatan borcu dahil bütün topluma karşı nazaranvlerimi yapmış oldum. Çocuklar büyüdü, evlendi. Artık ısrarla sanayiciliğe devam etme konusu kapandı ve yalnızca oyunculuk kaldı’ açıklamalarında bulundu.

‘Hayat Bilgisi’ dizisinde ‘Amil Bey’ karakterini canlandıran Tarık Papuççuoğlu ‘Gani Müjde, ‘Kel Mahmut’u hatırlatan bir tipi arıyorum’ diyerek Hayat Bilgisi dizisindeki rolü teklif etti. ‘O kadar hayli saçı dökülmüş oyuncu var ki benim jenerasyondan’ desem de ‘Hayır, vilayetle seni istiyoruz. Ancak kel olacaksın’ dedi. Çabucak ‘Peruk’ dedik ancak bu biçimdeki kameralar ayrıntısı hayli okuyordu, peruk olmadı. ‘Kazıyacağız’ dediler. Berbere gittik, bir hoş kazıdılar kafayı. Ben dört sene boyunca bu biçimde gezdim. En komiği de, mayıs ayı gelirdi, dizi tatile girerdi. Yazın tıraş olmaya devam etmiyordum. Brokoli üzere çıkıyor buradan. Çim adam üzere dört dönem geçti’ biçiminde konuştu.