Ukrayna’nın Rus işgalindeki Herson kentinde ‘ruble bölgesi’ kurulacak

bencede

New member
Ukrayna’nın Herson kentindeki Rusya yanlısı kelamda idare, kentte Rus rublesinin kullanılacağı bir bölge kurulacağını, 4-5 ay içerisinde de tümüyle ruble kullanmayı planladıklarını bildirdi.

Rus ordusunun denetiminde bulunan Herson’daki kelamda idarenin temsilcisi Kiril Stremousov, Rus devlet kanalı Rossiya-24’e yaptığı açıklamada, bölgede emekli maaşlarıyla ilgili problemler yaşandığını öne sürdü.

Şehirdeki insanların maddi badireler yaşadığını belirten Stremousov, “Bu niçinle emeklilere ve memurlara dayanak olmak için 1 Mayıs’tan itibaren ‘ruble bölgesi’ kurmayı planlıyoruz. 4-5 ay içerisinde de tümüyle ruble kullanmasına geçmeyi planlıyoruz.” dedi.

Stremousov, kentteki Ukraynalı mali kurumların ayrılması ve nakit tedarikinin durması niçiniyle rubleye geçişin “mecburiyet” olduğunu öne sürdü.

Herson’da “halk cumhuriyeti” kurulmasına yönelik bir referandum yapmayı planlamadıklarını söyleyen Stremousov, “Ukrayna, referandum yapılacağı teziyle Herson’da protesto şovları başlatmaya çalıştı. Referandum konusunu istişare dahi etmedik.” diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, 15 Mart’ta, Ukrayna’nın Herson bölgesinin tümünün denetim altına alındığını bildirmişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da 31 Mart’ta yaptığı açıklamada, Karadeniz kıyısında yer alan ve Kırım’a sonu olan Herson bölgesinde “Herson Halk Cumhuriyeti” ismi altında kelamda devlet oluşturulması konusunda referandum hazırlıkları yapıldığını tez etmişti.