43 yıl ile dünyanın en uzun mühlet nazaranv yapan Cumhurbaşkanı bir daha seçildi

bencede

New member
Ekvador Ginesi’nde 43 yıl ile dünyanın en uzun mühlet misyonda kalan cumhurbaşkanı olan Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, altıncı sefer seçildi.

Ekvador Ginesi’ndeki seçimlerden altı gün daha sonra yapılan açıklamada 80 yaşındaki cumhurbaşkanının oyların neredeyse yüzde 95’ini aldığı açıklandı.

lusal Seçim Kurulu Lideri Faustino Ndong Esono Eyang yaptığı açıklamada, resmi sonuçlara göre, cumhurbaşkanı seçiminin galibinin, 43 yıldır cumhurbaşkanlığı bakılırsavini yürüten Obiang olduğunu bildirdi.

Seçime iştirak oranının yüzde 98 olduğunu belirten Eyang, Cumhurbaşkanı Obiang’ın oyların yüzde 94,9’unu aldığını duyurdu.

Eyang, öbür adaylardan Toplumsal Demokrasi için beraberlik Partisinin (CPDS) adayı Andres Esono Ondo’nun 9 bin 684, Toplumsal Demokrasi Koalisyon Partisinin (PCSD) adayı Buenaventura Monsuy Asumu’nun ise 2 bin 855 oy aldığını aktardı.

Yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahip ülkede 427 bin 661 seçmen Ekvator Ginesi’ni 7 yıl boyunca yönetecek cumhurbaşkanın yanı sıra, milletvekili, senato ve belediye seçimleri için de oy kullanmıştı.

İktidardaki Ekvator Ginesi Demokrat Partisi (PDGE), Meclisteki 100, senatodaki 55 sandalyenin tamamını kazandı.

Cunhurbaşkan Obiang, petrol zengini orta Afrika ülkesi Ekvador Ginesi’nde ,iktidarını 43 yıl sürmürmüş, kıymetli hükümet nazaranvlerine aile üyelerini getirmişti.

Obiang, 1979 yılında bir askeri darbe daha sonrası misyona gelmiş ve birden çok darbe teşebbüsü atlatmıştı.
 
Üst