Xurzo Bouzo Dies, Galiçyalı futbolcu, birkaç gün sonra kayıp

Atarlı Genç

New member
16 Mart 2025, 21:00 Pazar

Galiçya futbolu, Xurxo Bouzo Estévez'in trajik ölümü ile yas tuttu. Cansız vücudu bu Pazar Miño Nehri'nde ortaya çıktı. Geçen Pazartesi'den beri kayıp olan eski oyuncu 46 yaşındaydı ve ölümü akrabaları ve spor dünyasında derin bir şok yarattı.

Kaybolma ve ölümün koşulları henüz tam olarak netleştirilmemiştir, ancak ilk bilgi nehre çökmüş olabileceğini düşündürmektedir. Kaybolduğu andan itibaren aile, arkadaşlar ve eski takım arkadaşları aramasına döndü.

Birkaç mevsim boyunca militan bir kulüp olan CD Ourense, ölümünü sosyal ağlardaki duygusal bir mesajla doğruladı: «Dep Xurxo Bouzo Estévez. Bugün üzücü bir gün, çok üzücü. Bize bugün olduğumuzun ayrılmaz bir parçası bırakıyor. Bu zor anlarda en büyük ruh halimizi tüm ailenize gönderiyoruz. Dünya hafif olsun, ortak ».

Bouzo'nun ortamı, bu zor zamanlarda alınan tüm sevgi örneklerine teşekkür etmesine rağmen, yapılmayacağını bildirdi.

Ourensano futbolunun referansı

Xurxo Bouzo futbolda başladığında, sporu AS Lagoas Enstitüsü'ndeki çalışmalarıyla birleştirdi. Kısa süre sonra CD Ourense Cantera'da vurguladı ve burada ikinci Bölüm B'deki ilk takımla çıkış yapmaya geldi.

1999 ve 2002 yılları arasında Bronz Bölümünde 100'den fazla toplantıda oynadı. 2000 ve 2001 yıllarında tanıtım promosyonlarında bulundu. Ayrıca, Balear ekibinin önceki Şampiyonlar Ligi'ni oynadığı bir sezonda, Ourense ekibinin Mallorca'yı kazandığı tarihi kravat olarak Copa del Rey'de unutulmaz anlar yaşama onuruna sahipti.

Tüm spor kariyeri Galiçya futbolunda gelişti. Verín, Arteiro ve Sporting Celanova gibi takımları geçti. 35 yıl ile UD Ourense projesine, CD Ourense'ye katıldı ve orada yedi yıl öncesine kadar oynadı. UD Ourense'nin şu anki başkanı Bouzo'nun ölümüne neden olan derin acıyı ifade etti: «Kulüp için ve kişisel olarak çok zor bir zaman. Enstitüden Xurxo ile birlikteydim, kostümleri paylaştık, hatta eğitmeye geldim. Böyle birini kaybederken ne hissettiğiniz abartılıdır ».

Yorum

Bir Hata Bildir