Xavi: “Lig’in sonucu buysa, kesinlikle utanç verici”

Atarlı Genç

New member
Barça’nın teknik direktörü Xavi Hernández, Getafe’deki tartışmalı culé tie maçı biter bitmez Soto Grado’nun hakemliğini çok eleştirdi. Hakemin kontrolden çıktığını, kolej sınıfının başkanlarıyla bir toplantının nasıl olduğundan artık hoşlanmadığını ve Ligin hakemlik seviyesi buysa, ürünün iyi satmayacağına dair güvence verdi.

«Eğer bu oyun Ligin ürünüyse, bu kesinlikle bir utançtır. İnsanların futbol izlemediğini anlıyorum” dedi. Ve ekledi: «Araujo’ya verilen ceza icat edilmeden önce el Gavi’ye seslendi. Bir toplantıda çok net bir şekilde el ıslığı çalacaklarını söylediler ve Gavi’ninki yoktu ve ıslık çaldılar. VAR’ı daha az kullanacaklarını söylediler ve Barça’nın yardıma hazır olup olmadığını anlamıyorum. Bu görüşmeyi beğenmedim.”

Xavi nasıl ihraç edildiğini açıkladı: “Hakemlere çok fazla faule izin verdiklerini ve bizim vermediğimizi söyledim ve bu yüzden beni ihraç etti. Hakemlerle görüştük ve ilk değişiklik teknik direktörleri, sahada yaşadığımız gerilimi daha iyi anlayacaklardı ama öyle olmadı, beni anlamadılar.

Xavi, «hakem kontrolden çıktı. Çok fazla izin veriyorlar, eğer Lig ürününü satarsak ve bunu bulursak, bu normal değil. “Bu bir yığın şey, rakiplere çok fazla izin veriyorlar ve fauller için ıslık çalıyoruz” diye ekledi.

Parti hakkında çok az analiz. «Önemli olan ne olduğudur; İlk yarıda iyi gitmiyorduk, yine de defansif olarak zorlu bir rakibe karşı denedik. Şansları değerlendiremediğimiz için yetersiz bir puan alıyoruz. İkincisinde harika futbol oynadık. Olanlardan hoşlanmıyorum.”

İki periyot arasında 20 dakikayı aşan uzatma süresinden de pişman oldu. «Bu başka bir utanç ve bunu birçok kez söyledim. Etkili zamanı uygulamalısınız ». Frenkie de Jong da aynı şekilde kendini gösterdi.