Barbados, Muhafazakâr Partili vekilden cetlerinin köle sahibi geçmişi niçiniyle tazminat talep etmeyi planlıyor

bencede

New member
Barbados hükûmeti, Britanya’da varlıklı bir Muhafazakâr Partili milletvekilinden cetlerinin köle sahipliği geçmişi niçiniyle tazminat talep etmeyi planlıyor.

The Observer’da yer alan habere göre, geçen yıl Kraliçe 2. Elizabeth’in devlet başkanlığına son vererek bağımsız cumhuriyet ilan eden Barbados, Muhafazakâr Parti’den varlıklı milletvekili Richard Drax’ın cetlerinin köle sahibi geçmişiyle ilgili tazminat talep etmeyi planlıyor.

Drax’ın geçen haftalarda Barbados’a giderek ülkenin Başbakanı Mia Mottley ile özel bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Drax ailesinin 17’inci yüzyılda Karayipler ve ABD’de köleliğin yaygınlaşmasında kıymetli bir oynadığı biliniyor.

Barbados milletvekili Trevor Prescod, köleliğin Birleşmiş Milletler tarafınca insanlığa karşı işlenmiş hata olarak belirlendiğini vurgulayarak Drax ailesine karşı açılan davanın yüzseneler süren köleliği ilgilendireceğini söylemiş oldu.

Karayip Ülkeleri Topluluğu uzun müddettir eski sömürgeci güçler ve kurumların tazminat ödemesi için kampanya düzenliyordu. Drax ailesine karşı açılan dava birinci sefer bir aileye yönelik açılan kölelik davası olacak.
 
Üst