Alcaraz bir üçlü adımda yerleştirilir

Atarlı Genç

New member
11 Temmuz Cuma 2025, 18:26

| Güncellendi 21: 20h.

Carlos Alcaraz şu anda her şeye direnmesini ve her zaman muzaffer bırakmasını sağlayan bir yenilmezlik katmanına sahiptir. Arka arkaya 24 zafer, Wimbledon'da 2022'den beri kaybetmediği ve bu Pazar (17:00 İspanyol Zamanı) Londra turnuvasında üçüncü finalini Jannik Sinner'a karşı oynayacak.

Alcaraz'ı kim durdurabilir? Tüm devrenin harikası budur, çünkü koşullarda bir Taylor Fritz onu beşinci bir sete bile itemez (6-4, 5-7, 6-3 ve 7-6 (6)). En iyi oyunlarından birini zirveye karşı yapan ama neredeyse her zaman olduğu gibi yenilmiş olan Amerikalı kınanabilir. Ekibine danışacak ve daha iyi neler yapabileceğini merak edeceğinde, “Alcaraz çok iyi” ötesinde az sayıda cevap bulabilir.

Ve Murcian, Londra çimlerindeki lagünlerinin tarifini bulmuş gibi görünüyor. Bu yüzeyin gerektirdiği konsantrasyon, dalgalanmalara daha dikkatli, hassas ve daha az verilmiştir. İki saat 51 dakikalık bir maçta, sadece iki, ikinci sette ona kısmi ve beş noktaya mal olan kötü bir hizmet vardı ve odanın 'kravat molası' izledi. Neyse ki onun için her iki yangın da mutlu bir sonla sona erdi.

Birincisi, Alcaraz'ın Vücuttaki hala son kafein ile maçtan ayrılma avantajı vardı. Bakmadı ve geri kalan ilk oyun ilk kısmı eğmek için yeterliydi. İkinci seti kaybetti, Fritz ekibiyle yorum yapabileceği kararlardan birini aldı. On dakika boyunca tuvalete gidin, tüm ritiminizi kesin ve Alcaraz'ın ekibiyle yeniden düzenlenmesine izin verin. İspanyol büyük tezgahı ile yorum yaparken, Fritz banyoda zaman harcadı ve Alcaraz'a dengalize etmek için dengeleyen bir maç yaptı.

Bu oyunlarda, genellikle zihinsel sorunlar ve detaylar için diğer kaskalardan daha fazla karar veren çaylak bir hataydı. Oyun aynı zamanda birçok açıdan bir soperiferdi, sıcaklık nedeniyle, standlardaki problemler nedeniyle, Alcaraz'ı ilk sette birkaç dakika boyunca etkileyen bir sorun ve her şeyden önce vertiiginous ritmi olmadığı için.

Tüm puanlar birkaç darbede karar verdi ve vuruşlar hakim oldu. Her ikisinin ilki% 80'i ve ikincisi% 55'i aştı. Çok yüksek yüzdelerdi ve çok doğrudan bir parti tanımladılar, özellikle göz için güzel değil, ancak kazanılması gerekiyordu.

Zihinsel güç

Ve bu ihtiyaçta, Alcaraz, duraklamanın tuvalete gitmesi için üçüncü seti kaybeden ve tenisini tekrar odada bulan Fritz'den bir zihinsel noktaya daha var, en gergin set. Çünkü Alcaraz bitirmeyi bitirmedi ve birkaç hatanın onu beşinci sıraya gönderdiği bir geçitte hareket ettiğini biliyordu. Ufukta, son zamanlarda iyi gelişmediği bir 'kravat molası'. Jannik Sinner'a karşı ünlü Superdesempate, Roland Garros finalinde kazandı, sonraki dördünü kaybetti.

Fritz bir 'as' koyup başka bir tiebreaker zorladığında Alcaraz içini çekti. Kafalar veya kuyruklar. Vertigo. Dağılımlar ve anlam değişiklikleri. İspanyolca lehine 4-1'den 6-4'e ve Fritz için beşinci setin iki puanına gitti. Amerikalıların uzun süredir özlem duyduğu an, kazanmasını garanti etmeyen birkaç puan, ancak en azından kendini ihtiyacı olan bir rakip halo ile örtüyordu.

Ve gerçek şu ki, daha fazlasını yapamadı. Kaba sinirler veya hatalar için fırsatlar kalmadı. Alcaraz her noktayı mükemmel bir şekilde oynadı ve elektroniği çevirdi. 4-6 ila 8-6 arası. Wimbledon'da üçüncü final, bu turnuvada arka arkaya 20 zafer.

«Her zaman Taylor'a karşı oynadığı gibi çok zor bir oyun oldu. Zafer çizgisini düşünmüyorum, sonuçları düşünmüyorum. Sanırım bu benim hayalim ve hayalim bu tür bir pistte, dünyanın en inanılmaz turnuvalarında oynamak. ”Dedi Alcaraz, bu Pazar tarihte üç ardışık Wimbledon kazanan beşinci tenis oyuncusu olabilir.

«Şu anda, Dürüst olmak gerekirse Pazar günü düşünmek istemiyorum. Sadece bu anın tadını çıkarmak istiyorum, Wimbledon'da takip edilen üçüncü finalime ulaşmaktan keyif alıyorum. Bu çok zor bir şey ve bunu düşünmeliyim, ekibim ve benimkimle farkında olmak için zamanımı al. Pazar hakkında düşünmek için zamanım olacak ».

Yorum

Bir Hata Bildir