Barça, Espanyol’a Pucela’da iyilik yapabilir

Atarlı Genç

New member
Muhabbet kuşlarının küme düşmemek için sürdürdüğü mücadelede Barcelona, Espanyol’a çok önemli bir iyilik yapabilir. Xavi liderliğindeki takım, bu Salı günü José Zorrilla stadyumunda Valladolid ile hiçbir şeyin tehlikede olmadığı, ancak rakibinin Lig’de devam etmekten başka hiçbir şey için mücadele etmediği bir düelloda karşı karşıya geliyor. Bir culé zaferi, Real Sociedad’a karşı mağlubiyetten sonra iyi hisleri geri kazanmaya hizmet edecek, aynı zamanda şehirdeki rakiplerinin doğrudan bir rakibini batıracaktı.


“Barça ve Espanyol arasındaki fanatizm ve rekabet ama biz kazanmak istiyoruz. Prestijimizi ve imajımızı riske atıyoruz, bu yüzden Pucela’da kazanmak için çıkacağız. Xavi, takımının Valladolid ile oynayacağı maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında, “Hiç şüphe olmasın, iyi bir hisle bitirmek istiyoruz” dedi. Ve Barça, küme düşme mücadelesinin yargıcı ve tanığı olacak ve kaderin sahip olduğu en büyük yararlanıcı, Espanyol olabilir.

Bunun için Barça’nın, takımın son lig maçında Real’e karşı sergilediği şüpheleri geride bırakması gerekecek. Culé’ler, yarışmanın geri kalanında gösterdikleri ve savunmada savunmasız bir gruba ve hücumda çok az ısırmaya neden olan yoğunluğa sahip değildi. Bu artık tarih oldu ve Pucela’ya “üç puanı alan en iyi takım”ı kimin koyacağını Xavi biliyor.

Katalan teknik adam sakatlıkları nedeniyle Pedri, Araujo, Koundé ve Alarcón’a güvenemeyecekken, biriken uyarılar nedeniyle cezasını çektikten sonra Gavi’yi kurtaracak. Bu yokluklar, Sergi Roberto’nun sağ bek olarak oynayabileceği ve Xavi’nin Raphinha veya Dembele yerine Ansu Fati veya Ferran Torres’in öncü dakikalara sahip olma olasılığıyla 4-3-3’ü tekrarlayabileceği bir onbiri içerecek.


Valladolid hayatı riske atıyor



Barça, en iyi haliyle küme düşme dramına dalmış bir rakibi ziyaret edecek. Valladolid düzensiz bir sezon yaşadı ve Pezzolano’nun gelişiyle uçuşlarını toparlayacakmış gibi görünüyordu, ta ki son bölümde aniden tüm hayaletler yeniden ortaya çıkana kadar.

Blanquivioletas, kenarda hakemlik kararları, art arda beş mağlubiyet almalarına ve üç gün kala sondan üçüncü olmalarına yol açan bir düşüşe imza attı. Hata payı yok ve kalıcılık için gerçek bir final oynayacaklar. Bunun için Pezzolano, sakatlıkları nedeniyle Sergio León, Amallah, Luis Pérez ve Anuar’a güvenemeyecekken, Cádiz’e karşı ihraç edildikten sonra cezalı olduğu için Hongla’ya da güvenemeyecek.


-Muhtemel hizalamalar:



Valladolid: Masip, Olaza, El Yamiq, Javi Sánchez, Joaquín, Iván Fresneda, Kike Pérez, Monchu, Álvaro Aguado, Plata ve Larin.

Barselona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Christensen, Marcos Alonso, Balde, Busquets, Frenkie de Jong, Gavi, Ferran Torres, Lewandowski ve Ansu Fati.

Hakem: César Soto Grado (La Rioja Komitesi).

Stat: José Zorrilla

Saat ve TV: 22:00 Movistar LaLiga.
 
Üst