Alcaraz Arap topraklarında Nadal'ı yenebilir

Atarlı Genç

New member
17 Ekim 2024 Perşembe, 23:38.

| 23:45'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Kayıt olmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • WhatsApp






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • Konular

Rafael Nadal ile Carlos Alcaraz arasındaki son karşılaşmayı Murcian kazanmıştı. Ritmi bozuk ve Olimpiyat Oyunlarından bu yana rekabet edemeyen bir Nadal'a karşı bu tahmin edilebilirdi, ancak çok daha dinamik olan El Palmar'dan gelen, bu perşembe günü Riyad'ın lüks sahasında sağlam bir zaferle (6-3 ve 6-) bunu doğruladı. 3) bu cumartesi finalde İtalyan Jannik Sinner ile karşılaşacağı ve toplam altı milyon euroluk büyük ikramiyeyi alacağı bu milyon dolarlık gösteri turnuvasının finaline giriyor.

Nadal ise Cumartesi günkü üçüncülük ve dördüncülük maçında Sırp Novak Djokovic ile yaşadığı rekabetin son dönemini – kafa kafaya finalin hiçbir önemi olmadan – yeniden yaşayacak. İspanyol oyuncu sadece bir hafta önce emekliliğini duyurdu ve Suudi Arabistan'daki bu dostluk müsabakası, son dakikada bir değişiklik olmadığı sürece, 19-24 Kasım tarihleri arasında Malaga'da düzenlenecek Davis Kupası'na veda öncesindeki tek resmi olmayan hazırlığı olacak.

Nadal, akademisinde haftalarca süren antrenmanın ardından, çeyrek finalde Dane Holger Rune'u yenmek zorunda kalan Alcaraz'ın aksine, doğrudan yarı finale çıktığı bir turnuva için Riyad'a uçtu. Her katılımcının sadece Arap topraklarında bulunarak 1,5 milyon avro kazandığı turnuvanın kategorisi göz önüne alındığında, rakibin hiç de kolay olmayacağı ve Alcaraz'ın Rune'u mağlup etmesiyle Nadal ile rekabette dördüncü sayfanın açılacağı kesinleşti.


Paris'in anıları



Nadal'ın Madrid 2021 ve Indian Wells 2022'deki zaferleri ve Alcaraz'ın Madrid 2022'deki zaferinden sonra, bu, tam da Nadal'ın yaşadığı düşüş ve çekim eksikliği nedeniyle en çok tercih edilen düello oldu. Son resmi maçı, bu yaz Paris Olimpiyat Oyunlarında Alcaraz'la birlikte çiftlerde kaybedilen düelloydu.


Maçın başında rekabetçi pas ortaya çıktı ve Manacor takımı ilk sekiz puanı kaybetti. Alcaraz, zaten sahip olduğu avantajla büyük bir sakinlikle ve kendisinin üstün olduğunu bilerek oynadı. Aslında Murcia'lı oyuncu herhangi bir kırılma topuyla karşılaşmadı ve makineyi zorlamadı, bu yüzden çok fazla telaşlanmadan, eline geçen üçüncü şansla ilk seti eşitledi.



Rafa Nadal, maçın ardından Riyad sahasında halkı selamlıyor.


EFE





«Rafa ilk maçta kötü bir performans sergiledi ancak sonrasında iyi mücadele etti. Nadal'ın kendisine Suudi Arabistan'a kadar eşlik eden ekibinin birkaç üyesinden biri olan antrenörü ve eski üst düzey tenis oyuncusu Carlos Moyá tribünden şöyle açıkladı: Dakikalar geçtikçe daha fazla ritmi olduğunu görebiliyoruz.” .


Neredeyse gerçek bir muhalefet yok



Alcaraz'ın başına gelenler küçümseme değildi ama pistte eğleneceği günlerden biri de değildi. Birkaç muhteşem pas ve birkaç harika galibiyet şutuyla filede bazı akrobatik hareketler yaparken görüldü, ancak gerçek bir muhalefetin olmayışı, Alcaraz'ın kısa sürede kendi lehine karar vereceği maçın parlaklığının bir kısmını ortadan kaldırdı.

Alcaraz, henüz bir saat oynamasına rağmen 6-3 ve 4-1'lik üstünlük elde etmişti; bu, maçın kazanıldığını düşünmek için fazlasıyla yeterliydi. Ancak düzeltmeye rağmen Nadal iyi vakit geçirdi. Hatta bir sayı iyi gittiğinde güldü ve hatalarını felsefi olarak kabul etti, bunun dünyanın en iyilerinden birine karşı oynamak için son fırsatlarından biri olduğunun ve raketini bıraktığında tüm bu duyguları kaçıracağının farkındaydı.


Maçtan sonra Nadal, “Denedim, iki aydır müsabakaların dışındaydım ama iyi bir maçtı” dedi.


Sonunda Alcaraz çifte 6-3'lük skorla galibiyeti garantileyip Nadal'la kucaklaşınca aralarında sadece kahkahalar yükseldi. Ne biri onu aşırı derecede kutladı, ne de diğeri onu fazla ciddiye aldı. Son bir savaştan çok, bir dostluk mücadelesiydi. Bu sırada tribünlerden “Rafa, Rafa” nidalarının ardından Alcaraz'ın alkışları da duyuldu.

“Carlos çok iyiydi, harika oynuyor. Denedim, iki aydır müsabakalardan uzaktım ama güzel bir maçtı. Maçı 'yerinde' izleyen yaklaşık 8.000 seyircinin önünde bitirdikten kısa bir süre sonra Nadal, “Olumluydu” dedi. “Rafa'yı yenebilmek için en iyi seviyemde oynamam gerekiyordu. Onunla pisti paylaşmak her zaman güzeldir,” diye yanıtladı Alcaraz, İspanyol şampiyona büyük bir jest yaparak.





Yorum





Hata bildir
 
Üst