Ukrayna’da tutuklanan Medvedçuk’un eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi: Tesirinizi eşimin kurtarılması ismine kullanmanız için size yalvarıyo

bencede

New member
Ukrayna’da Rusya yanlısı siyasetçi Viktor Medvedçuk tutuklandı. Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, toplumsal medya hesabından yayınladığı görüntüyle, eşinin hür bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan‘dan yardım istedi. Marçenko, “Etkinizi eşimin kurtarılması ismine kullanmanız için size yalvarıyorum” sözlerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna içindeki savaşı sürerken, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı milletvekili Viktor Medvedçuk, düzenlenen özel operasyonla yakalandı.

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, toplumsal medya hesabından Medvedçuk’un askeri kamuflajlı ve kelepçeli fotoğrafını paylaşarak “yıldırım suratında tehlikeli bir operasyonla” gözaltına alındığını duyurdu.

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan siz barışçıl diyalogdan yanasınız”

Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, toplumsal medya hesabından yayınladığı görüntü ile eşinin özgür bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. ‘Oksana Marçenko’nun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitabı’ başlığıyla yayınlanan görüntüde Marçenko’nun başını kapatması dikkat çekti.

Marçenko görüntüde şunları söz etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Eşimin hayatından telaş ediyorum. Sizin otoriteniz büyük. Size hürmet duyuyorlar ve sizi dinliyorlar. Tesirinizi eşimin kurtarılması ismine kullanmanız için size yalvarıyorum.”