Bilim ve iş dünyasında ağ bağlantılı eylem

Hasan

New member
DLR Kuantum Hesaplama Girişimi

Kuantum hesaplama girişiminin bir parçası olarak, prototipler önümüzdeki dört yıl içinde geliştirilecek. kuantum bilgisayar farklı mimarilerden inşa edilmiştir. İlgili teknolojiler ve uygulamalar da geliştirilmektedir. DLR, donanım ve yazılım ile kuantum bilgisayar uygulamaları üzerindeki geliştirme çalışmalarını ortaklaşa ilerletmek için şirketleri, start-up’ları ve diğer araştırma kurumlarını bir araya getirir.

DLR’ye bunun için Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı (BMWK) tarafından kaynak sağlandı. Bu amaçla DLR, çeşitli rekabetçi süreçler de dahil olmak üzere şirketlere büyük ölçekli sözleşmeler verir. DLR, araştırma ve geliştirmede kendi beceri ve konularına katkıda bulunur ve ekonomiye transferine odaklanır.

kuantum bilgisayar

Kuantum bilgisayarlar şu temele dayalı olarak çalışır: kuantum fiziği. O kuantum bitleri (Qubitler) sadece 0 ve 1 durumlarını değil, aradaki sonsuz sayıda değeri de alabilirler. Bu, kuantum bilgisayarları geleneksel bilgisayarlardan ayırır ve onları çok güçlü kılar. DLR’deki birkaç enstitü kuantum teknolojileri ile çalışıyor.
 
Üst