AB Kurulu Lideri Putin, Rusya önderi Putin’le konuştu: Paskalya sebebiye ateşkes davetinde bulundu

bencede

New member
Avrupa Birliği (AB) Kurulu Lideri Charles Michel, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Ukrayna’da Rus kuşatması altındaki kentlerden inançlı çıkışların sağlanması, paskalya niçiniyle ateşkes yapılması davetinde bulundu.

Michel, Putin ile telefon görüşmesi hakkında toplumsal medyada yaptığı açıklamada, “Ortodoks paskalyası vesilesiyle Mariupol ve başka kuşatma altındaki kentlere insani erişim ve buralardan inançlı çıkışların sağlanması için kuvvetli davette bulundum.” tabirini kullandı.

AB’nin konumunu yenidenladığını kaydeden Michel, Ukrayna’ya dayanağın ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı niçiniyle uygulanan yaptırımların devam edeceğini vurguladı.

Görüşme hakkında gazetecilere bilgi veren AB kaynakları ise görüşmenin “gayet kapsamlı ve uzun” olduğunu bildirdi.

Bir AB yetkilisi, Rusya’nın yanlış hesaplarını ve kayıplarını Michel’in Putin ile paylaştığını, Putin’in etrafındaki “bilgi boşluğunu doldurmak” istediğini aktardı.

Michel’in, Hristiyan Ortodoksların yaklaşan paskalya bayramı niçiniyle insani ateşkes ilan edilmesi daveti yaptığını kaydeden AB yetkilisi, ayrıyeten insani koridorların açılması konusunun gündeme getirildiğini belirtti.

AB yetkilisinin verdiği bilgiye nazaran, 2 gün evvel Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski ile görüşen Michel, Zelenskiy’in talep ettiği üzere, Putin’e direkt Zelenskiy ile görüşmesi tavsiyesinde bulundu.

Michel’in ayrıyeten Putin’e Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile 6 Nisan’da yaptığı görüşme hakkında bilgi verdiği, iki başkanın barış mutabakatı isteğini lisana getirdiğini Putin’e aktardığı bildirildi.
 
Üst